Boys JO11-2 bekert overtuigend verder tegen DOS JO11-1…

It’s all in the mind…   (Vrij vertaald: Koppie erbij !!!)

16 december en we spelen de tweede ronde van het bekertoernooi. We treffen hierbij een oude bekende waar we niet zulke hele goede herinneringen aan hebben, namelijk DOS ’37 JO11-1. In de allereerste competitiewedstrijd  hebben we hier dankzij een totale off-day van het hele team, thuis met 3-9 van verloren…

Naast het feit dat we graag verder willen bekeren is dit dus ook meteen een mooie gelegenheid om ons te revancheren van bovengenoemde blamage. Het is heerlijk voetbalweer waarbij zelfs af en toe de zon zijn gezicht laat zien, dus niets staat een mooie voetbalpot in de weg. De wedstrijd begint en meteen is duidelijk dat beide teams er zin in hebben. De Boys beginnen iets feller aan de wedstrijd en dat resulteert al vrij vroeg in een paar corners. De eerste twee worden nog afgeslagen, maar bij de derde corner wordt de bal niet goed genoeg weggewerkt en scoort Sam uit de scrimmage. 1-0 voor de Boys.

Het spel golft op en neer waarbij gezegd moet worden dat wij met het slot op de deur spelen. Teun H. en Teun S. hebben alles strak onder controle en we kunnen ook mede door goede opbouw van achteruit de aanval zoeken. Ondanks dat we de bovenliggende partij zijn komt het nog niet direct tot uitgespeelde kansen. Ook DOS laat zijn gezicht zien en kopt in de 9e minuut met een boogbal over Ryan heen vanuit een hoekschop. Stand is dan 1-1. De partij is een mooi schouwspel voor de voetbal liefhebbende toeschouwers, want er wordt door beide partijen mooi verzorgd positiespel gespeeld. Dit gaat zo een tijdje door totdat in de 20 minuut de wedstrijd echt losbarst.

Via een snelle aanval wordt de bal door Ryan bezorgd bij Luuk, deze speelt direct door naar Maxim en deze zet met een splijtende pass Steyn vrij voor de keeper. Er wordt niet getwijfeld en gedecideerd wordt deze kans afgemaakt. 2-1 en we leiden weer. Nog geen minuut later bezorgt Luuk vanuit een afgeslagen corner de bal wederom bij Maxim aan de linkerkant van het veld. In de uitbraak wordt met een afgemeten passje van Maxim, Steyn opnieuw vrij voor de keeper gezet. Ook nu geen twijfel en de 3-1 staat op het scorebord. DOS krijgt in deze paar minuten een lesje in effectiviteit.

We gaan rusten met 3-1

Direct na de pauze probeert DOS ons vast te zetten op onze eigen helft wat maar deels lukt. Toch hebben we het lastig want hun aanvoerder is een goed voetballertje welke het Teun en Hessel erg lastig maakt. Ook Ryan laat zich niet onbetuigd en voetbalt goed mee als de bal over de verdedigers heen komt.

Eigenlijk vanuit het absolute niets krijgen we de grip op de wedstrijd weer terug. Thom krijgt de bal ongeveer op linksbackpositie toegespeeld en mag zonder ook maar een strobreed in de weg te worden gelegd het hele veld oversteken. In het strafschopgebied wordt er nog wel een poging gedaan om hem te stuiten, maar met wilskracht blijft Thom aan de bal en als het gaatje daar is, verdwijnt de bal links in de korte hoek. Boys 4, DOS 1.

We blijven geconcentreerd en in positie spelen waardoor we ervoor zorgen dat het spel zich grotendeels op het middenveld afspeelt en er weinig tijd is voor DOS om de eindpass te geven. Als dan ook nog, door goed druk zetten van Steyn,  een misverstand tussen keeper en verdediger ontstaat en we dit kadootje verzilveren wordt  de stand 5-1 en lijkt het gat groot genoeg om de overwinning binnen  te slepen.

Echter, DOS is in staat om het tempo nog één keer op te schakelen en bij ons beginnen de krachten langzaam af te nemen. We jagen hun aanvoerder niet meer zo af als in het begin en dat is meteen tot twee keer toe fataal. De 5-2 ontstaat na een goede pass over onze verdedigers heen en de 5-3 is een strakke voorzet vanaf links welke met enig geluk tot doelpunt wordt verwerkt. Twee doelpunten tegen in een korte tijd is niet zo heel erg goed zou je zeggen, maar ik moet hierbij wel de kanttekening maken dat onze verdedigers alles geven en we in de omschakeling slordig zijn. Als we de kansen beter hadden benut, hadden we de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien. Toch zijn we goed blijven voetballen in plaats van wild en ongecontroleerd de ballen weg te rammen.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waar we in de laatste 10 minuten het compleet hebben laten lopen, hebben we vandaag een strijdend en goed georganiseerd JO11-2 gezien wat tot de laatste seconde met het koppie erbij is blijven spelen en daarom de volgende ronde in de beker verdiend heeft bereikt. Aankomende zaterdag gaan we rustig de uitslag van de inhaalwedstrijd Bergentheim- DOS afwachten. Het kampioenschap is nog steeds een hele kleine mogelijkheid, maar ik denk dat een tweede plaats in de competitie ook een prachtig resultaat is.

Man of the match: Teun Snoeijink ! Je bent van nature links en rechtsbening en bent ook in staat dit voordeel op de juiste manier in te zetten. Het is een kwaliteit waar we elke wedstrijd weer het rendement van zien. Het hele seizoen laat je al een constant niveau zien en ook opbouwend begin je steeds vaker de juiste opening te vinden. Je bent een moderne verdediger, waarbij naast de aanvallende impulsen in eerste instantie geldt: “Vreet ze op die aanvallers…”