De subtopper in de tweede klasse H. tussen Vroomshoopse Boys en IJVV uit IJsselmuiden liet aanvankelijk een prima startende thuisclub met aanvallende intenties zien. De vanaf links solerende centrumspits Jordy Harms was direct al dichtbij een doelpunt, maar IJVV-keeper Jasper Fix wist het harde schot in de korte hoek te  pareren. Aan de andere  kant gaf de gevaarlijke vleugelspits Willem Bel al snel z’n visiekaartje namens IJVV af, maar de attente Boys-doelman René Kok stond pal.  In de 6e minuut kwam rechterspits Ernst-Jan Heideman op de achterlijn ongelukkig te val. Met een ogenschijnlijk zware enkelblessure moest hij eraf en werd even later het ziekenhuis vervoerd. Jos Hutten was zijn vervanger. Vroomshoopse Boys bleef in de fase erna aandringen, maar Jos Hutten, Jordy Harms en Rutger Schrijver verzuimden te scoren. De wedstrijd kantelde daarna en het vlot combinerende en razendsnel omschakelende  IJVV kreeg ook kansen. De grootste kwam in de 27ste minuut, toen arbiter Stan Heusschen uit Mook terecht naar de penaltystip wees na een onreglementaire overtreding op IJVV-spits Ozhan Kardag. De spits nam zelf de strafschop en zag die op fraaie wijze gekeerd door Boys-doelman René Kok.

Daarna golfde het spel op en neer en leek de thuisclub in de 36ste minuut de leiding te nemen. Specialist Leon Dogger schoot een vrije trap van af 20 meter op prima wijze in, maar zag de bal net naast de rechter paal achter gaan. In de 39steminuut haalde Maarten Hinderks namens IJVV van afstand verwoestend uit, maar doelman René Kok haalde de bal op knappe wijze uit de rechter hoek. Na de rust zette IJVV duidelijk een tandje bij en de uitstekend spelende Boys-defensie moest alle zeilen  bijzetten om een achterstand te vorkomen.  Direct na rust speelde Jordy Harms overigens nog een IJVV-verdediger op knappe wijze bij de achterlijn uit, maar werd door scheidsrechter Heusschen vanwege licht duwen teruggefloten. Daardoor werd een zekere Boys-treffer voorkomen.

Daarna kwamen de bezoekers steeds meer opzetten, maar keeper René Kok stopte op sublieme wijze inzetten van Willem Bel en Ozhan Kardag. Sporadisch kwam de Boys in doelrijpe positie.  Het schot van Juliën Derks in de 61ste minuut was niet hard genoeg om de YVV-keeper te verontrusten. In de 65ste minuut werd dezelfde Juliën Derks gewisseld door Robert Veld. In de 74ste minuut ruimde Ton Kunst het veld voor de controlerende middenvelder Jelle Drees. In een uiterst spannende slotfase was het eerst Boys-spits Jordy Harms, die knap wegdraaide van zijn tegenstanders en de bal nipt over het doel schoot. IJVV bleef aanvallen en centrum spits Ozhan Kardag had in de extra tijd een doelpunt op de schoen, maar miste net even de controle om doeltreffend uit te halen. Zo eindigde dit spannende en sportieve duel met technisch goed voetbal van beide kanten in 0-0. Daarbij mocht een verwoed strijdend Vroomshoopse Boys de uitblinkende doelman René Kok dankbaar zijn. Vroomshoopse Boys en IJVV blijven door dit resultaat gedeeld vierde staan in de eerste klasse H.

Er werd door de Boys in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Tom Pierik, Ton Kunst (74: Jelle Drees) en Tom Pierik; voor: Ernst-Jan Heideman (6: Jos Hutten), Jordy Harms en Julën Derks (65: Robert Veld).

Op zaterdag 10 november speelt Vroomshoopse Boys thuis in de tweede bekerronde tegen de fusieclub Wijhe’92, die de ranglijst van de klasse B. van het zondagvoetbal aanvoert. Er wordt om 16.00 uur op De Bosrand afgetrapt.

Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys zette de zegereeks voort en nu werd thuis Hatto Heim 2 overtuigend met 4-0 aan de zegekar gebonden. Het derde elftal van Vroomshoopse Boys bleef ook koploper door een knappe 4-2 thuisoverwinning op Sc. Lutten 2.

Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 had zeker winstkansen uit tegen RSC JO19-1, maar bleef steken op een 2-2 gelijk spel. Vroomshoopse Boys JO17-1 werd koploperdoor een prima thuisoverwinning met 5-2 tegen Luctor JO17-1. De Boys-talenten onder 21 jaar wisten in het kader van de voorronden van het Beltona-toernooi de uitwedstrijd tegen JVC Dedemsvaart overtuigend met 4-1 te winnen. Het team van coach Stephan Bloemendal  is door deze overwinning nog volop in de race voor het eindtoernooi bij Sparta Enschede.