Vrh Boys 5 – Voorwaarts 3 6-1 (7 maart 2020)

Na enige tijd rust konden we huis en haard weer verlaten voor een lekker potje voetbal met een zonnetje op de zaterdagmiddag. De keerls uut de Wieke kwamen naar Vroomshoop. Vooraf deelden we de vijfde plek met Voorwaarts op vijf punten van de koplopers. Ondanks dat stond de groeps-whapp weer vol met afmeldingen van de blessuregevoelige en op leeftijd geraakte 30-koppige selectie. Het seizoen duurt nu al te lang..Gelukkig konden we weer rekenen op Mark en Peter uit de 35+groep, zodat we nog op 13 man kwamen. Vooral voor Mark was het een leuk duel, omdat hij zijn jeugd en bij de selectie van Voorwaartse heeft doorgebracht.

De opstelling was als volgt: 1. (gelegenheidskeeper) Jeroen Kahn  2. Frank   3. Rick S  4. Maarten  5. Martin  6. Gert  7. Thijs  8. Justin  9. Ronald  10. Wouter  11. Mark. Rick v D en Peter begonnen aan de kant.

We hadden direct al op voorsprong kunnen komen op het versleten vloertapijt (veld 3) na een minuut. Uit een strakke corner van Thijs kopte Maarten in de handen van de keeper. We hadden de overhand de eerste helft, maar kansen van Thijs en Mark gingen er niet in. Na ongeveer een half uur spelen moest Voorwaarts verder met een man minder. Thijs stuurde Gert diep en hij werd onderuit gehaald door de keeper. De goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de keeper een rode kaart te geven na het onderuit halen van een doorgebroken speler. Vijf minuten daarna was het raak voor ons. Uit opnieuw een corner van Thijs scoorde Maarten nu wel met een kopbal, al werd hij wel geholpen door de invaller-doelman. Ondanks een man meer, kreeg Voorwaarts wel kansen. Gelukkig stond onze invaller-doelman Haan gewoon goed te keepen en viel er niets te juichen voor de Westerhaarders. Een tegenvaller was het uitvallen van Rick, die last had van de knie.

Na rust kwam Peter voor Thijs. Het was slapjes van onze kant en hield Haan ons in het eerste kwartier op de been. Uit de eerste de beste aanval van ons scoorden we de 2-0. Een flitsende aanval via Justin, Wouter en Mark werd uiteindelijk benut door Ronald, die de bal keihard binnenschoot van 20 meter. “Het gaat niet om het schot, de eerste aanname is belangrijk”, aldus de veteraan herhaaldelijk na afloop in de kantine. Waarbij we het na de eerste 2 keer wel doorhadden…We liepen snel uit naar een 4-0 voorsprong via 2x Mark, die het uiteindelijk toch over zijn hart kreeg om te scoren tegen zijn roots. Ook Peter dacht nog een assist op zijn naam te schrijven, maar zijn voorzet werd onverwacht gemist door de inglijdende Gert. De eretreffer werd gemaakt door Frank, die verder met zijn broertje Martin goed verdedigde. Uiteindelijk werd het nog 6-1 door Gert en Wouter. Eindelijk een streepje achter de naam van de nummer 10, werd tijd ook.

Volgende week zaterdag spelen we om 15.15 uur uit bij nummer 3 Juventa in Wierden, tenminste als het voetbalvirus het wint van Corona. Hopelijk kunnen we dan weer de aansluiting vinden bij de top.