Op het sportpark Vandersweijde In Oldenzaal was Vroomshoopse Boys te gast bij Quick’20. De thuisploeg verwoordde de ambitie glashelder in het programmaboekje: “Quick’20 gaat

meedraaien om de bovenste plaats”. In de voorbereiding was er de opzienbarende 1-1 tegen voetbalgrootmacht Ajax  en de voormalige hoofdklasser zondag met maar liefst 115 teams wil snel de weg naar boven vinden in het zaterdagvoetbal.

De eerste kans in de openingsminuut was echter voor Vroomshoopse Boys, maar de lob van Jordy Harms was niet toereikend. Aan de andere kant was het direct daarna wel raak. Na een mooie aanval over rechts schoot Frank Eulderink de bal van dichtbij onberispelijk langs Boys-doelman René Kok.  Het pleit voor de niet zichtbaar aangeslagen mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman dat daarna waar mogelijk met goede combinaties het doel van Quick’20 werd gezocht. In de 19e minuut kwam de beloning van de offensieve speelwijze. Léon Dogger stak Ruben Smedema met een prachtige pass op het randje van buitenspel weg en de linker aanvaller liet heel beheerst 1-1 noteren.

In de 26ste minuut leek de Boys de score te verdubbelen. Jesper Derks bereikte de uitgeweken Jordy Harms, die vanaf de achterlijn de mee opgekomen Léon Dogger in stelling bracht. Het harde geplaatste schot werd echter met een katachtige reactie over de lat getikt door doelman Chiel ter Braak van Quick’20. De gasten bleven gevaarlijker, maar zoals zo vaak viel de bal na een snelle omschakeling aan de andere kant. Issy Wevers zette in de 38ste vanaf links voor en via de even uit balans geraakte doelman René Kok belandde de bal op voor de Boys ongelukkige wijze in het doel: 2-1. Tot de rust had een fel aanvallend Quick’20 een veldoverwicht, maar doelman René Kok voorkwam met een puike redding een ruimere voorspong.

In de tweede helft begon de thuisploeg waar het in de eerste 45 minuten mee opgehouden was en er kwamen direct al enkele hoekschoppen voor Quick’20. In de 47ste minuut werd aan de kant van de Boys Tom Pierik vervangen door Jelle Drees, die na blessureleed weer terug kwam. In de 52ste minuut werd de bal na een corner niet goed verwerkt in het strafschopgebied van de Boys. De Quick’20-verdediger Jelle Leenders profiteerde van dichtbij van de ontstane verwarring: 3-1. Na een uur spelen werd Sil Derks door Thomas Kleinjan gewisseld.

Een minuut later namen zowel Jordy Harms als Jesper Derks de goalie van Quick’20 onder vuur, maar deze wist van geen wijken en redde uitstekend op beide inzetten. Even later kon de knap vrij gespeelde Jordy Harms alleen op doelman Chiel ter Braak afgaan. De centrale spits van de  Boys wist de doelman van de thuisploeg wel te omspelen, maar niet te passeren. Quick’20 bleef met name via de linker kant dreigend met soms mooi combinatiespel, maar de Boys-verdediging stond pal.

In de 73ste minuut werden bij de gasten de van een blessure herstelde Juliën Derks en Robin Drenthen in het veld gebracht voor Ruben Smedema en Simon Kempers. Tot echte kansen kwam het echter niet meer in de resterende tijd. Toch kwam er nog een verdiende treffer voor de hardwerkende Boys-ploeg. Jelle Drees zette in de 92ste minuut de bal vanaf rechts voor en door een verkeerde timing van de Quick-doelman zeilde de bal zomaar in de kruising: 3-2. Direct daarna floot scheidsrechter Assink voor de laatste keer en had Quick’20 een zwaar bevochten driepunter behaald. Voor de Boys was het een nederlaag met perspectief. Dan moet het op zaterdag 9 oktober maar thuis op De Bosrand gebeuren in de traditionele derby tegen de voetbalburen van vv Den Ham.

In Oldenzaal werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Patrick Drenthen en Simon Kempers (73: Robin Drenthen); midden: Tom Pierik (47: Jelle Drees), Léon Dogger en Jos Hutten; voor: Sil Derks (60: Thomas Kleinjan), Jordy Harms en Ruben Smedema (73: Juliën Drees).

Vroomshoopse Boys 2 had geen competitieverplichtingen. Vroomshoopse Boys 3 won uit bij Gramsbergen 3 met maar liefst 8-0. Het eerste Vrouwenteam kon het net niet bolwerken tegen Hellendoorn Vrouwen 3 en verloor uit met 5-3. Bij de jeugd verloor Vroomshoopse Boys JO19-1 bij Deto met 2-1. Vroomshoopse Boys JO17-1 speelde uit knap met 2-2 gelijk tegen DOS Kampen. Vroomshoopse Boys JO15-1 en vv Den Ham JO15-1 maakten er op de Bosrand een waar spektakelstuk van. De uiteindelijke 4-4, maar vooral het aantrekkelijke veldspel was wellicht een voorpoefje van de derby van de eerste elftallen van beide clubs van aanstaande zaterdag.