JO17-1 thuis te sterk voor Den Ham JO17-1

Nadat ons vlaggenschip helaas de derby had verloren vorige week zaterdag kwamen vandaag de beste Hammer voetballers onder 17 jaar op bezoek. Den Ham heeft het tot vandaag erg goed gedaan in deze bekerpoule met 8 ploegen want staan ze bovenaan.

Trainer Gerjan en assistenten Rutger, Herbert en Tom hadden vandaag de volgende namen de wei ingestuurd om Den Ham te verslaan. Achterin stond Marijn in de goal met voor hem Sam, Tigo, Mees en Jasper. Op het middenveld stonden Pim, Sem en Tijn. Voorin stond links Tom, in de spits Thijmen en rechts Sil.

Na een paar minuten werd het wedstrijdplan van het ervaren begeleidingsteam duidelijk. Den Ham werd overal op het veld opgejaagd en dat resulteerde al snel in mogelijkheden voor ons. Linkerspits Tom kwam al 1 op 1 tegen de Hammer doelman maar wist helaas nog niet te scoren. Even later was het wel raak voor Tom want na een goede crosspass kon hij weer alleen door en dit keer passeerde hij de keeper door de benen. 1 – 0. Trainer Gerjan en zijn assistenten bleven de jongens aanmoedigen om dit hoge tempo vol te houden en dat werd goed opgepakt op het veld. Den Ham kwam moeizaam tot mogelijkheden en werd constant opgejaagd en wij werden steeds gevaarlijker. Door constante druk te houden werd een verkeerde terugspeelbal slim door Tijn opgepikt die eerst tegen de keeper opschoot. Spits Tijmen was al er als de kippen bij om rebound binnen te schieten 2 – 0. Ook na deze goal bleven onze jongens vol gas gaan. Eindelijk viel het kwartje de goede kant een keer op en  ook naast de pressing was het voetballend goed waardoor we meer kansen kregen. Na goed doordekken vanuit achteruit kon Tigo spits Thijmen vinden die op doel schoot. De keeper van Den Ham wist weer te redden in eerste instantie waarna Tigo de bal nog voor kon geven en Sem knap binnen kon koppen. 3 – 0. Met deze stand werd gerust.

Over de tweede helft kunnen we een stuk korter zijn. Waarschijnlijk had het hoge tempo van de eerste helft zijn tol geëist. Er werd met een versnelling minder gevoetbald. Hierdoor kwam Den Ham beter in zijn spel. Onze keeper Marijn moest een paar keer handelend optreden en dat deed hij goed. Via een mooie en onthoudbare vrije trap kwam Den Ham nog terug op 3 – 1 maar verder kwamen onze voetbalburen niet waardoor de 3 punten van deze derby in Vroomshoop bleven. Een mooie overwinning en vooral goede eerste helft vandaag.