No Team can Work without TEAMWORK…

Nadat we vorige week de volgende ronde in de beker veilig hebben gesteld staat vandaag de thuis wedstrijd tegen MVV ’29 op het programma. De gasten uit Harbrinkhoek staan op gelijke hoogte met ons in de competitie maar zij hebben één wedstrijd meer gespeeld. Mooie kans dus voor ons om goede zaken te doen.

We spelen alwéér op het hoofdveld en dat is toch altijd lekker om het veld warm te mogen spelen voor de mannen van het 1e  De ziekenboeg is bij ons nog steeds niet helemaal leeg, dus hebben we in de personen van Luuk Jansen en Jurre Heersmink vervanging voor Ramon die nog geen hele wedstrijd mag spelen en Robin die een blessure aan z’n voet heeft.

De wedstrijd begint en we maken onze intenties direct waar. We zijn de bovenliggende partij en we spelen verzorgd voetbal. Belangrijk daarbij is dat we de slag op het middenveld al in een vroeg stadium in ons voordeel hebben beslist. Toch duurt het nog bijna een kwartier voordat we de eerste goal maken. Vanuit een corner schiet Tygo de bal tegen de touwen en we leiden met 1-0.

Amper 5 minuten later laat Marcel de 2-0 aanteken door met een lekker buitenkantje rechts de tweede goal voor de Boys binnen te schieten. Bij onze tegenstander loopt voorin een meisje en dat is misschien niet de reden dat onze verdedigers iets te lief voor haar zijn, maar ze krijgt wel net genoeg ruimte om de aansluitingstreffer binnen te werken. Het is dan 2-1 en we gaan rusten. Even een slokje drinken en ondertussen genieten van een mooie, zoetgevooisde toespraak van Justin om in de tweede helft weer met concentratie en goeie zin het veld op te stappen.

De tweede helft is eigenlijk een kopie van de eerste. We zijn de betere ploeg en moeten dat eigenlijk uitdrukken in de score, maar daar schort het af en toe nog wel aan. Toch is het na 10 minuten spelen Sem Slettenhaar die een bal op de lat van Tygo in de rebound weet te verzilveren.
3-1 is de stand dan en we denken dat we er zijn. Volgens mij heb ik een aantal weken geleden al eens aangegeven dat concentratie best wel een lastig ding is en dat blijkt maar weer. Na nog geen minuut te hebben kunnen genieten van de 3-1 is het alweer 3-2 als de bal over onze verdediging heen komt en we opnieuw de aansluitingstreffer toestaan…

We schroeven het tempo nog wat op om onze tegenstander niet aan het voetballen te laten toekomen en zelf de regie weer in handen te krijgen, door de marge minimaal opnieuw te vergroten naar 2 doelpunten. Dit lukt ons niet direct maar na een minuutje of tien is daar met een prima actie Luuk Jansen en hij tekent voor de 4-2. Dat voetbalt toch net ff wat lekkerder, en in plaats van achterover te leunen zoals in de eerste helft gaan we nu wel goed door.

Een paar minuten later denken we allemaal dat de 5-2 op de borden komt, maar wordt het doelpunt helaas afgekeurd wegens buitenspel. MVV komt er nog wel een keer gevaarlijk uit, want we spelen eventjes wat slordiger, maar Jesse staat z’n mannetje en met een goede redding geven we de gasten niet nog een doelpunt. In de laatste minuten van de tweede helft maakt Ramon er na een voorzet van Wouter 5-2 van en smijten we de deur definitief in het slot.

5-2 is de eindstand en dat zorgt ervoor dat we bovenin mee blijven doen. Trainer en leiders zijn tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. Met elkaar, voor elkaar. #teamwork
“Een van de beste wedstrijden tot nu toe” is een opmerking welke de trainer zich laat ontvallen. Neemt natuurlijk niet weg dat er altijd verbeterpuntjes blijven, dus met deze wedstrijd in het achterhoofd gaan we zaterdag MVV ’69 (Bijna hetzelfde, scheelt alleen 40 jaar voor de snelle rekenaars onder ons) ontvangen op de Bosrand.

Man of the match : Marcel de Haan !!! Je was heer en meester op het middenveld. Daarnaast goed naar voren gevoetbald en ook nog even lekker een doelpuntje meegepakt. Ga zo door kerel.