Boys JO11-2 buigt in zinderende partij 0-2 achterstand om naar 3 punten…

“Het geeft niet hoe vaak zij scoren… Als wij er maar één meer maken !” (JC)

Maandagavond 30 oktober, 18.30 uur op het hoofdveld… Het is droog weer en qua temperatuur belooft het een lekker voetbalavondje te worden. We spelen de inhaalwedstrijd tegen Bergentheim JO11-1.

Het duel speelt zich in eerste instantie voornamelijk af op het middenveld waar wij de tegenstander proberen op te vangen en waarbij Bergentheim steeds onze bal naar de zijkanten weet te onderscheppen. Vanaf het begin hebben we het moeilijk tegen de snelle aanvallers van Bergentheim, en al in de 9e minuut gaat het mis. De bal komt er overheen en onze twee verdedigers leggen het in de overtal-situatie af tegen de drie aanvallers van hen waarbij de bal hard en met een lichte zwabber in het schot langs Ryan gaat. 0-1 achter.

We krijgen langzaam maar zeker wel meer grip op de wedstrijd, maar tot echt uitgespeelde kansen komt het niet en dat is ook onze eigen schuld omdat we te graag de goal af willen dwingen in plaats van de bal het werk te laten doen. Bergentheim laat ons regelmatig schrikken via snelle uitbraken, waarbij zij er snel en met veel mensen uitkomen, maar Ryan voetbalt goed mee en zorgt door middel van goed keeperswerk dat de achterstand niet verder oploopt.

We gaan rusten met een 0-1 achterstand….

De tweede helft is koud begonnen of we lijden onnodig en slordig balverlies op het middenveld waar Bergentheim wel raad mee weet… 0-2 !

Dit is het moment waarbij in de film langzaam de achtergrondmuziek begint aan te zwellen en wij ons realiseren dat er wat moet gebeuren. We voeren de druk op, waarbij we soms onze verdedigende taken niet helemaal meer uitvoeren, maar het leidt wel tot de 1-2 in de 11e minuut van de 2e helft door een goede goal van Sam Bloemhof. We leven nog…

Het begint te lopen aan onze kant en we voelen dat we de wedstrijd kunnen kantelen. Maxim komt vanaf links goed door en is beheerst in het afronden, oog in oog met de keeper van Bergentheim. 2-2 en we doen weer helemaal mee. De tegenstander heeft moeite met het gras wat zich ten gunste van de Boys begint te ontwikkelen. Een minuut na de aansluitingstreffer krijgen we een corner welke in een absolute scrimmage wordt binnengeschoten door Steyn waarbij de stand is omgedraaid in een 3-2 voorsprong voor de Boys.

De wedstrijd is nu volledig ontbrand en de kansen volgen elkaar aan beide kanten in duizelingwekkend tempo op waarbij de absolute hoofdrol is weggelegd voor onze eigen keeper Ryan, die met katachtige reflexen en in 1 op 1 duels de aanvallers van Bergentheim tot wanhoop drijft. Ook het publiek aan de kant laat zich horen wat ook zeker bijdraagt aan de verrichtingen op het veld.

Nog een paar minuten en in de film is de muziek tot een bombastisch niveau gestegen als Maxim vanuit het middenveld wordt weggestuurd en uiterst koelbloedig de keeper omspeelt en de 4-2 laat aantekenen. Publiek en spelers ontploffen bijna van vreugde, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld….

In de euforie zijn we een klein beetje te lichtzinnig en laten we Bergentheim nog een keer schieten op de goal. Ondanks dat er nog een hand van Ryan bijzit vliegt hij toch in de goal en brengt dit de stand op een zenuwslopende 4-3 met nog een halve minuut op de klok. We blijven goed bij de les en laten ons deze zwaarbevochten overwinning niet meer ontnemen. 4-3 winst in een absoluut zinderende partij. Leiding en trainers zijn onder de indruk van de mentale veerkracht welke ten toon is gespreid en we schuiven in de ranglijst op naar een 2e plaats.

Man of the match: Ryan Laarman. Ze zeggen wel eens dat een goede keeper punten pakt voor het team en dat was vandaag absoluut het geval. Je blijft je elke week verbeteren, waarbij je vandaag duidelijk boven jezelf bent uitgestegen. Je bent een zekerheidje voor het hele team en dat geeft iedereen weer een stukje vertrouwen. Ryan on fire !