Op het kunstgrasveld van de Bosrand trad Vroomshoopse Boys aan tegen STEVO uit Geesteren. Dat team degradeerde afgelopen jaar uit de eerste klasse zondag. Dat niveau was nog steeds terug te zien in de vlot lopende combinaties van de gasten. Na een half uur kwam er dan ook een verdiende voorsprong: 0-1. Enkele minuten later had de Boys een passend antwoord met een doelpunt van de attente centrumspits Jordy Harms: 1-1.

In de 40ste minuut werd een onreglementaire tackle in het strafschopgebied van de thuisploeg bestraft met een penalty. Die werd onberispelijk ingeschoten: 1-2. In de 50ste minuut doelpuntte STEVO opnieuw, maar daarna nam een beter spelend Vroomshoopse Boys het initiatief over. Prima individuele acties vanaf de vleugels van Ernst-Jan Heideman en Juliën Derks vonden echter geen bekroning, doordat er niet accuraat werd afgewerkt. Boys-keeper Chiel Sickman onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen.

In de slotseconde zorgde een prachtige kopbal van de gasten er nog voor dat STEVO verdiend, maar al met al wel geflatteerd met 4-1 won. Vroomshoopse Boys weet weer wat verliezen is na de afgetekende overwinningen op Mariënberg en De Weide. Het duel tegen STEVO was een uitermate nuttige oefenwedstrijd, waarbij weer de nodige wissels werden toegepast door hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. Met name het verzorgde veldspel in een groot gedeelte van de tweede helft biedt perspectief voor de Boys. Op zaterdag 3 september wordt er om 14.30 uur in Nijverdal gebekerd tegen competitietegenstander RKSV De Zweef.