JO15-4 keert met overwinning terug uit Nieuwleusen.

USV JO 15-3 – Vroomshoopse Boys JO15-4

Voor de verandering allemaal om 22 uur naar bed op vrijdagavond zodat we allemaal fris en fruitig om 8.45 konden vertrekken naar Nieuwleusen. Aangekomen direct de kleedkamer ingedoken en de shirts en voetbalschoenen aandoen. Dan blijkt dat Sander van der Heiden geen grapje te hebben gemaakt over de vergeten schoenen en staat hij met zijn sneakers in de kleedkamer. Door een ingeving van hogerhand weet ik dat Marcel nog deze kant op komt en na wat telefoontjes is het geregeld de voetbalschoenen komen eraan. Pfieuw bijna was Sander vrijdagavond voor niks om 22 uur naar bed gegaan.

Gido krijgt na 2 minuten al de eerste kans, dat belooft nog wat. En de volgende kans volgt dan ook snel in de 4e minuut en die belandt in de verre linkerhoek, keurig afgemaakt dit keer. De 0 -1 is een feit. Daarna blijft het spel over en weer gaan. Jesse krijgt een prachtig mooie kans na een goed voorgegeven bal van Beau maar helaas komt Jesse net een stuk been te kort en krijgt hem niet in het net.

Hierna volgt het fluitsignaal voor de RUST.

Met een krappe 0 -1 voorsprong beginnen we aan de tweede helft.  In de 40e minuut ontstaat er een prachtige kans van afstand voor Kaj maar helaas hij richtte op de cornervlag. Erg jammer en hier ook van bewust krijgt Kaj een publiekswissel en verteld aan zijn teamgenoten op de reservebank hoe hij eigenlijk had willen scoren.

In de 45e  minuut stuurt Sybren met zijn welbekende strakke pass Gido richting de goal die m koelbloedig binnen schiet.  0 -2! Daarna zijn we eigenlijk pas echt goed wakker volgens mij en gaat het samenspel beter wat ook meer kansen oplevert. Zoals in de 54e minuut wanneer de bal via Gido wordt door getikt naar Mike die door dribbelt en op de keeper van USV afgaat. Mike ruikt zijn kans en schiet de bal langs de keeper in de goal 0 – 3!

Hierna volgt als snel nog een goal voorgezet op Gido door onze linksvoor Timon. Dat zet de stand in de 56e minuut op 0 – 4.  Onze middenvelder Rafael bewaard in de 60e minuut goed de rust, na de bal te hebben onderschept, kijkt en geeft een zeer beheerste voorzet op Gido die simpel de voet ertegen aanzet en de 0 – 5 scoort. Gido heeft de smaak goed te pakken en gaat in de 64e minuut vanaf het middenveld door de verdediging van USV op de keeper af zonder enige aarzeling tikt hij de bal in het net 0 – 6. Vanaf de bank roepen de wissels ze Gido Gido Gido. De sfeer zit er goed in de laatste 5 minuten.

Maar it aint over till its over… En dit geld dan voor de tegenstander die nog 2 mooie goals weet te scoren in de laatste 4 minuten. Hieruit blijkt maar weer dat je ook in de laatste minuten gefocust moet blijven. De scheidsrechter fluit ruim na de officiële speeltijd af en hierna duikt iedereen de kleedkamer in.

Supporters weer top dat jullie er allemaal waren en we hopen dat jullie ook volgende week weer in groten getale aanwezig zullen zijn in Gramsbergen!