Op het knusse sportpark de Weschterik in Oldenzaal kruisten De Esch en Vroomshoopse Boys de degens. De gasten traden aan zonder de geblesseerde spelers Jordy Brinkman en Ernst-Jan Heideman. De thuisclub vloog als een raket uit de startblokken en scoorde na 3 minuten al de 1-0. Thomas Elbersen tikte de bal binnen na een vlotte aanval over links, ingeleid door Koen Vehof. De Esch kreeg in de fase daarna en tweede kans, maar de attente Boys-keper Tim Sickman reageerde uitstekend op een schot in de korte hoek van Dennis Agterbos.  Toen de Oldenzaalse storm wat ging liggen, sloeg de Boys toe in de 14e minuut. Harold Kivits legde de bal met een sublieme dieptepass achter de verdediging van De Esch en Ton Kunst schoof de bal beheerst binnen: 1-1. In de 19e minuut ontsnapte Juliën Derks aan de rechterkant, maar de jonge vleugelspits kon net geen vrije medespeler voor het doel vinden. Er restte alleen nog een corner, die niets opleverde. In de 20ste minuut werkte een uit balans geraakte keeper Lourens Derksen van de Esch een verre inzet van Harold Kivits tegen de paal en ontsnapte de thuisclub aan een tweede tegentreffer. Het was echter uitstel van executie. In de 27e minuut kwam Vroomshoopse Boys op voorsprong. Juliën Derks zette goed door op rechts en centrale verdediger Jeremy Oude Alink van De Esch tikte de bal na de strakke voorzet ongelukkig achter zijn eigen doelman Lourens Derksen: 1-2. Het verwoed strijdende De Esch probeerde het spel weer in handen te nemen, maar de Boys gaf weinig kansen weg. De grootste kans voor de thuisclub kwam in de 32ste minuut, toen Tomas Elbersen na een vlot lopende aanval van enkele meters afstand geheel vrij kon inkopen, maar de bal belandde net naast het doel.

In de tweede heft was De Esch optisch de bovenliggende partij, maar de Boys-verdediging hield stand. In een snelle tegenstoot kwam Kars Scholtens namens de Boys in de 54ste minuut oog in oog met keeper Lourens Derksen, maar de middenvelder schoot van dichtbij hoog over. In de 57ste minuut werd een loepzuivere vrije trap van Harold Kivits knap uit de bovenhoek getikt door de goalie van de Esch. De thuisploeg nam daarna het heft steeds meer in handen op het middenveld en kon de behendige  spits Koen Vehof steeds beter bereiken.  De Boys moest steeds verder achteruit en kon met geconcentreerd verdedigen vooralsnog verder onheil voorkomen. Er waren slechts sporadisch uitvallen aan Boys-zijde te noteren, die ook enkele malen strandden vanwege al dan niet vermeende buitenspelsituaties. De Boys stond weliswaar onder druk, maar leek een nipte overwinning over de streep te trekken. In de 81ste minuut werd Juliën Derks vervangen door Ramon de Jong. In de 88ste  minuut bestrafte arbiter Luuk Timmer uit Apeldoorn een tackle van Robin Drenthen vooral op de bal en in tweede instantie op de gevaarlijke spits Koen Vehof met een gele kaart en een penalty. Specialist Bart Benneker voltrok koeltjes namens  De Esch het vonnis, waarbij Boys-keeper Tim Sickman kansloos was. Het pleit voor de Boys dat er nog een slotoffensief werd ontwikkeld. Verder dan een puntertje van Leon Dogger op de buitenkant van de paal kwam de formatie van het trainersduo Eric van Zutphen en Arjan Paters echter niet.

De puntendeling van 2-2 was wel conform het spelbeeld in dit duel. De Esch bleek net als in Vroomshoop een taaie opponent van de Boys. De promovendus uit Oldenzaal is nu in hevig gevecht beland om rechtstreekse degradatie in de eerste klasse D. te ontwijken, samen met DETO Twenterand en Hulzense Boys. Door de 2-4 thuisnederlaag op zaterdagavond van de nummer 11. KHC in de stadsderby tegen Go-Ahead Kampen staat de Boys als nummer 10. Op de ranglijst nu 5 punten voor op de directe rivaal uit Kampen in de strijd om directe handhaving in de eerste klasse D. met nog drie duels te gaan. Ook het doelsaldo van Vroomshoopse Boys is beter dan KHC. De nummer 9, het van koploper vv Berkum verliezende  FC Zutphen, heeft nog een voorsprong van drie punten op Vroomshoopse Boys. Zaterdag wordt door Vroomshoopse Boys thuis tegen vv Bennekom gespeeld en een week later komt Hulzense Boys naar de Bosrand. Daarna wordt op 13 mei op de slotdag van deze zinderende competitie uuit gespeeld tegen DUNO D.

Er werd in Oldenzaal in de volgende formatie gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Ruben Mulder; midden: Harold Kivits, Lars Scholten en Ton Kunst; voor; Juliën Derks (81: Ramon de Jong), Jos Hutten en Leon Dogger. Assistent-scheidsrechter: Rick Lantink.

Vroomshoopse Boys 2 leidde in Enschede tegen Sparta 2 aanvankelijk met 1-3 , maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-3 nederlaag. Er zijn nu nog slechts kleine kansen op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Vroomshoopse Boys 6 dat bij Fox Sports al wekenlang in een ware kampioenskoorts was, veroverde de titel zonder zelf te spelen. De enig overgebleven concurrent DOS’37 9 verloor. Daardoor zijn de mannen van leider Jos Veldhuis niet meer te achterhalen. Op zaterdag 29 april worden de trotse kampioenen gehuldigd.