“Concentratie”, da’s best een moeilijk woord…

Zaterdag 5 Oktober, we gaan op bezoek bij PH in Almelo. We spelen tegen de JO13-3 en het is een mooie zonnige dag om een potje voetbal te spelen. We hebben voor deze wedstrijd wel moeten lenen bij Boys JO13-3 want onze eigen keeper Thomas heeft een breuk in zijn pink opgelopen en is een tijdje uitgeschakeld. Ook Sam Bloemhof hebben we erbij, want Ramon moet ff een weekje rust houden. Ids is helaas ziek, maar gelukkig niets ernstigs.

De wedstrijd begint en in tegenstelling tot eerdere wedstrijden waar we steevast achter kwamen beginnen we goed en krijgen we al een hoekschop in de eerste minuut. Justin heeft in de voorbespreking nog aangegeven dat de spelers met de meeste (kop)lengte mee naar voren moeten bij een corner en prompt schiet Tygo de bal met een boogje over de keeper… Misschien geen kopbal, maar deze telt ook gewoon. We leiden met 0-1.

We spelen de bal rustig rond en qua voetbal ziet het er allemaal verzorgd uit. Wel spelen we in een betrekkelijk laag tempo, waar we misschien de tegenstander wat meer onder druk hadden kunnen zetten. Het spel speelt zich grotendeels af op het middenveld en ondanks dat we het betere voetbal spelen zijn we niet de baas op het middenveld. Ook de beslissende eindpass naar de aanvallers is een dingetje. We spelen wat ongeduldig.

Dat neemt niet weg dat we er af en toe echt wel goed doorkomen. In de 19e minuut schiet Wouter na een mooie actie op rechts keihard op de paal. Aan de andere kant komt PH eruit en laten we hun middenvelder zomaar een hard schot afvuren op onze goal. Gelukkig een metertje of 4 over, maar we zijn gewaarschuwd. Ondanks dit wapenfeitje van PH zijn het toch de Boys die het meest aandringen. De bal belandt vanuit een scrimmage voor de voeten van Tygo en deze schiet hard voorlangs. Direct daarna jaagt Maxim, onze spits, goed door op de laatste verdedigingslinie van PH, maar ook deze bal gaat rakelings voorlangs.

In de 23e minuut is het dan eindelijk raak. Na een afgeslagen aanval komt de bal op de rand van de 16 voor de voeten van Tygo en deze schiet hard op doel, waarbij de keeper van PH kansloos is. Ondanks dat één van de verdedigers van PH er nog wel met een grote teen aan zit, staat de 0-2 op het scorebord.

We zijn op dat moment de bovenliggende partij en spelen dan ook op de helft van de thuisploeg. Een klein misverstandje in de verdediging zorgt er bijna voor dat het misgaat, maar Jesse Heuvels voetbalt goed mee. We gaan rusten met een stand van 0-2.

Na de rust hebben we wel kleine kansjes, maar we spelen te onnauwkeurig om er echt doelrijpe kansen van te maken. In de 38e minuut wordt Wouter vanuit het middenveld weggestuurd en de verdediger van PH ziet maar één mogelijkheid om hem te stoppen en dat is met een venijnige tackle op de achillespezen van Wouter. Voor de vrije trap meldt Imre zich en zij schiet de bal hoog in het doel. De keeper zit er met zijn vingertoppen nog aan, maar we leiden met 0-3.

Je zou verwachten dat we nu echt de duimschroeven bij onze Almelose tegenstander aan gaan draaien, maar niets is minder waar. We spelen slordig voetbal met af en toe een bevlieging. Zoals de individuele actie van Sem Slettenhaar welke in de 44e minuut vanaf eigen helft een aantal verdedigers passeert en de bal aflevert bij Maxim. Deze faalt oog in oog met de keeper niet en de 0-4 is daar. Twee minuten later schiet Maxim na een mooie individuele actie hard op de keeper waarbij deze de bal niet helemaal onder controle krijgt  en alert doorlopen van Sem zorgt alsnog voor 0-5.

Geen vuiltje aan de lucht lijkt het en zo denken we er met z’n allen ook over. We laten achterin de teugels een heel klein beetje vieren en pats, daar is het tegendoelpunt al, 1-5. Op zich niets aan de hand, maar een clean sheet is toch ook altijd lekker. In de allerlaatste minuut verdedigen we nog een keer te lichtzinnig en staan er plotseling twee spelers van PH oog in oog met Jesse. Deze overtal-situatie is hem net teveel en wordt helaas ook binnengeschoten…

Het eindsignaal klinkt en we stappen van het veld met 3 punten en een einduitslag van 2-5. Toch mag een kleine kanttekening wel gemaakt worden, want vooral de tegendoelpunten waren onnodig en jammer. Toch zit er nog ruimte genoeg in het voetbal om daar ook in te groeien. Voorlopig staan we bovenaan op twee punten los van de nummer twee en gaan we ons aankomende week klaarmaken voor de thuiswedstrijd tegen een oude bekende, nl.  SVV/Kloosterhaar, welke we ook in de beker al tegenkwamen.

Man of the match: Marcel de Haan. Gewoon lekker degelijk gespeeld !