Op een zonovergoten sportcomplex de Bosrand begonnen Vroomshoopse Boys en FC Zutphen voorzichtig en er waren weinig doelrijpe kansen in de openingsfase. In de 13e minuut kwam Boys-middenvelder Ton Kunst na een fraaie pass van Jos Hutten oog in oog met keeper Martijn Sangers, maar de doelman van FC Zutphen redde bekwaam met z’n linker voet. In de 13e minuut bediende Ernst-Jan Heideman vanaf rechts de opgekomen Robert Veld. De linker verdediger aarzelde niet en met een strak schot vanaf 20 meter in de linker hoek werd de 1-0 aangetekend.
Het spel ging snel op en neer en het energieke FC Zutphen behield de nodige dreiging met steeds weer een snelle omschakeling. In de 29ste minuut liet de bewegelijke centrumspits Joshua Palm z’n klasse zien. Hij schudde met een actie twee verdedigers van de Boys van zich af en liet vervolgens keeper Tim Sickman kansloos: 1-1. In de 33ste minuut kon de FC Zutphen-keeper Marijn Sangers een geplaatst schot van centrale verdediger Lars Scholten niet klemvast krijgen. Vanuit de rebound schoot Ramon de Jong net naast het doel van de gasten. In de 36ste minuut verschafte de geslepen FC Zutphen-aanvaller Mark Bloemendaal zichzelf even wat vrijheid, maar zijn afstandsschot vloog naast. In de 37ste minuut zette Harold Kivits met een prachtige steekpass Jos Hutten alleen voor keeper Marijn Sangers. Net toen de aanvaller van de Boys wilde uithalen werd hij licht aangetikt door de FC Zutphen-goalie. Arbiter Frans Assink uit Hengelo was resoluut: penalty ene en gele kaart voor de doelman van de gasten. Ernst-Jan Heideman benutte der strafschop feilloos en de 2-1 was tevens de ruststand.
Direct na rust nam de thuisploeg het heft in handen en er kwamen doelrijpe kansen. De vrij gelopen Ton Kunst kreeg de grootste, maar hij had het vizier net niet goed afgesteld, waardoor FC Zutphen aan een grotere achterstand ontsnapte. Zoals zo vaak in de voetballerij was het aan de andere kant wel raak. De vrij gelopen Mark Bloemendaal vond Thomas Nijkamp voor het doel, die de 2-1 simpel kon intikken. De moedig strijdende thuisploeg herpakte zich. Jelle Drees had in de 52ste minuut de 3-2 op de schoen, maar zijn schot vloog net voorlangs. FC Zutphen bleef dreigend en in de 55ste minuut werd een voorzet vanaf links knap binnen gewerkt door opnieuw Thomas Nijkamp: 2-3.
In de 62ste minuut werd Thomas Smedema door het trainersduo Eric van Zutphen en Arjan Paters binnen de lijnen gebracht voor Ramon de Jong. In de 66ste minuut kopte Boys-verdediger Jordy Brinkman de bal van de lijn na een scrimmage voor het doel van de thuisploeg. In de 71ste minuut werd Jelle Drees gewisseld voor Rutger Schrijver, die, waar dat kon, ten aanval trok om een nederlaag tegen deze runner-up uit Zutphen te voorkomen. Het spel golfde in deze fase heen en weer en er werd met krachten gesmeten door de niet versagende spelers van beide teams. In de 74ste minuut ontsnapte Thomas Smedema op links aan de aandacht van de FC-Zutphen verdediging. De bal werd knap terug gelegd op Ton Kunst, die z’n faam als goaltjesdief waar maakte: 3-3. In een uiterst spannende slotfase wilde Boys-keeper Tim Sickman in de 84ste minuut FC-Zutphen-aanvaller Mark Bloemendaal uitkappen, maar dat lukte niet echt. De bal werd iets buiten het strafschopgebied met de hand beroerd door de Boys-goalie en dat betekende een rode kaart. Boys-aanvaller Ernst-Jan Heideman ruimde noodgedwongen het veld en Chiel Sickman nam de plaats onder de lat in van z’n oudere broer. De aansluitende vrije trap van Mark Bloemendaal werd door de jonge Boys-keeper gepakt. In de 91ste minuut werkte Chiel Sickman een vliegend schot van Sebastiaan van Laar tegen de binnenkant van de paal, waardoor de Boys aan een nieuwe achterstand ontsnapte tegen het team van trainer Taco Laurens. Laatste wapenfeit van Boys-zijde was van Robert Veld, die een volley net naast schoot. Na een enerverend voetbalgevecht moesten beide teams zich tevreden stellen met een 3-3 eindstand, die de verhoudingen binnen de lijnen goed weergaf. Daardoor blijft het verschil drie punten tussen Vroomshoopse Boys en FC Zutphen. KHC staat nu weer een punt boven de Boys door van laagvlieger De Esch te winnen. Volgende week wordt door de Boys in Nunspeet tegen de gelijknamige ploeg gespeeld, die momenteel op de 6e plaats bivakkeert en uitgeschakeld lijkt voor directe promotie.
Er werd tegen FC Zutphen door Vroomshoopse Boys in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman (84: Chiel Sickman); achter: Jordy Brinkman, Lars Scholten, Andjin van Veen en Robert Veld; midden; Harold Kivits, Jelle Drees (71: Rutger Schrijver) en Ton Kunst; voor: Ernst-Jan Heideman (84e minuut gewisseld); Jos Hutten en Ramon de Jong (62: Thomas Smedema).
Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys won thuis met 3-0 van vv Hellendoorn 2 en blijft in de titelrace in de eerste klasse. Vroomshoopse Boys JO19 1 heeft ook nog steeds volop titelkansen in de eerste klasse door In Vriezenveen met 3-0 van DOS;’27 J019 1 te winnen.