Titelkandidaat Bennekom een maatje te groot vroor Vroomshoopse Boys

Op het koude sportpark de Eikelhof in Bennekom was de plaatselijke voetbaltrots de gastheer van Vroomshoopse Boys. vv Bennekom, de nummer 2. van de ranglijst is na een stroeve start in de competitie aan een indrukwekkende opmars bezig en wil zo snel mogelijk het verloren gegane hoofdklasserschap heroveren. Het team van trainer Schefczyk kreeg de opdracht mee het tempo hoog te houden en toog direct ten aanval. Vooralsnog hield de prima gepositioneerde defensie van Vroomshoopse Boys prima stand. Ruben Mulder verving als rechter verdediger de tijdens de training geblesseerd geraakte Jordy Brinkman en had aan de razendsnelle en behendige linkerspits Derk de Bruin een geduchte tegenstander. Waar mogelijk werd door de Boys met goed combinatiespel de aanval gezocht. In de 20ste minuut kwam Ramon de Jong oog in oog met Bennekom-keeper Chrisitian de Haan, maar zijn lob was net niet hoog genoeg. In de 24ste minuut belandde een scherpe voorzet van Bennekom-aanvaller Derk de Bruin bij de linker paal, maar linker verdediger Robin Drenthen wist namens de Boys knap ten koste van een hoekschop te redden. Dat was evenwel uitstel van executie, want de aangesneden corner belandde voor de voeten van de mee opgekomen centrale verdediger Just Berends, die ongehinderd de hoek kon uitzoeken: 1-0. Concentratieverlies lag ten oorzaak aan deze onnodige treffer, die vv Bennekom toch onverwacht in het zadel hielp. Het pleit voor de gasten, dat in de fase tot de rust vrijwel geen kans meer werd weggegeven. Wel moest keeper Tim Sickman met snel uitlopen een zeker lijkende treffer van vv Bennekom in de 40ste minuut voorkomen.
Met 1-0 voor de thuisploeg brak de rust aan en in de tweede helft bracht het trainerstrio Eric van Zutphen, Arjan Paters en Reinier de Jong Robert Veld voor de geblesseerd uitgevallen Lars Scholten. In de 49ste minuut liet de Boys-invaller zich gelden met een mooie vrije trap, die de mee geslopen centrale verdediger Rutger Schrijver net niet wist te bereiken. In de 50ste minuut werd de doorkomende Ton Kunst door twee verdedigers op 20 meter afstand van het doel in de mangel genomen. Specialist en aanvoerder Harold Kivits belastte zich met de vrije trap, die doelman Christian de Haan op knappe wijze uit de benedenhoek tikte. In de 60ste minuut kwam het jonge Boys-talent Juliën Derks rechterspits Ernst-Jan heideman aflossen. Een minuut later lag de bal in het net achter een kansloze Boys-doelman Tim Sickman, toen Emran Barakzai na een voorzet vanaf links van dichtbij vrij kon inkoppen: 2-0. In de 64ste minuut kwam debutant Jeroen Bolks voor Ton Kunst en daarmee ging de gemiddelde leeftijd van het toch al jonge Boys-team nog verder omlaag. Ramon Bolks wist met een uiterste krachsinspanning in de 69ste minuut een zeker schijnend doelpunt van vv Bennekom te voorkomen. In de 76ste minuut was het wel raak, toen na een vlotte combinatie van het inmiddels dominerende vv Bennekom Kevin Sissing de 3-0 liet aantekenen. In de 85ste minuut dook Boys-middenvelder Leon Dogger in de inmiddels laaghangende mist op voor het doel van vv Bennekom, maar zijn wreeftrap belandde net naast het doel. Het slotakkoord was voor Marco Corba die in de 87ste minuut namens vv Bennekom de 4-0 op het elektronische scorebord liet opflitsen. Intussen werd de mist steeds dichter en na precies 90 minuten maakte de uitstekend leidende arbiter W. Rutgers uit Dinxperlo een eind aan deze sportieve wedstrijd. De afgetekende overwinning van titelkandidaat vv Bennekom was met name op basis van het vertoonde spel in de tweede helft volkomen verdiend.
Toch bood deze wedstrijd voldoende positieve aanknopingspunten voor Vroomshoopse Boys om de beide laatste wedstrijden in de eerste helft van deze competitie tegen Hulzense Boys uit en DUNO thuis met vertrouwen tegemoet te gaan. De overig uitslagen waren zeker niet ongunstig voor Vroomshoopse Boys, dat nu op de elfde plaats staat met een punt achterstand op KHC en drie punten op FC Zutphen.
In Hulzen wordt het zaterdag zaak om volop voor de driepunter te gaan tegen de nummer 13 van de eerste klasse D. om zo goede zaken te doen in de strijd om directe handhaving.
In Bennekom werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Ruben Mulder, Andjin van Veen, Rutger Schrijver en Robin Drenthen; midden: Harold Kivits, Lars Scholten (46: Robert Veld) en Leon Dogger; voor: Ernst-Jan Heideman (60: Juliën Derks), Ton Kunst (54; Ramon Bolks) en Ramon de Jong.
Het tweede elftal deed uitstekende zaken in de eerste klasse. Uit werd directe concurrent Enter Vooruit met 3-2 verslagen. Het team van trainer Henk Dikkers is nu afgetekend koploper en heeft een voorsprong van 5 punten opgebouwd. Vroomshoopse Boys JO19-1, de nummer 2 van de eerste klasse, had dit weekend geen competitieverplichtingen.