O17-1 uitgeschakeld in de beker

Na 2 nederlagen en 1 overwinning zijn we uitgeschakeld in de beker.
Het begon nog zo goed , want in de eerste bekerwedstrijd tegen Reünie uit Borculo voetbalden we zeer sterk en wonnen we dik verdiend met 4-1. In de rust was het 2-0, de tweede helft was echt om te genieten. Eindstand 4-1. Dit was ook direct onze beste wedstrijd tot nu toe.

Een week later zette Voorwaarts Twello ons weer met beide benen op de grond.
Tegen een zeer sterk Twello in de eerste helft verloren we kansloos met 4-0, de eindstand stond na 35 min al op het bord.
We hadden erg veel moeite met de beide backs die zowat als 4e en 5e aanvaller speelden als ze de bal hadden. Doordat we hier niet goed mee om gingen kregen we totaal geen druk op de bal en werden we aardig weggetikt. Als we wel in duels kwamen, leken we ook een beetje angstig voor de tegenstander…
En ook in balbezit toonden we helemaal geen lef…
Oké, Twello was beter, maar we zetten er wel erg weinig tegenover.
De 2e helft nam Twello gas terug en volgde een oersaaie 2e helft waarin weinig meer gebeurde.

Gisteren tegen Wilhelminaschool begonnen we vrij goed. Dat het met rust maar 1-0 stond, had onze tegenstander te danken aan hun keeper , die 2 keer een bijna zeker doelpunt voorkwam.
Het was in ieder geval goed om te zien dat we de afspraken weer na kwamen (op de goal uit de corner na 😉) wat tegen Twello niet gebeurde. Dan zijn we gelukkig op ons best.
Jammer genoeg kwam vlak voor rust Wilhelminaschool op gelijke hoogte na een corner, 1-1.

Na rust vielen we helaas ver terug. Dit hadden we helemaal aan onszelf te danken want we konden de bal niet 10 sec in de ploeg houden, en dat was zeker wel mogelijk. Het spelprincipe ‘’diepte voor breedte” namen we iets te letterlijk. De ideeën om de bal voorwaarts te spelen waren er wel, de uitvoering was belabberd. Hierdoor kregen we ook geen kans om een overtal te creëeren en moesten we bij balverlies al snel weer omschakelen en kwamen we constant onder druk. Uit de omschakelmomenten kregen we meer dan voldoende mogelijkheden om tot kansen te komen ,alleen,zoals al gezegd, speelden we dat zeer slecht uit.
Jammer dat we van ons (normaal) sterkste punt, gisteren ons zwakste punt maakten in de 2e helft.

Het druk zetten door de vleugelaanvallers ging ook niet meer want die waren waarschijnlijk moe van al het omschakelen. Aan de conditie blijven we natuurlijk werken, alleen is het niet de bedoeling dat we dat op zaterdags doen door ballen naar de verkeerde kleur te spelen. Dinsdags is daarvoor iets geschikter.

We verloren met 1-2, wederom door een dode spelsituatie, alleen dit keer een beetje ongelukkig.

Het was goed en mooi om te zien hoe de jongens elkaar na afloop van de wedstrijd hielpen en voor elkaar opkwamen toen er een kleine ruzie ontstond met de tegenstander.
Waar we elkaar in het veld heel soms nog wel eens in de steek laten en vandaag in de tweede helft de tegenstander een handje hielpen, was daar na de wedstrijd totaal geen sprake van.
Als we elkaar volgende week IN HET VELD ook zo helpen , gecombineerd met het voetbal uit de eerste helft en de wedstrijd tegen Reünie, gaat het helemaal goedkomen.

De voorbereiding zit er nu op. Van de 7 wedstrijden (3x divisie en 4x hoofdklasser) verloren we er 5, speelden we er 1 gelijk en wonnen we er 1. De uitslagen vallen dus tegen maar daar moeten we zeker niet van in paniek raken. Op de wedstrijd tegen Twello na, hebben we in elke wedstrijd wel heel veel goede dingen laten zien. We zien ook zeker al verbeteringen in dingen die we nog beter kunnen en moeten doen. De verschillende blessures die we hebben gehad en ook nog steeds hebben, maakt het er voor ons ook niet makkelijker op maar gelukkig hebben we een brede selectie met voldoende kwaliteit en jongens die willen.

Volgende week spelen we de eerste competitie wedstrijd in Vriezenveen tegen DETO O17-1. Aftrap is om 12.45 uur.