Op sportpark De Bosrand waren zo’n 350 toeschouwers op de Twenterand-derby tussen Vroomshoopse Boys en Twenterand afgekomen. De thuisclub begon voortvarend aan dit altijd beladen duel en met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. In de 4e minuut vond centrumspits Ton Kunst met een bekeken  pass op rechts ploeggenot Jos Hutten, die er niet in slaagde om alleen voor keeper Koen Fleer doeltreffend uit te halen. Beide teams speelden in een hoog tempo in de beginfase en Frank Smit was in de 8e minuut na een goede loopactie al dichtbij de openingstreffer. Goed verdedigen aan Boys-zijde verhinderde een doelpunt. In de 12e minuut leidde een mooie aanval van de thuisploeg tot een strakke voorzet van de opgekomen linker verdediger Robert Veld,. De inzet vanaf links werd echter door alles en iedereen gemist. In de 16e minuut kwam DETO Twenterand gezien het spelbeeld  onverwacht aan de leiding. De snelle uitblinker Kevin Peppels mocht in buitenspelpositie ten onrechte doorgaan van assistent-scheidsrechter Dorsthorst en bediende Kevin Aman op maat bij de tweede paal: 0-1.

Beide teams leverden daarna veel strijd op het middenveld, zonder dat de sportieve derby echt hoogstaand werd. Na een half uur bereikte een prachtige crosspass vanaf links rechter aanvaller Kevin Peppels, dei alle tijd en ruimte kreeg voor het afleveren van een afgemeten voorzet. Die werd op de juiste waarde geschat door DETO-spits Frank Smit, die met een geplaatste volley van dichtbij Boys-keeper Tim Sickman kansloos liet: 0-2. Enkele minuten later kopte dezelfde Frank Smit na en indraaiende voorzet vanaf links fraai in, maar de Boys-goalie Tim Sickman tikte de bal knap over de lat.

Het pleit voor het karakter van de moedig strijdende thuisploeg dat daarna waar mogelijk op energieke wijze de aanval werd gezocht. De grootste kans kwam in de 36ste minuut, toen de vrij gepeelde Ramon de Jong vanaf rechts ongehinderd kon voorzetten. Weer wist geen enkele medespeler van de Boys de bal het beslissende zetje te geven. De rust brak aan met 0-2, verdiend voor het soepel combinerende DETO Twenterand, maar wel enigszins  geflatteerd.

Bij Vroomshoopse Boys keerde verdediger Andjin van Veen na blessureleed in de tweede helft weer terug in het team en ruimde Ramon de Jong voor hem het veld. Bij DETO Twenterand kwam René Nijhof tussen de krijtlijnen voor Lesley Narhwold. Het spelbeeld was eigenlijk ongewijzigd met veel passie, maar weinig goede eindpasses en mede daardoor ook doelrijpe kansen. DETO Twenterand speelde vooral vanuit de controle en leek tevreden met de verkregen voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen kwam Kevin Peppels na een fraaie individuele actie vrij voor doelman Tim Sickman, maar die redde fraai met de voet. In de 63ste minuut kwam Jos Hutten door aan de rechterkant, maar zijn  voorzet bereikte net niet centrumspits Ton Kunst. In de 67ste minuut kon de weer sterk acterende Boys-middenvelder Leon Dogger vanaf ruim 20 meter aanleggen voor een vrije  trap, maar de bal vloog via de muur van DETO= Twenterand naast het doel. DETO Twenterand bracht na ruim 70 minuten Tom Smoes voor Kevin Aman. In de 77ste minuut kwam aan de kant van de thuisploeg Melvin Hulsegge voor Ton Kunst.  De ervaren middenvelder Qays Shayesteh werd bij DETO Twenterand in de 79ste minuut gewisseld voor Lars Reekers.

In de 81ste minuut werd de DETO-speler Frank Smit dichtbij de hoekvlag op technisch fraaie wijze fraai gepoort door Jos Hutten, maar het daarop volgende schot had niet de goede richting. Vroomshoopse Boys toog in de slotfase massaal naar voren, maar verder dan een schietkans na en vrije trap en een kppbal van Rutger Schrijver kwam de thuisploeg niet. De geblesseerd geraakte middenvelder Jelle Drees werd in de 89ste minuut vervangen door Bram Hooijer.

Bij een 0-2 eindstand floot de goed leidende arbiter M de Boer uit Harderwijk voor de laatste keer. Het bijzonder effectieve DETO Twenterand had daarmee een zakelijke overwinning op de voetbalburen gehaald en doet nog volop mee om het kampioenschap en de promotie.

Voor de Boys rest er niet anders dan zich op de volgende confrontatie te richten,  uit in Wezep tegen WHC, waarvan op de openingsdag van deze competitie nog gewonnen werd.  Het vertoonde spel van het team van het trainerstrio Karlo Mepplink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal biedt beslist genoeg positieve aanknopingspunten om de strijd om handhaving in de eerste klasse D. met vertrouwen tegemoet te gaan.

De opstelling van Vroomshoopse Boys: doel; Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman; Lars Scholten, Rutger Schrijver en Robert Veld; midden: Leon Dogger, Jelle Drees (89: Bram Hooijer) en Jos Hutten; voor:   Ramon de Jong (46: Andjin van Veen), Ton Kunst (77: Melvin Hulsegge) en Juliën Derks.

Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys boekte thuis een 3-2 zege tegen Enter Vooruit 2 en blijft bovenin in de eerste klasse meedraaien.