Op zaterdag 28 april gingen we voor onze 1 na laatste uitwedstrijd op bezoek bij SVZW in Wierden,op dat moment net onder ons op de ranglijst.Omdat we nog steeds te maken hebben met een aantal geblesseerde of niet fitte spelers konden we ook deze dag weer een beroep doen op de JO15-2 van Wouter,oud spelers Jochem en Tycho gingen vandaag met ons mee.

Tegen SVZW JO15-4 begonnen we in onze vertrouwde 4-3-3 met de volgende spelers:

Doel:Tim

Achterhoede:Daan,Siebong,Henri en Mike

Middenveld:Bas de G,Yorick en Ali

Aanval:Bas T,Alwin en Jochem

Op de bank begonnen Lars,Rebar,Tycho en Remco

De eerste helft begonnen we voortvarend en namen we direct het initiatief tegen een tegenstander die wat lauw aan de wedstrijd begon. Al na 3 minuten konden we dan ook juichen,een voorzet op maat werd keurig door Alwin binnengeschoten 0-1! Ook fijn om een een keertje vroeg op voorsprong te komen. Wakker geworden door deze vroege tegentreffer begon de wedstrijd nu los te komen,waarbij het er fysiek stevig aan toe ging. Wel werd duidelijk dat van de leidsman geen presentjes hoefden te verwachten,want het fluiten was zeker niet in ons voordeel! Zo liepen we ook onverdiend tegen de gelijkmaker aan,vanuit buitenspel (vlagger werd genegeerd) ging een aanvaller van SVZW alleen op Tim af. Deze aanvaller wist Tim te omspelen en schoot op het lege doel waar Daan in een ultieme poging de bal van de lijn haalde. Helaas stond iedereen heel bewonderend naar Daan te kijken zodat een andere aanvaller alsnog de bal kon inschieten 1-1. Gelukkig wist iedereen rustig te blijven en gingen we door met het spelen van een goed potje voetbal waarin de bal bij vlagen goed rond ging. De duels werden vaak gewonnen en we wisten er steeds weer door te komen via de flanken. Opnieuw was het Alwin die met zn gouden linkervoet een voorzet binnenschoot 1-2. Hierna volgende onze beste fase in de eerste helft, we bleven aandringen en druk zetten waardoor we al snel de volgende treffer konden noteren. Bas T wist na het nodige draai en kapwerk al vallend de 1-3 binnen te schieten. Dit was tevens te ruststand

In de kleedkamer bij het bakje thee duidelijk afspraken gemaakt over hoe we dit nu verder gingen aanpakken. Zaak was om het koppie koel te houden en ons niet te laten frustreren door iets of iemand en snel het duel definitief in het slot te gooien!

De tweede helft gingen we eigenlijk gewoon verder waar we voor rust gebleven waren,sterk in de duels en bij vlagen wisten we elkaar goed te vinden. Een afgemeten pass werd door Bas T op waarde geschat en zonder aan te nemen snoeihard in de rechter bovenhoek gejaagd 1-4. De rest van de tweede helft waren we heer en meester en hebben we de wedstrijd keurig uitgespeeld zonder ook maar 1 kans weg te geven aan SVZW,waarbij het dominante spel ons centrale duo Henri en “Turbo” Siebong opviel. Mooi waren de soms simpele combinaties op het middenveld waarbij de tegenstander volledig het bos in werd gestuurd.Helaas gingen we voorin teveel op een kluitje staan waardoor we ook door een paar uitstekende reddingen van de keeper van SVZW niet meer aan scoren konden komen. Eindstand 1-4

Een uitstekende overwinning waarbij we goed met onze kop hebben gevoetbald! In fases prachtig voetbal voetbal gezien waarbij we als team prima hebben gewerkt,ga zo door jongens!