Deto JO9-1 – Vroomshoopse boys JO9-1

We moesten vandaag op bezoek bij koploper Deto F1, Deto F1 stond bovenaan de ranglijst en had zelfs nog geen wedstrijd verloren. Wat opviel was vooral de vele goals die ze al gemaakt hadden. Jos en Ernst Jan hadden er dit keer weer alles aan gedaan om de Vroomshoopse mannetjes zo scherp mogelijk aan de wedstrijd te laten beginnen. Hoewel het de eerste minuten nog aardig leek te gaan was daarna goed te zien waarom Deto bovenaan staat. De Vriezenveense spelertjes waren behendig en erg doelgericht. Wij hadden daar moeite mee en zaten niet kort genoeg op de tegenstander. Het was dan ook wachten op de eerste tegengoal. Deze viel dan ook na een uitgespeelde aanval. Daarna ging het gelukkig wat beter en kwamen we ook wat meer in de buurt van het Vriezenveense doel. Na een strakke corner van Cas wist Justin de gelijkmaker binnen te werken. Deto en vooral haar nr. 7 die het spel dicteerde schakelde nog een keer bij en in een mum van tijd lag de bal weer in ons netje. Of dat we niet goed wakker waren, niet fel genoeg waren of niet goed in de wedstrijd zaten weet ik niet maar voordat we met de ogen konden knipperen stond het al  4 – 1 achter met de rust. Er werd niet sterk verdedigd en niet genoeg ingegrepen. Kenmerkend voor vandaag was dan ook de dribbel direct vanaf de aftrap begin tweede helft waardoor de nr. 7 van Deto zo het hele veld overstak en de 5 – 1 binnenschoot. Niemand pakte hem goed aan. Deto bleef komen en helaas werd ons verzet er steeds minder op. Gezegd moet worden dat het natuurlijk niet helemaal aan onze instelling lag wnat we deden ons best wel,  maar dat dit Deto ook gewoon een maatje te groot was. De 6-1, 7-1 en 8- 1 werden dan ook fraai afgewerkt door de thuisploeg. Hierna kwamen wij via Justin met een mooi ingeschoten vrije trap op de 8 – 2. Daarna ging het ook wat beter. We kwamen wat beter in de wedstrijd. Deto maakte middels een kopgoal nog de 9  – 2 maar wij kwamen meer aan aanvallen toe. Max wist dan ook de 9 – 3 te maken na een mooie actie waarbij hij de keeper omspeelde. Helaas schoot hij hierna van dichtbij op de paal nadat Ryan hem via en goede breedtepass vrij voor de goal had gezet. Ryan vond Max enkele seconden weer met een mooie voorzet en nu mikte Max helaas net over. Na dit offensiefje maakte Deto de 10 – 3 en floot de scheidsrechter af. Een terechte nederlaag tegen de beste tegenstander dit seizoen. Volgende week nieuwe kansen…