Vroomshoopse Boys JO15-3 zet zegereeks voort!

Na 2 voetballoze zaterdagen mochten we eindelijk weer eens op pad,uit naar SJO JCHW JO15-2 in het plaatsje Hoonhorst! Aangezien JCHW de najaars competitie had afgesloten met een keurige 2e plaats in de 4e klasse beloofde dit een pittig potje te worden.Helaas moest Alwin door fysieke klachten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en gingen we dus met 15 man op pad

We gingen van start met de volgende opstelling:

Doel: Kyrell

Verdediging: Sil,Aron,Stefan en Frank(c)

Middenveld:Daan B, Ali en Daniel

Aanval: Bas T, Remco en Milan

Op de bank begonnen: Jochem, Bas de G, Daan de G en Rebar

We begonnen de eerste helft prima,hoewel de passing niet altijd even goed was wisten we toch redelijk dreigend naar voren te zijn. De beide backs van JCHW hadden hun handen vol aan onze vleugelspitsen die keer op keer hun man wisten te passeren en voor veel gevaar zorgden. Ook het continu inschuiven van Aron naar het middenveld zorgde voor veel verwarring bij JCHW. Het was dan ook mooi dat we in de 5e minuut onszelf konden belonen met een voorsprong,een harde voorzet van rechtsbuiten Milan werd door Remco half geraakt maar daardoor wel panklaar neergelegd bij de tweede paal waar Bas T dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan en de 0-1 binnen prikte. Jammer genoeg moest Daan B kort na onze treffer het veld geblesseerd verlaten. De rest van de eerste helft golfde het spel over en weer,JCHW kwam beter in de wedstrijd maar onze verdedigers stonden goed en wisten het prima op te lossen. Wij bleven toch het meest driegend,met een paar goede kansen en een bal op de paal waren we dichtbij een grotere voorsprong! Tot 8 minuten voor het rustsignaal,even waren we niet bij de les en een dekkingsfout werd genadeloos afgestraft 1-1. Hierna waren we het even helemaal kwijt,het werd onrustig en slordig in ons spel en JCHW profiteerde daar optimaal van door in de 31e minuut de 2-1 binnen te schieten. Nog even leken we de rust in te gaan met een gelijke stand,maar het doelpunt van Jochem uit een corner werd wegens het hinderen van hun keeper (on)terecht afgekeurd. Ruststand 2-1!

In de kleedkamer een boel frustratie en boze gezichten bij de jongens,dat hadden we als leiders nog niet eerder gezien! Na een stevig gesprek en de nodige peptalk stonden de neuzen dezelfde kant weer op en maakten we ons klaar voor de laatste 35 minuten.

Vanaf de aftrap stelden we direct orde op zaken,er werd fel gejaagd op de tegenstander en we zaten er nu kort op. Geschrokken van onze felheid ging nu de verdediging van JCHW in de fout en kon Milan al in de 36e minuut de 2-2 binnenschieten! Dit was een beste tik voor JCHW en voor ons het startsignaal om er nog een tandje bij te doen. In de 49e minuut werd onze inzet uiteindelijk beloond,na een prachtige solo van Aron op de rand van de achterlijn waarbij 4 spelers het bos in werden gestuurd werd uit een haast onmogelijke hoek prachtig de 2-3 binnengeschoten. Helaas was dit ook de laatste actie van Aron,want ook hij moest geblesseerd het veld verlaten. Gelukkig bezitten we een ruime bank,soms in ons nadeel maar in zulke wedstrijden is het wel eens handig dat je steeds frisse krachten kunt inzetten.Met een dubbele wissel op het middenveld,Ali voor Aron en Daniel voor Bas de G werd er opnieuw gekozen voor de aanval en niet zonder succes want in de 63e minuut was het weer raak en kon Milan zijn tweede treffer van de dag noteren 2-4! Met nog 7 munten op de klok ging JCHW nu alles of niks spelen en nu kreeg onze verdediging het zwaar! Daan de G,Frank,Stefan en Sil moesten echt aan de bak maar wisten door hard werken en goed instappen  veel gevaarlijke situaties voor ons doel onschadelijk te maken. Een klein inschattingsfoutje in de 65e minuut werd ons echter weer fataal,genadeloos werd deze afgestraft door de rechtsbuiten van JCHW. Toch nog een paar hete minuten? Nee want de boys hadden binnen 1 minuut het antwoord klaar,ingesloten door 3 man wist Ali de bal toch nog bij de goed doorgelopen Rebar te krijgen die heel beheerst de 3-5 binnenschoot. De laatste minuten drong JCHW nog aan,een hard schot werd uitstekend gepakt door Kyrell,maar de echte overtuiging was er nu uit en ook deze wedstrijd trokken we over de streep eindstand 3-5

Wat een wedstrijd hebben we gezien,een groot compliment jongens dat het gelukt is om in de rust de knop om te zetten en op een heel positieve manier met elkaar de tweede helft de wedstrijd hebben doen kantelen! Dit was qwa voetbal zeker niet onze beste wedstrijd,er gingen best veel dingen niet goed,maar op karakter en inzet hebben we toch weer een goed resultaat weten te behalen. Op naar as zaterdag,de topper tegen Daarlerveen voor de koppositie in de competitie!