O17-1 lijkt klaar voor start voorjaarsreeks

Na een overwinning (4-2) tegen 1e klasser Raptim O17-1, een gelijkspel (1-1) met zeer goed voetbal tegen hoofdklasser Dedemsvaart O17-1, stond gisteren de laatste oefenwedstrijd tegen SVZW O17-1, middenmoter in de hoofdklasse, op het programma. Van vorig seizoen wisten we nog dat ze erg goed konden voetballen en dat ze toen veel 1e jaars hadden, die we nu dus weer tegen zouden komen met het verschil dat wij veel nieuwe 1e jaars spelers hebben.
SVZW liet vooral in de eerste helft zeer goed positiespel zien. We zetten er eigenlijk iets te weinig tegenover. Kregen geen druk op de bal. De voorsprong in de rust was dan ook terecht voor SVZW (0-1).
De tweede helft verdedigden we zoals we afgelopen dinsdag deden, we kregen er nu wel goed druk op en begonnen duels te winnen. Ondanks dat SVZW wel vaker de bal had kregen wij toch de beste kansen. Frustrerend is wel dat net als afgelopen dinsdag en vorige week zaterdag erg slordig zijn in de afwerking. Het feit dat de goals uit dode spelsituaties gemaakt moeten worden zegt genoeg. Na een corner van Sven kopte Wout na 60 min de 1-1 in de kruising . Het is toch te hopen dat het afwerken volgende week beter gaat want kansen creeeren we genoeg. Nu alleen de laatste en belangrijkste stap nog: SCOREN en onszelf belonen. Maar aan de andere kant weten we dat we ook vanuit een corner of vrije trap erg gevaarlijk kunnen worden als het dan niet lukt. Eindstand 1-1. Een matige eerste helft, een veel betere 2e helft tegen een erg sterk voetballend SVZW.
We lijken klaar voor de competitie en hebben in ieder geval goede hoop om volgende week revanche te nemen tegen SVVN O17-1!

15’ 0-1 SVZW
Rust
60’ 1-1 Wout kopbal assist Sven (corner)