Op de puike grasmat van het hoofdveld van het sportcomplex de Bosrand floot scheidrechter Raymond Meilink uit Enter om 14.30 af voor het competitieduel Vroomshoopse Boys tegen WHC. Het zonnetje scheen heerlijk en de toeschouwers gingen er maar eens goed voor zitten of staan tijdens deze seizoensouverture van de eerste klasse D. Tijdens de vorige voetbaljaargang had het bezoekende team van trainer Wiljan Mossing Holsteyn net naast het kampioenschap gegrepen en dit seizoen gelden de blauw-witten met de nodige nieuwe spelers weer als titelkandidaten. Ruime overwinningen tijdens de bekerwedstrijden maakten dat WHC met het nodige zelfvertrouwen naar Vroomshoop ging.

De thuisclub kende bepaald geen vlekkeloze voorbereiding, maar liet vanaf de aftrap passie en ook goed voetbal zien. In de 4e minuut werd die prefecte instelling al beloond. Middenvelder Lars Scholten slalomde langs meerder tegenstanders over de as van het veld en ging een combinatie aan met Ernst-Jan Heideman. Dat lukte en het geplaatste schot van Lars Scholten in de verre rechter hoek was doelman Bjarn Onderstal te machtig: 1-0. Na deze droomstart van de Boys probeerde het geschrokken WHC de bakens te verzetten. In de 15e minuut werd Jonathan van Marle op de achterlijn licht door de jonge centrale verdediger Ramon Bolks aangetikt en arbiter Meilink wees gedecideerd naar de stip. De strafschop van specialist Vincent Oosterkamp werd op weergaloze wijze door doelman Tom Sickman uit het doel geranseld. In de 17e minuut omspeelde de van Hulzense Boys gekomen spits Menno Kamphuis doelman Tim Sickman, maar rechter verdediger Robin Drenthen wist met een prachtige sliding een doelpunt te voorkomen.

In de 26e minuut werd een diepe en hoge vrije trap van Lars Scholten door de attent reagerende Jos Hutten met een kopbal tot doelpunt gepromoveerd. Hij kreeg daarbij hulp van de mistastende doelman Bjarn Onderstal. De bal was net achter de lijn en assistent-grensrechter van dienst keurde het doelpunt goed. Daarbij werd weer eens het nut en de meerwaarde van neutrale arbitraire trio’s bewezen. WHC trachtte verwoed de aansluitingstreffer te maken, maar de zeer geconcentreerd opererende Boys-verdediging gaf geen krimp. In de 37ste minuut leek de voor de geblesseerde geraakte Jonathan van Marle ingevallen Michel Dijkhof namens WHC te scoren, maar Boys-doelman Tim Sickman tikte de bal op magistrale wijze uit de rechter benedenhoek. In de 38ste minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Middenvelder Leon Dogger bracht met een mooie voorzet vanaf rechts Jos Hutten in stelling. De spits knikte onberispelijk raak in de bovenhoek: 3-0.
In de 41ste minuut kwam WHC terug in de wedstrijd. Menno Kamphuis profiteerde van dichtbij van een misverstand tussen centrale verdediger en aanvoerder Andjin van Veen en doelman Tim Sickman: 3-1. Dat was tevens de ruststand. In de tweede helft werd een stormloop van de gasten verwacht en die kwam er ook. Vooralsnog kregen de bezoekers geen grote doelrijpe kansen. Via een snelle omschakeling werd de Boys via Ton Kunst, Ramon de Jong en Lars Scholten zo nu en dan gevaarlijk. In de 57ste minuut viel op wat ongelukkige wijze de 3-2. Michel Dijkhof zette vanaf links hard voor en via de op de op het verkeerde been staande doelman Tim Sickman caramboleerde bal in het doel.

WHC probeerde nog meer druk te zetten, maar moest het in beslissende duels vaak tegen de manmoedig strijdende thuisploeg afleggen. In de 66ste minuut wisselde het trainerstrio Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal Ton kunst en Ramon de Jong voor Jelle Drees en Melvin Hulsegge. Er kwamen nog enkele hachelijke situaties voor het doel van de thuisploeg, die overeind bleef. De strijd werd in dei fase wat grimmiger en WHC trachtte met wat meer fysiek spel en vooral lange ballen de stand gelijk te trekken. Dat speelde Boys in de kaart en met uitvallen kwamen er nog kansen, onder meer voor Melvin Hulsegge, die echter over schoot.

In de 86ste minuut ruimde Ernst-Jan Heideman het veld voor Ruben Mulder. In de stand kwam geen verandering meer, zodat er uiteindelijk een door de aanhang van de thuisploeg luid bejubelde 3-2 eindstand op het scorebord stond. Een uitstekende prestatie van Vroomshoopse Boys, bereikt door een sterk collectief, die zo voor een ijzersterke start in deze competitie zorgde.

Er werd gespeeld in de volgende opstelling: doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen, Ramon Bolks, Andjin van Veen en Robert Veld; midden: Leon Dogger, Lars Scholten en Ton Kunst (66: Jelle Drees); voor: Ernst-Jan Heideman (86: Ruben Mulder) , Jos Hutten en Ramon de Jong (66: Melvin Hulsegge). WHC heeft een filmregistratie van dit duel gemaakt, die op de website van de club terug is te vinden.

Zaterdag wacht het uitduel in Wierden tegen SVZW, dat ook een goede competitiestart beleefde door bij FC Zutphen met 3-0 te winnen. Vroomshoopse Boys 2 liep na een vroege tegentreffer thuis tegen DOS Kampen 2 vooral achter de feiten aan. Ondanks een latent veldoverwicht werd door de formatie van trainer Reinier de Jong met 0-1 verloren. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys J019-1 kwam al snel met 2-0 achter bij HHC Hardenberg J019-1. Het team van trainer Job Lamberink toonde zich daarna sterker dan de thuisploeg, maar kwam niet verder dan 2-1.