Vrh Boys 5 – Juventa 4 3-0 (5 oktober 2019)

Een mooie zaterdag en dat was te merken aan het aantal aanmeldingen! Binnen no-time waren er 17 aanmeldingen op de groeps-whatsapp, waardoor sommige spelers de tas maar thuis lieten en ons langs de kant gingen aanmoedigen. De Nieuwlaars hebben nu al een luxe-probleem..Toch waren er weer de gebruikelijke last-minute afmeldingen (via de whatsapp). Han is noodgedwongen druk met een keepersoverschot, waardoor ook Jeffrey deze zaterdag niet in actie kwam. Gerjan, die je normaal gesproken wel op een boodschap kunt sturen, stond nog bij de kassa bij de Coop en blijkbaar was de rij zo lang dat hij de 1e helft mistte. De opstelling was: 1. Bart (bedankt!)  2. Frank N  3. Rick  4. Maarten  5. Diego  6. Martin  7. Thijs  8. Frank B.  9. Jeroen  10. Ronald  11. Gert. Wouter, Freddie, Gerjan en Bart stonden aan de kant.

We hadden het lastig tegen een tegenstander, waarbij de jeugdpuistjes nog duidelijk zichtbaar waren. Vooral in de eerste helft kwamen we meerdere malen goed weg, waarbij het leek alsof enkele spelers van ons een paar kilo lood in de schoenen hadden tegen de lichtvoetige tegenstander. Gelukkig stond Bart een hele goede partij te keepen en wist ons in de wedstrijd te houden. Toch kwamen ook wij er enkele keren voetballend door en hadden wij ook kansen. Er waren goede schietkansen voor Frank B en Thijs (allebei naast) en Ronald bood Gert een grote kans die hoog over werd geschoten. Een zuivere goal van Jeroen (in de rebound) werd onterecht afgevlagd; de prima fluitende scheidsrechter ging daarin mee. Zo haalden we de rust met 0-0, waarbij de Nieuwlaars vers bloed brachten. Wouter verving Ronald, Bart kwam voor Thijs, Freddie voor Martin en Gerjan voor Jeroen. Gerjan werd de eerste keer geconfronteerd met de nieuwe shirts en het is maar goed dat het shirt rekbare stof heeft, anders was hij er niet zonder kleerscheuren afgekomen. Nadat enkele glijpartijen achterin (laten we maar geen namen noemen) zonder gevolgen bleven, kwamen we toch op voorsprong. Een tactische ingreep van manager Pol was hiervoor nodig, die het zat was en vanaf de tribune bij de Nieuwlaars op de bank ging zitten. Hij besloot dat het getik achterin maar afgelopen moest zijn en eiste lange ballen in de box. Uit zo’n vuurpijl richting het strafschopgebied van de tegenstander kwamen we op voorsprong. Gerjan gebruikte zijn lichaam, hield de voorstopper achter zich en volleerde uit de draai onhoudbaar raak. Daarna was het snel 2-0. Uit een corner van Frank B kopte Maarten de 2-0 binnen. De tegenstander was zichtbaar en hoorbaar van de leg en we maakten daar gebruik van. Bart liep goed de ruimte in en 1 op 1 met de keeper was geen probleem voor de spits, 3-0. Kat in het bakkie. Nadat Rick weer eens werd getroffen door een tegenstander, kwam Jeroen de duizelige mandekker aflossen. Bart kon 10 minuten eerder naar de kant, nadat hij een lichtgevoelige Wierdenaar een tikkie gaf. We kwamen niet echt meer in de problemen, ook omdat Bart deze middag onpasseerbaar was en het doel met enkele knappe reddingen schoon hield. Opnieuw de drie punten, het gaat mooi zo! Volgende week spelen we om 14.45 uur uit bij Dos.