JO15-4 zet een mooie overwinning neer in het Vechtdal

Na iedereen geteld te hebben en we uitkwamen op maar liefst 19 spelers vertrokken we richting   SJO JCO in Ommen.  Deze week is de herfst officieel begonnen en we hielden ons hart vast er stond een stevige bries en genoeg donkere wolken zouden we het droog houden…

Na in de kleedkamer iedereen verteld te hebben hoe we het met het wisselen gingen aanpakken, zodat iedereen aan voetballen toekomt, begon de warming up. Geen pijntjes of andere mankementen kortom iedereen is in een voortreffelijke vorm. Wat in de 4e minuut uitmondt in een prachtige goal die Gido scoort na verkeerd uitkomen van de keeper. 0 – 1…

Daarna spelen we de bal goed rond en komen er meerdere kansen. Dan in de 14e minuut krijgen we een heel mooie kans na een prachtig opgezette aanval die niet het doel treft maar dan let ook weer Gido goed op en weet m alsnog in te tikken 0 – 2.  Vanuit het middenveld komt Rafael met de bal aan de voet richting de 16 meter. Hij bedenkt zich geen moment en geeft m een lel. De keeper stompt m weg de bal komt tegen de linker doelpaal en beland uiteindelijk, nagekeken door de keeper van SJO JCO, in het net 0 -3! Daarna gaan we door met het opzetten van mooie aanvallen maar worden ze niet allemaal succesvol afgerond. Tot de 22e minuut dan passt Mike de bal richting Rafael die goed ziet dat Gido mooi vrij staat en die kan m vervolgens simpel afmaken 0 -4. Daarna komt Tim Hofsink in het veld, zijn eerste wedstrijd bij de JO15-4. Gido krijgt wederom een mooie kans maar mist en dan komt “de gouden” wissel Tim (volgens Mike) hij ziet zijn kans en scoort na nog geen minuut binnen de lijnen te zijn. 0 – 5 in de 30e minuut en zo gaan we ook de kleedkamer in. Rust.

Na de rust beginnen we weer rap met scoren en wisselen ( een dagtaak voor de leiding). In de 38ee minuut maakt Timon een prachtige goal, 0 – 6, door een strakke pass van Sybren die een sterke wedstrijd speelt. Ondanks dat we voor staan blijft het toch oppassen en ruikt SJO JCO zijn kans. En uiteindelijk wordt er in de 55e minuut door hun de 1 – 6 gescoord. Even weer met beide beentjes op de grond voor de verdediging. Daarna gaan we proberen de rust weer terug te krijgen en laten we de bal goed rondgaan waar wederom aan onze kant kansen komen. Uit een mooi samenspel in de 61e minuut van Sylvan op Mike die vervolgens Beau de diepte instuurt en alleen voor de keeper komt scoort Beau de 1 -7! Goed gedaan!

Ook voor Jesse was het vandaag zijn eerste wedstrijd bij JO15-4 en dit ging m prima af. Vanuit een super strak geplaatste assist van Jesse op Sylvan wordt in de 63e minuut de 1 – 8 genoteerd. Het hek is van de dam en Gido aarzelt geen moment en 67e minuut wordt de keeper uitgedold en scoort hij wederom. 1 – 9.

Daarna blijft de tegenstander wel hun best doen maar we zijn sterker en daardoor breekt Gido wederom door maar wordt zo gehinderd dat hieruit een strafschop volgt. Er is geen twijfel en unaniem wordt er door het team besloten dat keeper Thomas de eer krijgt om de 10e goal op zijn naam te zetten in de laatste minuut van deze doelpuntrijke wedstrijd. Dit voert natuurlijk de druk op bij Thomas maar die blijft kalm en loopt naar de stip en schiet zeer beheerst de 1 – 10 binnen.

Hierna volgt al snel het eindsignaal en gaan we met een overwinning de pocket onder de pomp. Goed gedaan volgende week even een weekendje rust dan kunnen we ons voorbereiden voor misschien wat wedstrijden met meer tegenstand. Maar tot nu toe hebben we prima resultaten behaald in de bekerwedstrijden en de eerste twee competitieduels.

Alle supporters wederom bedankt voor het komen. Super! Marcel Vos en Harold Heuvels wederom bedankt voor de hulp langs de kant. En ook bedankt weer onze “vaste” vlagger Meneer van Laar.