Naar de website
Indeling jeugd seizoen 2021/2022

Beste spelers en ouders,

Bij deze de nieuwe voorlopige indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2021-2022. Een spannend moment voor veel jeugdspelers en vaak ook voor de ouders. Graag willen we via deze weg uitleggen op welke wijze deze indeling tot stand is gekomen.

In eerste instantie bekijken de groepshoofden de aantallen voor komend seizoen. Op deze manier wordt het aantal teams bepaald. Vervolgens inventariseren de groepshoofden bij de trainers/leiders in hun leeftijdscategorie naar de bevindingen van hen. Gevraagd wordt hoe de ontwikkeling is van de spelers en in welke mate zich dat verhoudt met de rest van het team. Ook worden de wensen van de trainers/leiders geïnventariseerd. Ook de jeugdscout van de Vroomshoopse Boys geeft zijn mening over de spelers. De groepshoofden en coördinatoren maken vervolgens een indeling. Bovenstaande vindt voornamelijk in de periode maart/april plaats. In mei worden de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ gezet. Bij twijfel worden coördinatoren, trainers, leiders, keeperstrainer of de scout om extra advies gevraagd. Ook zijn er in sommige leeftijdsgroepen extra trainingen geweest om het onderlinge niveau te bekijken.

Al met al is het elk jaar weer een complexe puzzel. Ondanks het feit dat er nauwelijks in competitieverband is gevoetbald, zijn we ervan overtuigd dat we een goed onderbouwde indeling hebben. Het kan zijn dat er vragen zijn over de indeling. Deze kunnen gesteld worden aan de betreffende coördinator. Die zal de vraag bespreken met desbetreffende groepshoofd/betrokkenen en komt terug met een reactie. Onze vraag is, mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, om uiterlijk woensdag 2 juni contact op te nemen met desbetreffende coördinator.

Hieronder de namen en telefoonnummers van de coördinatoren:
Dringend verzoek om na 18:00 uur te bellen.

We zijn voor verschillende teams nog op zoek naar enthousiaste trainers, leiders & grensrechters. Lijkt het je leuk een team op zaterdag te begeleiden of wil je zelf een training verzorgen; laat het desbetreffende coördinator weten!

Regiocup
Gezien alle versoepelingen is het nog mogelijk dat de Regiocup gaat starten vanaf zaterdag 5 juni. Maar dat is nog afwachten. Vanaf maandag 31 trainen we met de nieuwe teams. Zoals het er op dit moment uitziet, worden de wedstrijden van de Regiocup gespeeld met de ‘oude’ teams, met de ‘oude’ begeleiding! Dit biedt tevens de mogelijkheid om het seizoen met wat glans af te sluiten. We blijven wel doortrainen in de nieuwe teams. Mochten er andere ontwikkelingen zijn, brengen we uiteraard de trainers en leiders op de hoogte.

In de maand juni hanteren we het huidige trainingsschema. Deze is hier te vinden.

Circuittraining
Afgelopen seizoen zijn we gestart met de circuittraining, onder leiding van Jeroen Bos en Thomas Kleinjan. Voor het komende seizoen gaat dit hoogstwaarschijnlijk iets anders eruit zien. Dit willen we graag proberen de komende weken.

Op maandag 31 mei en 7 juni is er circuittraining van 18:15 t/m 19:15 voor de volgende teams: JO8-1, JO8-2, JO8-3, JO9-4, JO9-3, JO10-1, JO10-2, JO11-4 en JO11-3. Op 7 juni vindt de laatste circuittraining plaats. Trainers kunnen na deze datum op maandag zelf met hun eigen team trainen.

Namens de jeugdafdeling van de Vroomshoopse Boys,
Arriën Kuilder, Arjan Paters en Tim van der Kolk