Op het goed bezochte zonovergoten sportcomplex De Bosrand trad Vroomshoopse Boys als nummer zes aan tegen de nummer twee en titelkandidaat Hulzense Boys. Vanaf het beginsignaal van de ervaren arbiter Gerard Jansen uit Apeldoorn waren de Boys uit Vroomshoop de bovenliggende partij. Er kwamen direct al kansen, die Levi Aitink en Juliën Derks niet wisten te verzilveren. Bij een uitval van de gasten was het in de17e minuut bijna raak. Na een geplaatste voorzet vanaf rechts had Thomas Nijkamp de bal voor het intikken, maar de bal spong net genoeg op om een treffer te voorkomen.

In de 18e minuut liet keeper Patrick Loohuis van HulzenseBoys de bal los na een corner van Léon Dogger. Levi Aitink joeg de bal evenwel van dichtbij net over de kruising. In de 21ste minuut leek de thuisploeg verdiend op voorsprong te komen. Juliën Derks zette vanaf rechts scherp voor en de mee opgekomen middenvelder Léon Dogger leek de bal in te tikken. Op het laatste moment werd binnen het strafschopgebied zijn voet op onreglementaire wijze dwars gezet door een verdediger van Hulzense Boys. De door Jelle Drees ingeschoten strafschop werd door keeper Patrick Loohuis evenwel uit de rechter hoek getikt. Jos Hutten kon even later een goede voorzet van Juliën Derks net niet het goede vervolg geven, zodat de ruststand aanbrak met een 0-0 stand.

In de tweede helft werd Levi Aitink in de 50ste minuut goed weggestoken door Jordy Harms. De aanvallende middenvelder werd ten val gebracht en arbiter Jansen wees opnieuw naar de penaltystip. Léon Dogger moest nu het vonnis voltrekken, maar weer stopte keeper Loohuis de bal opnieuw in de rechter hoek. Een aloude voetbalwet ging vervolgens in de 65steminuut vervulling. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Een lange bal van de goalie van Hulzense Boys in de 65ste minuut werd doorgekopt. Uit de daarop volgende aanval van de gasten werd de bal bij een scrimmage in het doel gefrommeld door Sander Kamphuis: 0-1.

In dezelfde minuut werd centrumspits Jordy Harms bij de thuisploeg ingewisseld voor Sil Derks. De thuisploeg bleef aanvallend spelen. Achtereenvolgens kregen Juliën Derks, Sil Derks en Jos Hutten namens de thuisploeg doelrijpe kansen, die echter net niet het gewenste effect sorteerden. In de 77ste minuut kwamen bij de Boys uit Vroomshoop Bram Hooijer en Ramon de Jong in het veld voor Jelle Drees en Levi Aitink.Het slotoffensief van Vroomshoopse Boys leek beloond te worden in de 82ste minuut. Juliën Derks ontsnapte na een dieptepass van Jos Hutten aan de aandacht van de verdediging van Hulzense Boys en kreeg vrij baan. Op het laatste moment werd door keeper Patrick Loohuis en een verdediger van Hulzense Boys de gelijkmaker voorkomen.

De moegestreden thuisploeg gaf daarna ruimte weg, waarvan de gasten optimaal profiteerden. In de 86ste minuut belandde de bal bij Thomas Nijkamp, die van dichtbij doelman René Kok in de verre linker hoek verschalkte: 0-2. Dat was tevens de eindstand. Het zeker niet groots spelende Hulzense Boys bleek  de gelukkigste in dit intensieve duel, waar voor elke meter werd gevochten. Het sterke collectief van de gasten had aan enkele kansen genoeg en gaven Vroomshoopse Boys in feite een lesje in effectiviteit. Vroomshoopse Boys was sterker qua veldspel, maar liet Hulzense Boys onnodig ontsnappen.

Koelbloedigheid voor het doel van de tegenstander en het afwerken van kansen is in de komende periode vereist voor de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. Zaterdag wordt in Dalfsen tegen ASC’62 gespeeld, dat de 12de plaats bezet. Een driepunter is dan uitermate welkom voor Vroomshoopse Boys om de positie op de ranglijst van de tweede klasse H. tenminste te consolideren.

Tegen Hulzense Boys werd in de volgende opstellinggespeeld; doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Patrick Drenthen, Robert Veld en Simon Kempers; Léon Dogger, Jelle Drees (77: Bram Hooijer) en Levi Aitink (77: Ramon de Jong);  voor: Juliën Derks, Jordy Harms (65: Sil Derks) en Jos Hutten.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 blijft in de gevarenzone door thuis met 2-1 van DZC2 uit Doetinchem te verliezen. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 is het even kwijt en verloor in Wierden van koploper SVZW JO19-1 met 3-0. Vroomshoopse Boys liet zich volop gelden en won thuis met 4-0 van Luctor Et Emergo uit Almelo.