Vroomshoopse Boys speelde op De Bosrand een bekerduel tegen HSC’21’ 2 uit Haaksbergen, de koploper van de hoofdklasse. Inzet was een plaats bij de laatste zestien van het toernooi om de KNVB-districtsbeker. Een slordig moment in de defensie van de Boys leidde al na 4 minuten tot een openingsdoelpunt van de  gasten: 0-1. Daarna dicteerde de thuisploeg de wedstrijd, maar het vizier van achtereenvolgens Bram Hooijer, Jos Hutten, Ramon de Jong en Juliën Derks stond niet scherp afgesteld. Met 0-1 werd gerust en in de tweede helft bood in grote lijnen hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. HSC’21 2 gaf echter steeds minder weg en sloeg zelfs uit het niets toe in de 76ste minuut door een toegekende strafschop te verzilveren: 0-2.

Het pleitte voor de jonge thuisformatie van hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens, dat op het laatst geknokt werd voor een goed resultaat. In de 92ste minuut bracht Juliën Derks zijn tweelingbroer Sil in stelling en diens fraaie kopbal betekende de 1-2. De arbiter van dienst liet daarna nog even naspelen. Dat kwam onder meer door het langdurig oponthoud na een bizarre actie van de grensrechter van HSC’21, die bij een vrije trap voor de thuisploeg letterlijk een stok tussen de benen van een Boys-speler stak.

In de 98ste minuut werd het karakter van Vroomshoopse Boys beloond. Jos Hutten omspeelde knap de doelman van HSC´21 2 en rondde beheerst af: 2-2.  Dat was tevens de eindstand en penalty´s moesten de beslissing brengen. Boys-doelman René Kok etaleerde z´n klasse door twee penalty´s te stoppen. Ook werd een penalty door een speler van HSC´21 2 naast geschoten. Daar tegenover stonden benutte penalty´s van de Boys-spelers Ramon de Jong, Robin Drenthen en Robert Veld, zodat al snel duidelijk werd dat Vroomshoopse Boys door bekert.

Waarschijnlijk wordt op zaterdag 2 maart is de achtste finale gespeeld uit bij hoofdklasser AWC uit Wijchen of eerste klasser vv Hierden, die elkaar op donderdagavond 21 februari in Hierden ontmoeten. Als dat bekerduel toch door de week ’s avonds wordt afgewerkt, wordt er op die zaterdag 2 maart geoefend tegen vv Noordscheschut. Vroomshoopse Boys heeft het komend weekend vrij en dat is alleen maar gunstig, gelet op het herstel en de terugkeer binnen de selectie van Rutger Schrijver, Ton Kunst en Jordy Harms. Op zaterdag 9 maart wordt de competitie van de tweede klasse H. hervat door Vroomshoopse Boys met de kraker in Kampen tegen koploper DOS Kampen.