Vroomshoopse Boys JO15-3 voor de 15e!! keer op rij ongeslagen

Op zaterdag 16 februari mochten de heren van de JO15-3 op de Bosrand aantreden tegen de JO15-2 van DOS’37 uit Vriezenveen,net als ons gepromoveerd uit de 5e klasse. Helaas moest onze keeper Kyrell dit keer met de JO15-2 meedoen en moesten we wederom een beroep doen op 1 van de keepers uit de JO17-3. Gelukkig was Tim bereid deze wedstrijd voor ons onder de lat te staan,Tim bedankt hiervoor! Aron moest helaas door griep afhaken.

Tegen Dos’37 begonnen we met de volgende opstelling:

Doel: Tim

Verdediging: Sil,Frank(c),Stefan en Daan de G

Middenveld: Daan B,Ali en Rebar

Aanval: Bas T,Alwin en Milan

Op de bank begonnen Jochem,Bas de G,Remco en Daniel

Op het prachtige hoofdveld begonnen we aan de eerste helft en dat deden we vanaf minuut 1 prima! We stonden kort te dekken,er werd fel gejaagd bij balbezit van Dos en we waren driegend richting hun doel. Dos had het zwaar en moest met regelmaat aan de noodrem trekken. Zo ook in de 3e minuut,op ruim 20 meter van het doel werd er opnieuw een speler van ons gestuit en kregen we een vrije trap. Onze specialist Alwin ging achter de bal staan en joeg de bal op fenomenale wijze over de muur in de rechter bovenhoek van het doel 1-0! Een prachtig doelpunt wat zelfs applaus kreeg van de meegereisde Dos ouders en een mooie opsteker voor Alwin. Na de openingstreffer bleven we de dominante partij,Dos kreeg geen grip op de wedstrijd en wij vonden elkaar makkelijk alleen dit keer gingen de kansen er niet in! In de 16e minuut kregen we dan toch loon naar werken,een harde voorzet van onze linksbuiten Bas T werd door Alwin uitstekend binnengeschoten 2-0! Tijd voor de eerste wissels,Daniel en Remco kwamen in het veld en deze wissels pakte goed uit. In de 22e minuut wist de creatieve Daniel met een prachtige bal Bas T weg te sturen die op zijn beurt keurig de 3-0 binnenschoot! De laatste 3 minuten van de eerste helft mocht Dos het ook nog met een mannetje minder proberen,want na opzettelijk hands en hierdoor ontnemen van een directe scoringskans mocht de centrale verdediger van Dos wat eerder aan de thee. De vrije trap die dit opleverde werd door Bas T prima voorgebracht en ineens door Daan B op de pantoffel genomen maar helaas wist de keeper deze inzet te keren. Ruststand 3-0

Tevreden na een prima eerste helft aan de thee in de kleedkamer! Dos zou de tweede helft wat moeten proberen om nog iets van de wedstrijd te maken,dus besloten we enkele tactische wissels toe te passen. Milan verhuisde zoals wel vaker naar een plek in de verdediging om de razendsnelle vleugelspits te beteugelen en Ali werd als mandekker op het middenveld bij hun forse spelverdeler gezet. Ook de laatste wissels Jochem en Bas de G kwamen in de ploeg

De tweede helft begon zoals we verwacht hadden,een fel Dos’37 schoot uit de startblokken en nu hadden wij het moeilijk. Toch kregen wij de eerste kans op een grotere voorsprong,Bas T werd wederom met een prima pass diep gestuurd maar het 1 op 1 duel met de keeper werd helaas door hem verloren! In tegenstelling tot de eerste helft,waar we kort op de tegenstander zaten,gaven we Dos ’37 nu wel de kans om aan de bal te komen en er wat mee te doen. Dat resulteerde ook al gauw in een treffer voor Dos want een prima aanval werd netjes afgerond door hun spits 3-1.

Na deze treffer speelde Dos’37 alles of niks, ze gingen er vol voor en we moesten met elkaar hard werken om de tegenstander van scoren af te houden.Maar zoals altijd werden de schouders er onder gezet en werd er als team gebuffeld om Dos van het scoren af te houden. We kwamen nog goed weg met een bal op de paal,en doelman Tim wist een 1 op 1 duels uitstekend op te lossen! In de 53e minuut wisten we uiteindelijk Dos’37 de genadeslag toe te dienen. Na een snelle uitbraak over rechts wist Jochem met een voorzet Bas T te bereiken die met rechts aannam en uit de draai met links de 4-1 binnenschoot. Dos was geknakt en na een onbenullige overtreding mocht hun spelverdeler ook nog eens het veld verlaten waardoor we de laatste 10 minuten weer beter in de wedstrijd kwamen. We kregen nog 2 dotten van kansen op een groter uitslag maar jammer genoeg gingen die er niet in. Einduitslag 4-1

Met deze overwinning hebben we het nu voor elkaar gekregen om 15 keer op rij ongeslagen te blijven,een prachtige prestatie! De eerste 2 wedstrijden in de 4e klasse gewonnen,maar de komende wedstrijden mogen we het laten zien tegen de zwaardere teams in de competitie. We gaan ervoor boys!