Afgelopen zaterdag werd de topper in de 4e klasse gespeeld. De voormalige koploper (op doelsaldo) uit Goor kwam op bezoek op de Bosrand.

In vergelijking met vorige week hadden we deze keer nog meer spelers. Alleen Justin was geblesseerd. Gelukkig kon Jeffrey in een ander elftal 90 minuten voetballen. Daarnaast is keeper René Kok weer terug op het oude nest en kon hij direct bij ons aan de bak. Verder begonnen we achterin met Jorian, Dennis, Alexander en Johan. In het midden stonden Bertjan ©, Markus en Jordy. Voorin Rick, Roy en Niek. Danny, Bart, Tom en Wido begonnen aan de kant.

We hadden het betere van het spel de eerste helft. De tegenstander moest vooral achter ons aanlopen en dit leverde zichtbaar irritatie op. Alleen we konden niet echt tot uitgespeelde kansen komen, vaak ook omdat de laatste pass (voorzet) niet aankwam. Er waren twee vrije trappen van Niek die dreigend waren. Een verder hoogtepunt op deze warme nazomermiddag was de dubbele panna van Bertjan bij 1 tegenspeler die na de eerste nog aangaf dat het een lucky was. Achterin waren we de baas en gaven we nagenoeg niks weg tegen een tegenstander die in de eerste twee wedstrijden al 16x scoorde. De goed coachende en prima keepende René leverde daar een duidelijke bijdrage aan.

De tweede helft kwamen Bart en Danny in de ploeg voor Roy en Markus. De tweede helft bleven we goed in de organisatie staan en kwamen we tot meer kansen. De gevaarlijke Bart kreeg een kans maar werd gestuit door de keeper. Daarna was het wel raak. Bart draaide weg van zijn directe tegenstander en schoot hard op goal. De keeper kon de bal niet klem pakken en de alerte Niek maakte daar gebruik van, 1-0! Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft volgde de tweede treffer. Rick werd omver gebeukt binnen de zestien meter en Bart benutte de penalty. Kort daarna wist Twenthe wel de aansluitingstreffer te maken doordat hun laatste man een voorzet binnen tikte. Daarna was het spannend. Tom en Wido vielen in en Wido had nog een doelpunt op zijn schoen. Na het omspelen van de keeper was de hoek helaas te lastig om te scoren. Ondanks de spanning kwamen we niet echt meer in de problemen, omdat we gedisciplineerd vanuit de organisatie speelden en voor elkaar werkten. De opluchting was groot toen de scheidsrechter afblies. Een belangrijke overwinning dus zo vroeg in het seizoen. We staan nu bovenaan, dat gaat mooi! We kunnen hier (hopelijk) twee weken van genieten, want volgende week zijn we vrij. Over twee weken spelen we uit in Aadorp tegen ASV ’57 2.