Op een prachtige zonnige bosrand was deze zaterdagmorgen TVC ’28 op bezoek. TVC kenden we al uit de hoofdklasse dus wisten we dat ze een goed elftal hadden en dat we dus aan de bak moesten vandaag.

De wedstrijd leek ik in het begin redelijk in evenwicht als wist TVC wat meer druk naar voren te geven. Na ca. een kwartier kwam de voorsprong voor de Tubbergenaren dan ook op het scorebord. Wij wisten de bal niet goed weg te werken waardoor een vrijstaande TVC’er binnen kon werken. 0 – 1. Daarna werd er hard gewerkt maar verder dan wat speldenprikjes kwamen wij niet. TVC wist wel weer te scoren uit een goed afstandschot die Tristan nog wel wist aan te raken maar niet meer uit het doel kon werken. Wij kwamen wel in de buurt van het Tubbergse doel maar omdat de eindpass telkens niet goed was en de defensie uit Tubbergen goed stond en strak verdedigde kwamen we maar niet in schotpositie. Toch leek er meer druk op het doel van TVC te ontstaan en voetbalden we meer op de helft van de Tubbergenaren. Helaas konden we dat nog niet omzetten in echte kansen. TVC lukte dat wel want toen de goed voetballende nr. 14 los kwam schoot hij de bal onhoudbaar boven Tristan in de dak van het doel. Met een 0 – 3 achterstand floot scheidsrechter Tobias Kempers voor de rust.

In de tweede helft kwamen JO11-1 spelers Timo Moes en Jeaden Purperhart in het elftal. Er veranderde niet zoveel wat betreft het veldspel want TVC bleef de gevaarlijkste ploeg en had ons verdedigend in de tang. Na een in eerste instantie goede redding was het een situatie later wel weer raak. In de rebound werd de 0 – 4 binnen gewerkt. Even later viel de 0 – 5 uit een goede aanval van onze gasten. Wij konden daar niet veel meer tegenover zetten dan een paar afstandsschoten die over vlogen. Met een 0 – 5 achterstand floot de goed leidende scheidsrechter Tobias Kempers voor het einde. Een terechte overwinning voor onze gasten.