Vandaag moesten we in alle vroegte afreizen richting Ommen om daar tegen de nieuwe jeugdcombinatie van OZC en OVC te spelen. Ze gaan sinds dit seizoen onder de naam SJO JCO JO13-1. JCO deed het goed in de competitie, ze stonden op een derde plek met twee verliespartijen tegen Hulzense Boys en Nieuwleusen. Ze hadden 26 doelpunten voor en 12 doelpunten tegen. Voor de zomer hadden we tegen ze geoefend en toen speelden we 3-3 gelijk. Dus al deze statistieken bij elkaar wijzen erop dat JCO een geduchte tegenstander was.

Niek was gelukkig weer fit, hij had donderdag meegetraind en zat vandaag weer bij de selectie. Hierdoor hadden we weer twee wissels en was de opstelling als volgt; 1. Daan, 2. Julian, 3. Arjen, 4. Duncan, 5. Chris, 6. Rick, 7. Nelson, 8. Levi, 9. Stef, 10. Jordi, 11. Sem, 12. Hugo en 14. Niek.

We begonnen aan de wedstrijd en het ging aardig gelijk op. JCO probeerde druk vooruit te zetten maar wij voetbalden hier tot noch toe nog aardig onder uit. Wat ons wel op viel is dat JCO in een 1-4-3-3 opstelling speelden met een echte laatste man die vijf meter achter de verdediging stond te verdedigen om alle gaten dicht te lopen. We moesten er voor gaan zorgen dat onze spits hem op ging zoeken om zodoende het veld zo groot mogelijk te houden. Ze waren deze wedstrijd enkel in gegaan om zo min mogelijk tegen te krijgen en te hopen op een uitval via de lange ballen van het centrale duo. Maar wij kregen invloed op de wedstrijd en Stef kreeg voor het eerst een echte kans hij kwam na een mooie pass 1 op 1 met de keeper. Stef speelde de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de keeper kon redden. Dit leek een eerste moment waardoor wij zelf vertrouwen konden krijgen om door te drukken en wel te scoren. Maar we hadden vandaag er meer moeite mee dan anders, we kwamen lastig langs het boomlange centrale duo die veel dichtliepen. Maar ook hadden we te weinig beweging in ons spel waardoor we niet de verdediging konden omspelen vandaag. En iets waar we al bang voor waren dat kon gebeuren, gebeurde vandaag ook… We zaten een keer mis bij een lange bal van JCO zij gokten hier telkens op en dit keer was het raak, de aanvaller van JCO schoot voortreffelijk binnen in de 19e minuut waardoor we tegen een 1-0 achterstand aankeken. Voor rust konden beide ploegen geen potten meer breken en de scheids floot af voor de rust.

In de rust gaven we enkele dingen aan zoals het dieper blijven voetballen maar ook de passie hierin. We moesten explosiever zijn in onze vooracties en dwingender zijn in onze duels om het JCO vandaag lastig te maken.

In de tweede helft probeerden we door te drukken om de 1-1 te maken. Maar JCO hield de pot strak dicht. We gingen meer risico nemen door overal op het veld 1 op 1 te gaan spelen om zodoende proberen ruimte te creëren voor ons zelf. We kregen enkele mini kansjes maar wisten niet te scoren. Totdat Sem er door was, duidelijk werd vastgehouden en we dus een meer dan terechte penal verdienden. De scheidsrechter besloot hiervoor niet te fluiten en ontnam ons hiermee misschien wel de gelijkmaker. Vlak hierna in de 52e minuut wist JCO wederom door een afstandsschot de 2-0 te maken. Het leek gedaan en zodoende leken we tegen onze eerste nederlaag aan te lopen. Maar we persten er nog een slotoffensief uit waarbij Nelson nog 1 op 1 met de keeper kwam, maar miste en Stef nog een afstandsschot op de lat schoot, Levi schoot nog over en Hugo schoot nog voorlangs. In de 59e minuut scoorden we dan alsnog, Hugo legde de bal vanaf de achterlijn terug op Nelson en Nelson scoorde de 2-1. Er was nog wat hoop maar een minuut later was deze hoop voorbij waarbij we de absolute genadeklap kregen en JCO de 3-1 met enigszins geluk binnenschoof. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en verloren we voor het eerst dit seizoen een wedstrijd.

Al met al een uitslag waarbij degene die als eerst zou scoren de wedstrijd zou winnen. Vandaag was dit JCO die uiteindelijk terecht hebben gewonnen. Hierdoor sluit JCO weer aan bij de top drie en zakken wij doordat Hellendoorn wist te winnen naar plek 2.

Aanstaande zaterdag spelen we misschien wel de wedstrijd om het kampioenschap. Koploper Hellendoorn Jo13-1 komt bij ons op bezoek doordat zij nog maar één keer gelijk speelden en nul keer verloren staan ze een punt boven ons. Winst is dus noodzakelijk mochten we aanspraak willen maken op de titel. De wedstrijd start om 09:30 op De Bosrand in de Vroomshoop.

Man of the Match; Ondanks onze eerste verliespartij zijn er altijd spelers die er op een dag boven uit steken. Vandaag was dat Hugo, Hugo viel uitstekend in, was een aanspeelpunt voor ons team en veel aanvallen/kansen begonnen bij hem. Plus nog een assist op Nelson. Super gevoetbald en hou dit vast jonge!

Oefen 1 06-06-17 PH Almelo JO13-1 Vroomshoopse Boys JO13-1 1-4
Oefen 2 10-06-17 JCO JO13-1 Vroomshoopse Boys JO13-1 3-3
Oefen 3 15-06-17 Vroomshoopse Boys JO13-1 DETO JO13-1 11-1
Oefen 4 17-06-17 Vroomshoopse Boys JO13-1 Stevo JO13-1 6-3
Oefen 5 24-06-17 Vroomshoopse Boys JO13-1 Lemelerveld JO13-1 3-1
Oefen 6 28-06-17 Excelsior’31 JO13-2 Vroomshoopse Boys JO13-1 1-3
Oefen 7 26-08-17 Lucor et Emergo JO13-1 Vroomshoopse Boys JO13-1 0-15
Beker 1 02-09-17 ATC’65 JO13-2 Vroomshoopse Boys JO13-1 0-6