De Zweef O15 – 1 – Vroomshoopse Boys O15-1: 2 – 2 (0 – 2)

Op een zonnige zaterdagmorgen is de selectie van Vroomshoopse Boys O15-1 afgereisd naar het sportpark van De Zweef uit Nijverdal. Na een wat vroege aankomst, gevolgd door een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen.

In de eerste paar minuten werd direct duidelijk wat de intenties van De Zweef was. Aanvallend ingesteld spelen en met veel durf naar voren lukte het om direct een aantal keer voor het doel te verschijnen bij Mark. Door een aantal goede reddingen en na slecht afwerken van De Zweef werd de eerste aanvalsronde afgeslagen en was het aan ons om het spel te gaan maken.

Vanuit achteruit lukte het opbouwen redelijk. Een aantal keer werd een bal slordig ingespeeld of weggegeven, maar overall lukte het om de middenvelders te bereiken en de spitsen van kanonvuur te voorzien. Zo kwamen Luuk en Mick een aantal keer gevaarlijk dichtbij, maar stond onder meer de lat en de doelman van De Zweef in de weg. De concentratie binnen onze ploeg was echter niet optimaal.
Na een klein kwartier werd de ban dan toch gebroken, Vanuit een diepe pass van het middenveld lukte het om Luuk te bereiken in de linkerhoek. Na een prima voorzet op Mick, die goed bij zijn directe tegenstander weg wist te draaien, werd het 0 – 1. Een terechte tussenstand en hierna probeerden wij door te drukken. De Zweef nam was gas terug en speelde iets meer behoudend. Hierdoor kwamen wij er niet echt doorheen. In de 28e minuut floot de scheidsrechter voor een overtreding op de helft van De Zweef en kon Bernd aanleggen voor de vrije trap. Een prima voorzet werd met het hoofd verwerkt tot een doelpunt door Luuk. Russtand: 0 – 2.

In de tweede helft was het spelbeeld totaal anders. De Zweef wist vanaf de aftrap direct te scoren, het stond na amper 30 seconden 1 – 2. In deze tweede helft waren wij zoekende hoe wij het beste konden gaan staan. Via een aantal goede loopacties wist de “10” van De Zweef zich goed vrij te lopen en daar kregen wij geen vat op. Kans na kans werd er gecreërd door De Zweef en dit resulteerde in een aantal belangrijke reddingen van Mark en de verdediging.
De scheidsrechter speelde in de tweede helft een grote rol van betekenis, door op beslissende momenten juist wel of niet te fluiten. Hierdoor werden wij steeds verder achteruit gedrongen en lukte het De Zweef om 10 minuten voor tijd de 2 – 2 te scoren vanuit een standaardsituatie. In deze tweede helft hebben wij in de laatste 5 minuten nog enkele kansen weten te creëren, maar dit mocht niet baten. Eindstand: 2 – 2.

Volgende week ontvangen wij thuis een tegenstander die wij eerder in de beker hebben getroffen: OZC O15-1 om 10.45.