De Helden van het Zesde: De ontknoping nadert.

Gelukkig. Eindelijk weer een uitwedstrijd. Het was ook een beetje onze eigen schuld, maar zo langzamerhand begon de aandacht wel een beetje vervelend te worden tijdens de thuiswedstrijden.

Al die fans die met onze spelers op de foto wilden. Talloze selfies die ze maakten met onze Helden van het Zesde. Al die vragen die werden gesteld:
Waren de gebroeders Vagevuur ditmaal wel op tijd?
Kon Karel met de druk omgaan?
Wanneer worden jullie kampioen?
Zelfs fatsoenlijk boodschappen doen in de supermarkt zat er niet meer in. Toen Rinse wat lekkernij (bier en frituursnacks) in de winkelwagen smeet werd er hoofdschuddend tegen hem verteld: ”Woar bej toch met bezig, denk an die KampioensKoorts”.

Ergens hadden ze ook wel gelijk. We hadden ons de rol van vlaggenschip van de Vroomshoopse Boys toegeëigend en het was nu aan ons om het ook waar te maken.

Vandaag dus uit naar Hardenberg. De voorbereiding was weer net als elke andere uitwedstrijd. De helft was weer te laat. Ik heb de hoop inmiddels ook opgegeven dat daadwerkelijk de gehele selectie eens op tijd zal zijn. Dylan bleek in slaap gevallen te zijn en zoals gewoonlijk moest Karel hem weer wakker maken.

Plankgas richting Hardenberg en wonder boven wonder waren we toch nog op tijd om zelfs nog een warming up te doen. Uiteindelijk bleken alle 15 spelers toch te zijn aangekomen (vandaag hadden we Jannes erbij die ons, vanwege de nodige blessures, afwezigen en ”halven”, kwam vergezellen, Jannes bedankt!)

De Golden Oldies besloten vandaag te kijken of de blessures weer hersteld waren en Frank en Robert D. starten daarom weer in de basis om een helftje mee te draaien, en niet langer, met de belangrijke bekerwedstrijd in en tegen Hulshorst in het achterhoofd.
Bertrik besloot het de tweede helft te proberen. Zoals gewoonlijk was ook weer het eerste gedeelte van de wedstrijd niet best en kwamen we zelfs, na onnodig balverlies op het middenveld en een messcherpe counter van HHC Hardenberg op een 1-0 achterstand. Het balletje moest sneller rond gaan en niet meer door spelers alleen de drukte worden ingedraaid, dit advies werd ter harte genomen en het begon daadwerkelijk beter te lopen hierna. Justin draaide in de 16 weg van de tegenstander en deze maakte een domme overtreding waardoor we een verdiende penalty kregen. Dennis nam plaats achter de bal en schoot hem feilloos binnen. Hij moest hem nog wel een keer overnieuw nemen van de goed leidende scheidsrechter maar ook deze ging er wederom in. Hierna begon het te draaien en de laatste 20 minuten van de eerste helft werd er echt lekker gevoetbald. Duels werden lekker fel ingegaan, het balletje ging goed rond en goede kansen werden gecreëerd. Randy wist uit een ‘’met de oogkleppen op’’ voorzet zelfs nog bijna direct te scoren en Dennis kreeg nog enkele mogelijkheden.

Helaas viel er geen goal meer voor ons, maar we gingen tevreden de rust in, ook omdat we eigenlijk geen echte kans (op de goal na) hadden weggeven. Jeffrey had nog wel weer zijn momentje in de eerste helft. Hij kan maar niet wennen aan die veranderde spelregel dat de bal niet meer in de handen mag worden genomen na een terugspeelbal. We zullen aan Hans van Breukelen van de KNVB vragen of deze regel weer terug veranderd kan worden als hij ons de schaal komt uitreiken.

In de rust werd het (vlagge)stokje feilloos doorgegeven door Bertrik aan Robert D., dit zou waarschijnlijk een gouden duo zijn met het estafette lopen. Frank gaf aan dat zijn blessure nog niet helemaal over was en hopelijk heeft hij deze week nog tijd voor een bezoekje aan Lourdes om zo alsnog fit te zijn volgende week zaterdag.

De tweede helft leek het duel niet zo fanatiek als de eerste helft van beide kanten. Dennis scoorde in de 55e minuut met een geweldige lob over de keeper na een goede lange bal van de sterk spelende Jannes. Een bijna identieke goal van Dennis even later, werd helaas wegens buitenspel (?) afgekeurd. Het duel kabbelde een beetje op en neer. HHC werd wel gevaarlijker als de eerste helft (met ook nog een schot rakelings over) met snelle counters, maar dit kwam voornamelijk door verkeerd inspelen van onze verdediging naar het middenveld. Het Zesde werd alleen met lange ballen richting de buitenspelers gevaarlijk.
Het flegmatieke spel van het tweede gedeelte van de eerste helft was er af. De spelers van HHC 14 begonnen ook nog eens stuk voor stuk kramp te krijgen (kan me niet voorstellen dat dit door het hoge tempo kwam..) en dit kwam het spelniveau niet ten goede.

Dylan kwam nog binnen de lijnen en zorgde nog voor wat vuurwerk door als een Tasmanian Devil over het veld te razen. Het leek erop dat HHC zich wel bij een nederlaag neerlegde en de Boys geloofden het ook wel. In de slotminuut scoorde Jeroen met een goede rake kopbal uit een corner de 1-3 en kort hierna floot de scheidsrechter af.

De sportieve tegenstander feliciteerde ons en wenste ons alvast een mooi feest toe. Het kampioenschap ongeslagen binnen halen komt steeds dichter bij. HHC14 bedankt voor de wedstrijd waar het er soms hard aan toe ging, maar nooit gemeen, en succes met jullie jacht op de 2e plek. De strijd om de 2e plek zal nog spannend worden met maar liefst 3 teams met hetzelfde aantal punten die nog tegen elkaar moeten strijden de komende wedstrijden. Nu op naar de volgende bekerwedstrijd. Dit zal een echte strijd worden waarschijnlijk waar we vol aan de bak moeten. Hulshorst verloor dan wel haar laatste competitiewedstrijd met 8-0, maar we hebben tegen Voetbalvereniging DES al gezien dat dit niets zegt. Hopelijk voetbalt VV Hulshorst wel met hun eigen team …

Morgen de ontknoping van de Kampioenskoorts! Qua originaliteit hebben we er in ieder geval alles aan gedaan om ook deze wedstrijd te winnen en het is nu afwachten wat de jury beslist heeft. Samen met Dennis mag ik het team vertegenwoordigen en we zullen zien wat het zal brengen.

Hopelijk is Helene Hendriks niet te veel afgeleid door onze verschijning en kan ze haar hoofd tijdens het presenteren erbij houden.