Vrh Boys 3 – De Esch 2 3-4 (25 november 2017)

Dit weekend stond de topper tegen de koploper op het programma, thuis tegen de Esch 2. Afgelopen week hadden we een teleurstelling te verwerken, doordat Johan een scheurtje opliep in de hamstring. De verdediger is tot de winterstop weg. Verder mistten we Tom, Jordy en Jeffrey. Daartegenover stond de rentree van Mike, die na maandenlang blessureleed weer speelminuten kon maken. We begonnen in de volgende opstelling: 1. Rene 2. Jorian 3. Dennis 4. Alexander 5. Justin 6. Markus 7. Christiaan © 8. Danny 9. Roy 10. Bart-Jan 11. Niek. Rick, Bart, Lars en Mike begonnen op de bank. Frank hielp ons nog een keer, voordat hij druk wordt met de twins, door te vlaggen.

Al snel werd duidelijk dat de Esch niet voor niks de lijst aanvoert. Een geslepen ploeg, met het nodige combinerend vermogen en positiewisselingen in de ploeg. Toch gaven we de eerste 10 minuten niets weg, sterker nog; we kwamen op voorsprong. Uit een vrije trap naar Roy kon hij de bal naar de bijgekomen Bart-Jan koppen. Bart-Jan rondde koel af. Daarna nam de Esch het heft definitief in handen. We hadden zichtbaar moeite om de organisatie te houden. Dit leverde kansen op voor de tegenstander en uiteindelijk ook doelpunten. De gelijkmaker (na ongeveer 30 minuten) kwam uit een droog schot van de invaller-spits die teveel ruimte kreeg. De 1-2 was een cadeautje van ons, een verkeerde terugspeelbal. Maar we gaven meerdere cadeautjes weg deze middag, gelukkig wist René ons op de been te houden. In de eerste helft konden we nagenoeg geen kansen creëren. Alleen uit een corner van Niek had Alexander een kopkans, deze ging helaas over. We hadden veel te veel balverlies, doordat we geen afwisseling hadden in ons spel. Onze opbouw ging constant via de middenvelders, maar die werden kort gedekt door de Esch en daar ging het mis. In plaats van dat we kansen creëerden via onze opbouw, gaven we juist kansen weg aan de Esch. Afwisselen door ook eens over te slaan (rechtstreeks naar de spitsen) is een leermoment voor ons.

We gingen met 1-2 de rust in en stonden tijdelijk met 10 man omdat Jorian geel kreeg. In de rust werd de nadruk gelegd op direct spel naar de spitsen en werden door de spelers afspraken gemaakt over druk zetten. Bart viel in voor Roy en Rick kwam voor Markus.

Alle mooie woorden waren ten spijt, want door slap verdedigen stonden we na 10 minuten zelfs al met 1-4 achter. Mike en Lars kwamen vervolgens in de ploeg voor Alexander en Jorian en we gingen 3-3-4 spelen. Het is de ploeg te prijzen dat we het alsnog een wedstrijd konden maken en eindelijk druk op de verdediging van de Esch konden zetten. Het opportunisme leverde kansen op. Uit een corner van Bart wist Rick de 2-4 in te koppen. Daarna was een mooi aangesneden vrije trap van Niek een prooi voor Bart die de 3-4 binnen knikte. We hadden nog een kwartier om de gelijkmaker te maken. Achterin moesten we ruimte weggeven, ondanks het goede verdedigen van de drie man achterin en controleur Danny daarvoor (en later Jorian), maar meer tegendoelpunten kwamen er niet. Helaas kwamen we zelf ook niet meer tot scoren. Rick had nog een schotkans met links, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper.

Teleurstellende uitvoering en resultaat. Het was wel mooi/knap om te zien dat we de draad oppakten na de ruime achterstand. De competitie is nog lang, er is nog niks aan de hand. Volgende week spelen we uit om 15.00 uur bij Berghuizen 2 in Oldenzaal.