In het bekerduel tegen tweede klasser zondag Luctor et Emergo uit Almelo was Vroomshoopse Boys vanaf het beginsignaal van arbiter Peter Hulsmeijers uit Oldenzaal de bovenliggende partij. Een flink aantal corners voor de thuisploeg leverden echter niet het gewenste resultaat op. Er kwamen door goed combinatiespel mooie kansen voor de Boys voor Jordy Harms en Ton Kunst, die door goed keeperswerk van de goalie van de bezoekers niet tot het gewenste resultaat leidden.

In de 37ste minuut werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys beloond. Centrumspits Jordy Harms schoot vanuit de draai op de lat en rechterspits Ernst-Jan Heideman anticipeerde goed en wist vanuit de rebound te scoren: 1-0. De gasten kwamen in de 42ste minuut tot een gevaarlijk moment, maar Boys-keeper René Kok werd winnaar bij een 1 op 1-duel met de vrijgelopen spits van Luctor et Emergo.

Na de rust zetten Vroomshoopse Boys een tandje bij en het team van trainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens was in feite heer en meester. In de 53 minuut soleerde Jordy Harms door de verdediging van de gasten en hij werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door Ton Kunst; 2-0. In de 56e minuut was het al weer raak voor de Boys door een doeltreffende kopbal van Ton Kunst.

In de 70ste minuut kwamen de spitsen Ramon de Jong en Juliën Derks bij de Boys in het veld voor Tom Pierik en Ernst-Jan Heideman. In de 75ste minuut scoorde Ton Kunst een loepzuivere hattrick door een puntgave voorzet vanaf rechts van Juliën Derks hard in te koppen: 4-0. Er kwamen daarna nog meer kansen voor de goed en gedreven spelende thuisploeg tegen de moe gestreden bezoekers,  maar gedoelpunt werd er niet meer.

Vroomshoopse Boys speelde in de volgende opstelling; doel; René Kok; achter: Robin Drenthen, Andjin van Veen, Rutger Schrijver en Robert Veld; midden: Jelle Drees, Tom Pierik (70: Juliën Derks) en Ton Kunst; voor: Ernst-Jan Heideman (70: Ramon de Jong), Jordy Harms en Jos Hutten.

Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys speelde eveneens thuis op de Bosrand een bekerduel en won moeizaam in de slotfase van DOS’37 3 met 3-1. Vroomshoopse Boys J019-1 overtuigde met een afgetekende overwinning in Zwolle op CSV’28 JO19-1 met 5-0.

Op zaterdag 8 september bekert het eerste elftal van Vroomshoopse Boys in Geesteren tegen zondag eerste klasser zondag Stevo. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt.