Op een zonovergoten sportpark de Bosrand ontving de Boys het gepromoveerde de Esch uit Oldenzaal.

Enkele seizoenen geleden troffen beide teams elkaar ook in competitieverband en kwam de Boys vaak als winnaar uit de bus.

De Esch kende de nodige problemen in de korte voorbereiding vanwege het corona-virus.

Om 3 uur werd er afgetrapt en de thuisploeg zocht direct de aanval, echter was het de Esch die in de 3e minuut het eerste gevaar stichtte.

Doelman Chiel Sickman redde bekwaam op de inzet van de spits van de Esch.

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en ging onverdroten verder met de aanvallende intenties.

Er waren scoringsmogelijkheden voor o.a. Bram Hooijer, Ernst Jan Heideman en Tom Pierik.

Ook de vele corners van Boys zijde leidden niet tot een doelpunt.

De Esch voetbalde vanuit een gesloten verdediging en was met enkele snelle uitvallen gevaarlijk.

Zoals zo vaak in dergelijke situaties scoort dan wel de tegenstander. In dit geval scoorde Lars Roelink van de Esch na slordig verdedigen van de Boys defensie.

De thuisploeg zette nog een tandje bij, maar dit leidde tot de rust niet tot doelrijpe kansen.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, een aanvallende thuisploeg en een verdedigende tegenstander.

In de 51e minuut scoorde de Boys wel, maar deze goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook de corners van de thuisploeg leverden geen gevaar op voor de verdedigers van de Esch.

In de 72e minuut werd Bram Hooijer van de Boys onreglementair ten val gebracht binnen het strafschopgebied.

De goed leidende arbiter Semih Kiremit wees onmiddellijk naar de penaltystip.

Leon Dogger belastte zich deze keer met het nemen van de strafschop en hij schoot onberispelijk de meer dan verdiende gelijkmaker raak.

Beide teams gingen hierna op zoek naar de winnende treffer en dit leidde over en weer tot

kansen, zo werd een vrije trap van de Esch goed gepakt door keeper Chiel Sickman.

In de 82e minuut werd een corner van Ramon de Jong weggekopt door de verdediging van de Esch, maar de afgevallen bal werd snoeihard door wederom Leon Dogger ingeschoten en was onhoudbaar voor de keeper: 2-1 voor de thuisploeg.

Het waren nog tien spannende minuten voor de beide teams voordat scheidsrechter Kiremit voor het einde floot en de thuisploeg 3 zwaarbevochten maar verdiende punten kon pakken.

Het team van de trainers Jan-Peter Jonkman en Henk Harmens begon in de volgende opstelling: doel Chiel Sickman, achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Patrick Drenthen en Robin Drenthen; midden: Leon Dogger, Bram Hooijer (85e min. Thomas Kleinjan) en Tom Pierik; voor: Ernst Jan Heideman, Jos Hutten en Simon Kempers (65e min. Ramon de Jong)