In de vierde voorronde van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB speelde Vroomshoopse Boys in Deurningen op donderdagavond 20 december tegen DSVD, subtopper in de derde klasse van het zondagvoetbal. Met goed combinatievoetbal was Vroomshoopse Boys vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij. Jordy Harms kreeg na een kwartier spelen de eerste kans namens de bezoekers, maar zijn schot was te zacht. Na 18 minuten mocht Leon Dogger vanaf 25 meter een vrije trap nemen, maar het geplaatste schot werd uitstekend gepareerd door de goalie van DSVD. De doelman van de thuisploeg onderscheidde zich enkele minuten ook al door een kopbal van centrale verdediger Rutger Schrijver op fraaie wijze te stoppen.

Na 43 minuten werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys eindelijk beloond. Een fraaie voorzet van Ramon de Jong werd attent binnen getikt door Juliën Derks: 0-1. Op slag van rust kopte Jordy Harms goed in uit een corner van Leon Dogger, maar de bal ging net naast. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. De Boys was veelal aan de bal en DSVD probeerde via counters gevaar te stichten. Dat leverde echter geen reële kansen op voor de thuisploeg. In de 59ste minuut werd Jos Hutten onreglementair ten val gebracht binnen het strafschopgebied. De toegekende penalty werd namens de Boys onberispelijk ingeschoten door Leon Dogger.

In de 65ste minuut werd de stand naar 0-3 getild door Jordy Harms met een geplaatst schot met de buitenkant van z’n voet. In de 71ste minuut kwam Tom Pierik Jelle Drees vervangen. In die fase ging het spel op en neer, zonder dat er grote kansen kwamen. In de 81ste minuut volgden er nog twee wissels aan de kant van Vroomshoopse Boys. Tobias Kempers kwam voor Ramon de Jong in het veld. Sil Derks trad aan voor Jos Hutten en dat betekende meteen het debuut in het eerste elftal voor de aanvoerder van Vroomshoopse Boys JO19-1. Leuk was het dat Sil Derks met z’n tweelingbroer Jesper en zijn iets oudere broer Juliën in Deurningen samen in de hoofdmacht van de Boys speelde.

Vroomshoopse Boys speelde dit bekerduel gedegen uit en gaf geen enkele kans weg. De 0-3 eindstand betekent dat na de bekeroverwinningen op Stevo, Luctor, Wijhe’92 en PH Almelo en het gelijke spel tegen DOS’37 het bekeravontuur verder gaat. De volkomen verdiende winst in Deurningen betekende dat Vroomshoopse Boys voor de tiende keer achtereenvolgende keer ongeslagen is gebleven. Een puike prestatie en een groot compliment voor de staf onder leiding van hoofdtrainer Karlo Meppelink en natuurlijk ook voor de gehele selectie. Dat geeft zeker een goed gevoel voor de winterstop en volop vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. Bijzondere ondersteuning was er in Deurningen weer van een groep jeugdige Boys-supporters van vak B- met en grote trommel en fraai Bengaals vuurwerk. Direct na afloop van de bekerwedstrijd werden deze enthousiaste supporters speciaal bedankt door de spelers van het eerste elftal.

In Deurningen was de opstelling: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Drenthen; midden: Leon Dogger, Jelle Drees (71: Tom Pierik) en Jos Hutten (81; Sil Derks); voor: Ramon de Jong (81: Tobias Kempers), Jordy Harms en Juliën Derks.

Op dinsdagavond 8 januari 2019 wordt er alweer geoefend en dan wordt er tegen MVV’20 om 20.0 uur op de Bosrand afgetrapt. Op zaterdag 12 januari 2019 volgt het volgende oefenduel, thuis om 14.30 uur tegen HZVV uit Hoogeveen.