Boys 2 wint drie keer

Onder andere door de vakantie (deze verslagen worden meestal in de baas z’n tijd gemaakt en in de vakantie is er geen baas z’n tijd) is er van een aantal wedstrijden van het 2e geen verslag op de site gekomen. Daarom nu 3 verslagen ineen.

Na de 7-2 overwinning in de competitie tegen WVF, speelden we dinsdag 16 oktober thuis tegen Excelsior 3 in het kader van de beker. Ten opzichte van de zaterdag ervoor speelde Ramon Bolks in plaats van patrick en Jan-Willem in plaats an Jordy. De eerste helft haalden we een erg hoog niveau. We creëerden een flink aantal mogelijkheden en vooral Ernst-Jan was een plaag voor de Rijssense verdediging. Hij stelde Tim twee keer in staat om te scoren. Tussendoor had Bart vanaf 11 meter opnieuw zijn doelpunt meegepikt na een overtreding op Tim en Ramon maakte er nog voor rust 4-0 van na een prima voorzet van Jan-Willem. In de laatste minuut voor rust scoorde Excelsior tegen en zo gingen we met 4-1 aan de thee. In de rust kwam Patrick in de ploeg voor Bart.

De tweede helft tapte Excelsior uit een ander vaatje en maakten ze er meer een wedstrijd van. Daarnaast leken wij het iets rustiger aan te doen en hierdoor kwamen we enigszins in de problemen, helemaal toen Excelsior de 4-2 op het bord zette. Verder lieten we het echter niet komen, o.a. door goed ingrijpen van Chiel (en ook Marcel bleek te kunnen keepen). Intussen was Jordy Ruben komen vervangen en Ernst-Jan gooide de wedstrijd definitief in het slot door onze vijfde treffer te scoren. Danny en Justin vervingen Marcel en Ramon de Jong en Excelsior scoorde nog in de laatste minuut. Eindstand: 5-3 en we bekeren verder.

Opstelling: Chiel, Jan-Willem, Ramon B, Bart (Patrick), Ruben (Jordy), Harold, Ernst-Jan, Tobias, Tim, Marcel (Danny), Ramon de J (Justin).

Doelpunten: Tim (Ernst-Jan), Bart (penalty), Tim (Ernst-Jan), Ramon (Jan-Willem), Ernst-Jan.

Na de overwinning in de beker, speelden we de zaterdag erna weer voor de competitie, thuis tegen onze angstgegner Dos Kampen, waar we vorig seizoen beide confrontaties tegen verloren. We waren dus gebrand op een goed resultaat. Ten opzichte van de doordeweekse bekerwedstrijd speelde Jordy in plaats van Jan-Willem en vanuit de A-selectie kregen we Bram terug in plaats van Ernst-Jan. Dit betekende dat Marcel een linie naar voren schoof. Dos speelde 1:5:3:2, maar dat pakten we goed op. Vanaf het begin waren we de baas en eigenlijk heeft Chiel gedurende de hele wedstrijd geen redding hoeven te verrichten. Binnen 10 minuten kon Bart weer een doelpunt bijschrijven, nadat de scheidsrechter vanwege hands de bal op 11 meter had gegegd. Even later hadden we opnieuw recht op een strafschop, maar een duidelijke overtreding op Tim werd niet bestraft. We speelden uitstekend, Bram en Tobias wonnen veel duels op het middeneld en Harold speelde een geweldige wedstrijd. Het enige dat ontbrak was een tweede doelpunt. Dat doelpunt kwam er uiteindelijk toch, toen Marcel attent reageerde nadat de bal in het 5-meter gebied bleef liggen. Zo gingen we met 2-0 aan de thee. Jan-Willem kwam in de ploeg voor Bram die bij het 1e aan moest sluiten. Hierdoor kwam Ruben op het middenveld te spelen.

Waar we de laatste twee wedstrijden met een enorme voorsprong gingen rusten en wellicht hierdoor een stuk minder goed speelden na rust, was hier vandaag geen sprake van. Wellicht waren we er ons van bewust dat het met 2-0 nog geen gelopen zaak was, maar feit was dat we het hoge niveau van de eerste helft vasthielden na rust. Al vrij snel viel de derde treffer en die kwam op naam van Jan-Willem. Zijn doelpunt was wellicht als voorzet bedoeld, maar viel prachtig binnen bij de 2e paal, 3-0 en wedstrijd definitef beslist. Hierna kwam Patrick in de ploeg voor Ramon B en even later viel de 4-0, toen na een mooie aanval via Tim en Marcel, Ramon van dichtbij binnen kon tikken. Thimo kwam Ruben vervangen en een kwartier voor tijd kwam het hoogtepunt van deze wedstrijd. Na 2 jaar blessureleed maakte Tom Staarman zijn rentree. Hij verving Bart centraal achterin. Niet veel later bepaalde Tim de eindstand op 5-0 na voorbereiden werk an Ramon en een schitterende pass van Patrick. Hierna werd Tim naar de kant gehaald en nam Roy zijn plaats in. Ondanks enkele kansen kwam er geen verandering meer in de stand en konden we opnieuw 3 punten bijschrijven.

Opstelling: Chiel, Jordy, Ramon B (Patrick), Bart (Tom), Ruben (Thimo), Harold, Ramon de J, Tobias, Tim (Roy), Bram (Jan-Willem), Marcel.

Doelpunten: Bart (penalty), Marcel, Jan-Willem (Harold), Ramon (Marcel), Tim.

Vandaag moesten we om 12 uur aantreden tegen SVZW, in Wierden. Voor het eerst was er deze week sprake van krapte bij de B-selectie, vanwege vakanties, blessures en een schorsing. Om ook het 3e elftal met ene goede selectie op pad te sturen, maakten we bij het 2e gebruik van de diensten van Reinder Jan uit het 5e. Fijn dat er ook spelers en elftallen zijn die wel mee willen denken in het clubbelang, top! Ten opzichte van vorige week ontbraken Ruben en Ramon B. Hun plekken in de verdediging werden ingenomen door Jan-Willem en Patrick. SVZW begon aardig aan de wedstrijd, maar onze eerste mogelijkheid was meteen raak. Harold schilderde een vrije trap schitterend over de muur en in de hoek. Hierna hadden we weliswaar wel de controle, maar we waren ook slordig. Veel onnodig balverlies en te weinig druk op de bal. Hierdoor kon SVZW een aantal keren de lange bal spelen. Dit oogde dreigend, maar leverde eigenlijk nauwelijks doelgevaar op. Na een half uur werden we wat minder slordig en kregen we enkele mogelijkheden. De grootste kans was voor Tim, maar hij kreeg de bal niet in het doel na een prima voorzet van Bram. Vlak voor rust verdubbelde Ramon alsnog de voorsprong toen hij een verdedigingsfout afstrafte. In de rust waren we het erover eens dat we niet goed speelden, maar desondanks waren we blij met de 2-0 voorsprong. Er werden wat afspraken gemaakt over hoe te staan bij balbezit voor SVZW en we gingen weer naar buiten.

Na rust stonden we beter, SVZW kreeg, op de laatste 10 minuten na, eigenlijk geen enkele mogelijkheid meer om gevaarlijk te worden. Zelf kregen we een stuk meer mogelijkheden dan voor rust, maar we waren niet zorgvuldig in de afronding. Eigenlijk was het een matige wedstrijd van onze kant, maar kwamen we geen moment in de problemen. Thimo kwam in de ploeg voor Bram en vlak hierna bracht Tim de eindstand op 3-0 na een assist van Ramon. Hierna kwamen Chris en Reinder-Jan in de ploeg voor Marcel en Tim. In de stand kwam geen verandering meer. Na afloop gingen Chiel, Thimo, Patrick en Marcel in de auto naar Gramsbergen om het 3e uit de brand te helpen (normaal wordt er van onder doorgeschoven, wij lossen het zo op). Mede dankzij deze jongens behiled ook het 3e voorlopig de maximale score in de competitie.

Opstelling: Chiel, Jan-Willem, Patrick, Bart, Jordy, Harold, Ramon, Tobias, Tim (Reinder-Jan), Bram (Thimo), Marcel (Chris)

Doelpunten: Harold (vrije trap), Ramon, Tim (Ramon)