Vrh boys JO9-1 vecht zich naar winst in kraker tegen DETO J09-1

Vandaag stond de  Twenterand derby tegen Deto JO9-1 op de agenda.

Trainer Jos en assistent trainer Ernst Jan hadden ervoor gezorgd dat de jongens tegen deze lastige tegenstander vanaf minuut 1 scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen.

Er werd direct stevig geduelleerd en beide ploegen gaven de tegenstander geen centimeter ruimte. De eerste hoogtepunten van de wedstijd bestonden dan ook uit een schot van Pim op de paal en een schot van DETO op de paal. Enkele minuten later was het raak. Uit een goede aanval wist Sem mooi raak te schieten waardoor er een 1 – 0 voorsprong op het bord stond. Daarna ontsnapte Evan aan de aandacht van de rood zwarten waardoor we op een 2 – 0 voorsprong de eerste rust in gingen. Na de eerste rust ging DETO uit een ander vaatje tappen. We werden door goede combinaties met de rug tegen de muur gezet en het duurde dan ook niet lang tot DETO de aansluitingstreffer maakte. 2 – 1. Ondertussen wist gelegenheidskeeper Tijn ook nog de nodige ballen uit zijn doel te houden. Vlak voor de 2e rust kwamen we wel weer op een 3 – 1 voorsprong omdat een DETO speler in eigen doel schoot maar dit was meer geluk dan wijsheid. Na de tweede pauze was de frisheid van de eerste 10 minuten weer terug. Er werd weer stevig verdedigd door Tigo, Sam en Tijn en op het middenveld maakten Sem en Pim de nodige meters om de DETO aanvallen onschadelijk te maken en de aanvallers Evan en dit keer Deon in stelling te brengen. Toch kwam DETO terug naar 3 – 2. Een hard en laag schot was keeper van de derde en vierde helft Bjorn te machtig. De blauw gele storm hield echter aan en het was Evan die de stand op 4 – 2 zette. We waren hierna nog steeds niet van de rood zwarten af want ze wisten weer terug te komen naar 4 -3. Maar verder lieten onze kerels het niet komen. Er werd nog een keer bijgeschakeld om de 3 punten voorgoed veilig te stellen. Evan maakte aan alle onzekerheid een einde door uit de draai 5 -3 te maken. Dit was tevens de eindstand. Een prima overwinning waarbij vandaag vooral de goede instelling te prijzen viel.