April doet wat hij wil…

Ons laatste wapenfeit dateert alweer van een paar weken terug toen we zwaar onnodig een gelijkspel moesten incasseren tegen notabene onze tegenstander in de bekerfinale. Daarover gesproken, de kaarten zijn geschud, we spelen op 1 juni om 9.30 uur in Vaassen de bekerfinale tegen DKB. Vanaf deze kant een kleine oproep om ondanks het tijdstip en de locatie Boys JO13-2 te supporten in hun jacht naar de beker !!!

Voor vandaag staat een treffen tegen HHC op de planning. Volgende week spelen we ook tegen onze Hardenbergse buren, maar vandaag mogen we eerst tegen de JO13-3 UIT en volgende week de JO13-2 THUIS. Het kampioenschap wordt een heel lastig verhaal, want we treffen de zwaarste tegenstanders in de laatste fase van de voorjaarscompetitie en we zijn reeds afhankelijk van wat de koploper doet. Wedstrijd voor wedstrijd kijken waar we staan is het devies en dan maar hopen dat de concurrentie punten laat liggen…

We zijn begonnen en de eerste de beste corner van HHC gaat met een rare stuit aan alles en iedereen voorbij zodat er een vrije schietkans ontstaat die gelukkig in het zijnet wordt geschoten. We zijn direct gewaarschuwd… Na deze eerste 5 minuten komen we zelf wat meer aan voetballen toe. Het spel speelt zich nog wel grotendeels op het middenveld af, maar we hebben een optisch overwicht. De verdedigers van HHC zijn relatief groot en sterk, dus goede en slimme passing wordt het sleutelwoord voor de oplossing.

Via de zijkanten proberen we de spitsen te bereiken, maar elke keer wordt daar nog goed tussenbeide gekomen door de verdediging van Hardenberg. In de 15e minuut onderschept HHC opnieuw een iets te hard ingespeelde pass en de verdediging denkt rustig terug te kunnen spelen op de keeper om van daaruit op te kunnen bouwen. Maxim is echter in de rug van de verdedigers mee gelopen en op het moment van terug spelen komt hij prima tussen bal en keeper en blijft hij rustig. De bal verdwijnt in de linkerhoek en we leiden met 0-1.

Deze openingstreffer werkt bevrijdend voor de Boys, want nog geen minuut later krijgen we een corner en deze wordt feilloos binnengekopt door Steyn. 0-2 op de borden en we beginnen zowaar prima voetbal op de mat te leggen. Op de zijkanten ligt de ruimte en Sem en Steyn zien steeds vaker kans om hun mannetje( of vrouwtje) te passeren en de bal voor de goal te krijgen.

Zo ook in de 21e minuut als vanaf de rechterkant de bal door Steyn voorlangs wordt gelegd en Maxim geen problemen heeft om de bal te controleren en in de rechter bovenhoek te schieten. 0-3 en alles gaat crescendo ( da’s een Italiaans woord om aan te geven dat het goed gaat 😉 )

We nemen iets gas terug, maar blijven wel de bal goed rondspelen. Het spel wordt in hoofdzaak op het middenveld gespeeld, waarbij wij wel nog steeds de opening proberen te zoeken via de zijkanten. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor de tegenstander maar tot echt uitgespeelde kansen van Hardenbergse zijde komt het niet. Wij krijgen zelf ook geen grote kansen meer, maar met een 0-3 voorsprong kunnen we het ons veroorloven om iets controlerender te spelen.

Gaan we dan gezapig aan de thee zullen jullie denken ? Nee, we zetten nog één keer aan via de linkerkant. Sem brengt de bal in de combinatie met Maxim prima vrij voor zichzelf om te schieten binnen de 16-meter, maar helaas schiet hij tegen de keeper aan. Deze krijgt de bal niet genoeg onder controle zodat Steyn er als de kippen bij is om de bal alsnog in de goal te werken. 0-4 en dan is daar het rustsignaal.

Het is nog niet echt lekker weer en als de zon er niet is, dan is het best wel koud. Een warm bakkie thee gaat er dus wel in. Onze scheidsrechter neemt dit iets te letterlijk, want het duurt even (ongeveer een ruim half uurtje) voordat we weer kunnen beginnen, maar het feit dat deze man er in zijn vrije tijd voor ons staat is natuurlijk hartstikke mooi.

De tweede helft begint en we gaan voortvarend van start. Het verzet van HHC lijkt al een beetje gebroken en dit zou voor ons het sein moeten zijn om geconcentreerd te blijven voetballen om zo de marge nog wat te vergroten. Het spel kabbelt wat heen en weer, met een vrije trap op een mooie positie voor ons en een corner voor HHC. Beiden treffen geen doel.

In het eerste kwartier van de tweede helft spelen we goed positiespel, waarbij het ons zelfs lukt om minutenlang de bal mooi en goed rond te passen. Waar het echter aan schort is het vinden van de opening om gevaarlijk te worden voor de goal. En vinden we dan eindelijk dat gaatje dan zijn we te zelfzuchtig met schieten waar het terugleggen bijna gegarandeerd een doelpunt op zou leveren. Door dit soort slordigheden lijkt het alsof Hardenberg prima met ons mee kan voetballen, maar dat is een zwaar vertekend beeld.

In de 47e minuut lijkt dan toch eindelijke de 5e goal zich aan te dienen, maar Steyn weet de bal net niet binnen te werken omdat de keeper goed red. Als dan in de 51e minuut een supermooi geschoten vrije trap van Imre nog net met de vingertoppen uit de kruising wordt getikt, kunnen we stellen dat de keeper van HHC heeft besloten een aantal momentjes van “fame” voor zichzelf te pakken…

De weergoden besluiten dan ook nog dat er wel wat extra dynamiek aan deze wedstrijd kan worden toegevoegd en laten een fikse hagelbui op de koppies van spelertjes en ouders neerdalen. Er is er maar 1 die geen last heeft van de hagel en dat is Justin… Vanaf nu Kustin, maar dat snappen jullie wel 😉

Het is klaar, we spelen de wedstrijd uit zonder zelf kleerscheuren op te lopen en gaan met een 0-4 overwinning, een clean sheet en bij vlagen meer dan prima voetbal douchen.

Volgende week dus de JO13-2 van HHC. Deze komt bij ons op bezoek in Vroomshoop en ook hiertegen gaan we proberen een goed resultaat neer te zetten. Zoals gezegd, het kampioenschap hebben we niet meer in eigen hand, maar als we de druk vol op de koploper kunnen houden, maken zij misschien een misstap waar we van kunnen profiteren.

Man of the match: Sem Slettenhaar ! Vandaag met veel dreiging gespeeld en goed je directe tegenstander opgezocht en gepasseerd. Je bent de laatste weken goed en serieus bezig met voetbal, ook op de training. Laat je niet afleiden zo vlak voor de bekerfinale en blijf zo spelen.