SVZW 4 – Vrh Boys 3 0-2 (24 april 2018)

Dinsdagavond moesten we al om 18.30 uur voetballen op sportpark het Lageveld in Wierden. Dat is natuurlijk absurd vroeg, aangezien de meeste onder ons niet afgekeurd zijn en moeten werken. Daarom was het opnieuw lastig voor de staf om een elftal op de been te krijgen, het begint al bijna te wennen. Gelukkig was de meedenkende trainer van het 2e (ik noem bewust geen naam, want dat moet je vervolgens weken aanhoren) erin geslaagd om drie spelers van A1 te boeken. Ruben, Pim en Jesse waren van de partij, klasse jongens en goed gespeeld.

We begonnen in de volgende opstelling (weer ouderwets 4:3:3): 1. Rene  2. Justin  3. Johan  4. Maarten  5. Lars  6. Wido  7. Jesse  8. Ruben  9. Rick  10. Christiaan ©  11. Pim. Wissels waren Jelmer en de nagekomen Jorian.

SVZW liet ons de bal en we lieten, zover mogelijk op het hobbelveld, het balletje lekker rond gaan. Af en toe probeerde SVZW ons onder druk te zetten, maar daar werd bij ons de pis niet lauw van. Dus we hadden de overhand. Het was wel lastig om tot kansen te komen door het compacte spel van de tegenstander (en misschien iets te laag tempo bij ons).

In de eerste helft waren er mooie schietkansen voor Christiaan en Jesse, alleen we kregen de bal niet tussen de palen. SVZW had een goede kans, maar showkeeper Rene had een glanzparade. Ook kopte de lange centrale verdediger van SVZW nog een bal op de lat. Bij het sluiten van de markt in de eerste helft waren we wel succesvol via onze aanvoerder. Christiaan zette druk op een aanvaller die moest verdedigen. Doordat Christiaan het duel won kwam hij zomaar oog in oog met de keeper en was het een koud kunstje voor de man in vorm, 0-1. Na rust hetzelfde liedje, met Jorian als vervanger voor Maarten. SVZW kwam niet tot kansen, doordat het goed stond bij ons. Voor ons kwamen ook niet echt kansen. Het spel speelde zich af op het middenveld. Jelmer kwam nog in het veld voor Pim. Er was een mooie kopkans voor Jesse en Rick had nog een schot dat net over ging. 20 minuten voor tijd maakte opnieuw Christiaan aan alle onzekerheid een eind door met een halve omhaal de bal fraai binnen te schieten, 0-2. Dit was ook de eindstand, prima overwinning.

Zaterdag mogen we het alcohol van koning Pils eruit zweten in Goor, tegen Twenthe 2. Half 3 aanvang.