Karaktervol Vroomshoopse Boys verovert een punt in Nunspeet

Op het sportpark de Wiltsangh in Nunspeet begon Vroomshoopse Boys overtuigend tegen de plaatselijke voetbaltrots. De nummer 4. Van de eerste klasse D. kreeg geen kans om fatsoenlijk op te bouwen en in feite was de Boys door prima combinatiespel aanvankelijk de bovenliggende partij. In de 8e minuut ontsnapte Melvin Hulsegge aan de rechter kant, maar zijn scherpe voorzet werd net niet doeltreffend benut door Ton Kunst. In de 12e minuut meldde vv Nunspeet zich voor de eerste keer aan het front, maar Job Hoogedoorn schoof de bal voorlangs het doel. Na een kwartier kwam Robert Veld na een snelle aanval goed door aan de linkerkant, maar zijn schot miste het doel van vv Nunspeet. In de 18e minuut kwam de volgende schietkans voor de gasten, maar Lars Scholten zag zijn schot net gekraakt door een verdediger van de thuisploeg. Bij die actie liep de Boys-middenvelder een fikse kneuzing op. Het pleit voor hem dat hij niet van opgeven wist. Dat was tekenend voor het sterke collectief van Vroomshoopse Boys, dat voor elke meter vocht. De thuisploeg werd gaandeweg het duel sterker. In de 26ste minuut werd Job Hoogedoorn door een lepe hakbal van Henk Baum in stelling gebracht, maar oog in oog met Boys-doelman Tim Sickman schoof de Nunspeet-aanvaller de bal naast de linker paal. In de 28ste minuut speelde Robert Veld Ton Kunst goed aan, maar de spits van de Boys schoot de bal met een stuit in handen van de Nunspeet-goalie Henrico Abma.

In de 37ste minuut kreeg Gieljan Tissingh namens vv Nunspeet na een scrimmage van dichtbij een vrije schietkans, maar de bal werd hoog over geschoten. In de 43ste minuut claimde heel Nunspeet een penalty na een struikelpartij van Job Hoogedoorn. De uitstekend leidende arbiter Jan van Dijk uit Dronten wuifde dit resoluut weg. In de 44ste minuut stoomde Jordy Brinkman aan de rechter zijde op, maar zijn voorzet werd door Melvin Hulsegge en in tweede instantie door Ton Kunst net niet verzilverd. Op slag van rust dook Christian van de Kamp na een vlotte combinatie van vv Nunspeet vrij op voor doelman Tim Sickman. De Boys-doelman wist met een fabelachtige reflex zijn doel schoon te houden. Zo brak de rust aan met 0-0.

In de tweede helft begon de Boys sterk en werd in de 47ste minuut een voorzet van Melvin Hulsegge net nog geblokt door de verdediger van vv Nunspeet. In de 52ste minuut kreeg Lars Scholten na een mooie aanval van de Boys een vrije schietkans, maar de bal werd ten koste van een corner verwerkt door de defensie van de thuisploeg. vv Nunspeet schakelde daarna nog een tandje bij in dit gepassioneerde en tevens sportieve duel. In de 56ste minuut redde Tim Sickman uitstekend met de voet bij een kans van de geslepen aanvaller Henk Baum. In de 61ste minuut miste de uitlopende doelman Tim Sickman de bal, maar de Boys-verdediging corrigeerde dit op alerte wijze. In dezelfde minuut was er weer een puike redding van de Boys-goalie nodig op een hard schot. De aanval liep door en Henk Baum dacht vv Nunspeet aan een voorsprong te helpen. Hij doelpuntte echter vanuit buitenspelpositie, zodat dit feest voor vv Nunspeet niet doorging.

In de 65ste minuut werd aan Boys-zijde Robert Veld vervangen door Ramon de Jong. Het bleef ongemeen spannend, waarbij Vroomshoopse Boys steeds meer gebruik maakte van de geboden ruimtes. In de 75ste minuut leek Ramon de Jong vrij baan te krijgen na een misgreep van keeper Henrico Abma van vv Nunspeet. Op het laatste moment werd de Boys-aanvaller de voet dwars gezet, zodat de 0-1 niet op het scorebord kwam. In de 87ste minuut kwam Rutger Schrijver de geblesseerd geraakte Leon Dogger vervangen. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Melvin Hulsegge. De jonge Boys-aanvaller kreeg in de 92ste minuut even wat ruimte, maar zijn vliegend schot miste de juiste richting. Zo eindigde dit duel, zoals het was begonnen: 0-0. Al met al was het een puike teamprestatie van Vroomshoopse Boys, die volgende week deze lijn thuis wil voortzetten tegen DZC’68. De promovendus uit Doetinchem heeft een punt meer dan Vroomshoopse Boys en daarmee is het belang van deze wedstrijd verklaard.

In Nunspeet werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: Tim Sickman; achter; Jordy Brinkman, Ramon Bolks, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Leon Dogger (87: Rutger Schrijver), Lars Scholten en Jos Hutten; voor: Melvin Hulsegge, Ton Kunst en Robert Veld (65: Ramon de Jong).

Op youtube Cor Fidder zijn beelden van dit duel terug te zien.
Eerste klasser Vroomshoopse Boys 2 zag de opmars richting de koppositie even gestuit worden door de 2-0 nederlaag hij Hulzense Boys 2. Hoofdklasser Vroomshoopse J019-1 won thuis met 3-0 van Lemelerveld JO19-1 en bezet nu de vierde plaats op de ranglijst. Vroomshoopse 3 haalde met 10-0 uit bij Deto 4 en staat nu tweede.