De moeder aller veldslagen tussen vv Den Ham en Vroomshoopse Boys lokte zo’n 750 toeschouwers naar het voetbalcomplex De Rohorst in Den Ham. De jonge supporters van beide teams zetten direct de toon met een feeëriek Bengaals vuurwerk. Toen de rook was op getrokken werd direct een fanatiek aanvallend Vroomshoopse Boys zichtbaar. Bram Hooijer en Jordy Harms kregen vrije schietkansen, maar wisten net niet doeltreffend uit te halen. In de 8e minuut legde Juliën Derks met een prachtige individuele actie de geroutineerde aanvoerder Tommie Dam van vv Den Ham op de achterlijn in de luren. De geplaatste voorzet met buitenkantje rechts leek door de geheel vrijstaande Jos Hutten namens de Boys te worden ingekopt, maar de bal vloog net over het doel.

Zo overleefde de opgeluchte thuisploeg deze openingsfase en kwam ook meer aan aanvallen toe. In de 18e minuut dwong vanuit een vrije trap vanaf links Kevin Ruiterkamp Boys-keeper René Kok tot handelend optreden. Stompend werd de bal tot een corner voor vv Den Ham verlengd.  De derby kwam in die fase meer in evenwicht, waarbij vv Den Ham vaak de lange bal hanteerde, terwijl de Boys meer via het middenveld met combinaties opbouwde. In de 34e en 35ste minuut kwam vv Den Ham via de zijkanten door, maar Leon Harmsen en  spelmaker Michiel Schurink konden de aanvallen niet het gewenste vervolg geven. Net voor de rust kon Jos Hutten na een corner van Leon Dogger inkoppen, maar de bal belandde naast het doel.

Zo werd er gerust met een 0-0 stand na de eerste helft waarin vv Den Ham zich enigszins herstelde van een zwakke openingsfase. Na de thee togen de gedreven ogende gasten direct weer vol in de aanval. Er kwamen kansen voor Jos Hutten en Leon Dogger, maar vooralsnog hield vv Den Ham, zij het met moeite, nog stand. In de 52ste minuut werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys beloond. Leon Dogger kegelde vanuit een vrije trap de bal op doel. Keeper Jeffrey Ekkel redde in eerste instantie en de meegekomen centrale verdediger Rutger Schrijver rondde van dichtbij op knappe wijze de rebound af: 0-1.

De gasten bleven daarna domineren en de thuisploeg kwam er eigenlijk niet meer uit. In de 63ste minuut werd Boys-aanvaller Bram Hooijer onreglementair binnen het strafschopgebied getackeld door Den Ham-verdediger Rane Kootstra en scheidsrechter Rik Steen uit Wierden wees terecht naar de penaltystip. Leon Dogger wist de penalty door een katachtige reactie van Den Ham-keeper Jeffrey Ekkel niet te benutten. In de 67ste minuut pareerde Boys-doelman René Kok op stijlvolle wijze een kopbal na een corner van vv Den Ham.

Twee minuten later werd de wedstrijd in feite beslist. Boys-spits Jordy Harms draaide weg van een tegenstander en haalde vervolgens verwoestend van afstand uit: 0-2. Het aangeslagen vv Den Ham wilde nog wel een vuist maken, maar kon dat niet door het ijzersterke collectief van de Boys. In de 75ste minuut werd controlerende middenvelder Jelle Drees gebracht voor Bram Hooijer. In de 78ste minuut pasten hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens een volgende wissel toe en werd Juliën Derks vervangen door Ramon de Jong. In de slotfase hadden de bezoekers de score nog kunnen uitbouwen, maar pogingen van Jordy Harms en Jos Hutten strandden op het laatste moment. In de 89ste minuut kwam aan Boys-zijde Sil Derks in het veld voor Leon Dogger. In de stand kwam geen verandering meer en zo behaalde Vroomshoopse Boys een volkomen verdiende 2-0 overwinning op vv Den Ham. De laatste thuisoverwinning van vv Den Ham op Vroomshoopse Boys van 6 maart 1950 kreeg dus geen vervolg.

Zaterdag wordt in het bekertoernooi door Vroomshoopse Boys thuis gespeeld tegen eersteklasser Go-Ahead Kampen , waarbij om 14.30 uur wordt afgetrapt op De Bosrand.

In Den Ham werd in de volgende opstelling gespeeld:  doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Tom Pierik, Bram Hooijer (75: Jelle Drees) en Leon Dogger (89: Sil Derks); voor: Jos Hutten, Jordy Harms en Juliën Derks (78: Ramon de Jong).

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 gaf een masterclass op het Lage Veld in Wierden en versloeg SVZW 2 met 5-1. Vroomshoopse Boys 3 overtuigde eveneens en won afgetekend  uit met van 3-0 van Bruchterveld 2. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 kon het uit niet bolwerken tegen koploper Nieuwleusen JO19-1 en verloor met 5-1.