Vroomshoopse Boys O15-1 laat tegen koploper Hulzen zien wat het kan: 7 – 0.

Tijdens een koude zaterdagmorgen stond te topper uit de competitie op het programma. Vroomshoopse Boys O15-1 (plek 2) tegen koploper Hulzense Boys O15-1.
De wedstrijd startte precies om 10.45 en bood vanaf minuut één een boeiend gevecht. Vanaf het begin wisten wij duidelijk te maken dat er voor ons maar één ding op het spel stond, winnen. Al in de 3e minuut kregen we een erg grote kans via een voorzet van Mick op Luuk. Hij schampte de bal en deze ging net naast. In de 10e minuut waren de rollen omgedraaid. Luuk gaf vanaf links een prima voorzet die Mick vanaf de 5 wist binnen te schieten, 1-0. Vanaf dat moment lukte het Hulzen niet om ons achteruit te dringen. Het was alsof Luuk en Mick elkaar feilloos wisten te vinden want in de 17e minuut werd het 2 – 0 door een bekeken voorzet van Mick op, juist, Luuk.

Hierna zetten wij wat minder druk naar voren toe en dat was het moment dat Hulzen beter in het spel kwam. Via een aantal goed opgezette mogelijkheden wist hun rechterspits zichzelf goed vrij te spelen of iemand anders te bedienen in de 16 meter. Het was Julian die hier een aantal keer handelend moest optreden. Deze 10 minuten waren duidelijk voor hun en werd het vanaf onze kant wat chaotisch. Het doelpunt wat dan ook enigszins onverwacht was, kwam wederom van Luuk die in de diepte goed werd vrijgespeeld door Bernd. 3 – 0 Was tevens de ruststand.

Na rust deelden we de genadeklap uit. Direct na het fluitsignaal scoorden de we 4 – 0 via Joëll. Mick zette een goede solo op door het midden en werkte af. De keeper pareerde in eerste instantie, maar Joëll lette goed op bij de 2e paal. In de 2e helft kwam Hulzen nog een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar door goed handelen van het centrale duo Thomas en Rick werden hun aanvallers vaak net op tijd afgestopt. Wij liepen via doelpunten van Luuk en Cas nog verder uit na een verdiende 7 – 0 overwinning. Het krachtsverschil was vandaag duidelijk in ons voordeel en dit hebben we verdiend omgezet in een 3 punter waardoor we op gelijke hoogte komen in punten met Hulzen.

Volgende week de beker tegen hoofdklasser Sparta Enschede.