Op het koude en mistige sportpark Middenwetering in Kampen gaf de jonge arbiter N. Wenneker om drie uur het beginsignaal voor de kelderkraker Go-Ahead Kampen tegen Vroomshoopse Boys. De gasten moesten noodgedwongen aantreden zonder de basisspelers Lars Scholten, Jordy Brinkman en Andjin van veen.

De jonge vervangers van deze geblesseerde drietal deden het uitstekend en dat was in de beginfase te zien. De Boys zette hoog druk en Go-Ahead Kampen moest steeds meer achteruit. In de 5e minuut bereikte linkerverdediger Robert Veld rechterspits Ernst-Jan Heideman, die de bal net niet vol kon raken om te scoren. In de 7e minuut kwam Jos Hutten na weer een prima combinatie vrij, maar zijn schot werd nog net gekraakt. Een minuut later schoot centrumspits Ton Kunst vanuit de draai in, maar de verdediging van de thuisploeg redde de situatie ten koste van een corner.

Na een kwartier ging de storm van Vroomshoopse zijde wat liggen en kon het zichtbaar geschrokken Go-Ahead Kampen ook meer aan aanvallende impulsen denken. Vroomshoopse Boys kwam er waar dat kon wel steeds snel uit. In de 26ste minuut stoomde rechtervleugelverdediger Robin Drenthen weer eens op vanaf de rechterzijde, maar zijn voorzet werd net niet op de juiste waarde geschat door de aanvallers van de Boys. In de 27e minuut ging helaas voor de Boys een aloude voetbalwet in vervulling. Als je zelf niet scoort, kun je weleens het deksel op de neus krijgen.

Getreuzel met uitverdedigen gaf spits Roy Visscher de gelegenheid vanuit een korte draai raak namens Go-Ahead Kampen van dichtbij raak te schieten: 1-0. In de 39ste minuut leek de Boys het op dat moment dik verdiende tegendoelpunt te scoren. Een vlotte aanval liep langs meerdere schijven en middenvelder Leon Dogger mocht vanaf 20 meter de trekker overhalen. Zijn ziedende schot vloog echter net over de lat.

Met 1-0 werd gerust en de tweede helft was in feite een kopie van het eerste bedrijf. Go-Ahead Kampen moest steeds meer achteruit, waar Vroomshoopse Boys in feite de baas op het veld was. Zo nu en dan kwam de thuisploeg er snel uit, maar door enkele bekwame reddingen van doelman Tim Sickman werd het gevaar steeds geëlimineerd. In de 58ste minuut draaide Jos Hutten prima weg van zijn tegenstander, maar doelman Tim Noordman redde fraai. De Boys bleef aanvallen, maar de precisie bij het afwerken en ook soms het nodige geluk ontbraken.

In de 65ste minuut werd spits Ramon de Jong gebracht voor verdediger Robert Veld. In de 69ste minuut dacht Roy Visscher z’n tweede doelpunt te scoren, maar keeper Tim Sickman redde fraai op het verraderlijke schot. In de 73ste minuut speelde Ernst-Jan Heideman Ramon de Jong prima aan, maar doordat de bal op het moment suprême even op stuiterde ging ook deze kans verloren. In de 72e minuut mocht Leon Dogger aanleggen voor een vrije trap vanaf 18 meter, nadat Ton Kunst was gevloerd ten koste van een gele kaart. Het schot verdween net langs de voor de Boys verkeerde kant van de paal. De kansen regen zich in die fase aaneen voor de Boys, maar zowel Ramon de Jong, Jos Hutten als Leon Dogger wisten de bal net niet binnen de palen te krijgen.

In de 84ste minute leek de Boys loon naar keihard werken te krijgen. Ton Kunst schoot een vrije trap vanaf 20 meter uitstekend in, maar Go-Ahead-keeper Tim Noordman wist de bal met een uiterste krachtinspanning met z’n vingertoppen tegen de lat te werken. De daarop volgende scrimmage leverde ook geen doelpunt op. In de 87ste minuut bediende Ernst-Jan Heideman Jos Hitten vanaf de rechterkant op maat, maar de bal viel net niet binnen. De Boys speelde alles of niets en In de slotseconde wist Go-Ahead Kampen daarvan via Luuc Knol te profiteren: 2-0. Iedereen bij zowel Go-Ahead als Vroomshoopse Boys was er na afloop van deze spannende wedstrijd van overtuigd dat dit een bijzonder geflatteerde overwinning was, die in feite de gasten toekwam. Met deze passie en overtuiging kan het niet anders of de formatie van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal gaat nog de nodige punten pakken in de eerste klasse D, te beginnen volgende week zaterdag thuis tegen SDV Barneveld.

Er werd in Kampen in de volgende opstelling gespeeld; doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen, Ramon Bolks, Rutger Schrijver, en Robert Veld (69: Ramon de Jong); midden: Leon Dogger, Jelle Drees en Jos Hutten ; voor: Ernst-Jan Heideman, Ton Kunst en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 boekte uit bij koploper Sparta Enschede 2 een prima resultaat. In de laatste minuut werd de 2-2 geproduceerd door het team van trainer Reinier de Jong, dat nu derde staat in de eerste klasse. Het derde elftal van trainer Maarten Nieboer sloeg ook al toe in ultieme eindfase. Dat betekende uit bij FC Berghuizen 2 een 2-1 overwinning, waardoor Vroomshoopse Boys 3 nu op de kansrijke derde plaats staat. Op de Bosrand verloor Vroomshoopse Boys J019-1 met 4-2 van Oranje Nassau J019-1 uit Almelo. Het team van trainer Job Lamberink blijft daardoor vierde in de hoofdklasse.