Ten eerste zal ik even een kort overzicht van de vorige wedstrijd samenvatten omdat dit wedstrijdverslag erbij in is geschoten.

We speelden een uitwedstrijd bij Lemelerveld JO13-1. Waarbij we nog de hoop hadden dat Hellendoorn in ieder geval niet zou winnen van JCO JO13-1 om zo nog aanspraak te maken op het kampioenschap. We hadden zelf een uiterst moeizame overwinning waarbij we met Arjen in de spits nog net een 1-0 achterstand om konden buigen in een 2-1 overwinning. De doelpunten waren van Sem en Arjen. Maar dit was ook zeker de max. Gelukkig voetbalde Julian toen een dijk van een wedstrijd en hield ons zeker achterin staande om zo de overwinning te kunnen vieren. Julian werd na de wedstrijd zeer terecht gekroond tot man of the match en mocht de man of the match bal in ontvangst nemen. Na de wedstrijd keken we snel op onze mobieltjes om de uitslag tussen Hellendoorn en JCO op te zoeken, Hellendoorn had gewonnen met 3-2 en ook nog in de laatste minuten kregen we later te horen… Een domper maar door deze overwinning waren we ook zeker van een plek bij de top 3 wat ons recht gaf op de promotiepoule richting de hoofdklasse in het voorjaar. Dat is een duidelijk compliment waard!

Terug naar vandaag we moesten na een week vol met sneeuw en weinig trainingsmomenten (we hebben woensdag binnen getraind en donderdag op een gedeelte van het veld) aantreden tegen derde divisionist Excelsior’31 JO13-1. Excelsior doet het ontzettend goed en bekleden de eerste plaats in deze divisie met slechts vier tegendoelpunten. Wij hebben de laatste weken wat meer moeite met ons spel maar staan ook nog steeds op een hele nette tweede plaats in de competitie dus hoeven zeker niet bang te zijn voor Excelsior.

We starten vandaag in de volgende opstelling; 1. Daan, 2. Levi, 3. Arjen, 4. Duncan, 5. Chris, 6. Rick, 7. Nelson, 8. Niek, 9. Hugo, 10. Jordi (c), 11. Sem, 12. Julian en 14. Stef.

In de eerste minuten was het duidelijk te zien dat beide teams last hadden van het veld, er zat nog een bevroren laagje op waardoor het vooral de eerste helft erg glad was met glijpartijen ten gevolg. We zagen dat Excelsior met een diepe 10 speelde (met rugnummer 6) die graag in de ruimte tussen de linies wilde spelen. Wij hadden hier moeite mee omdat we op dit moment in de wedstrijd (nog) niet wilden doorstappen. Het spel ging redelijk gelijk op met Excelsior wat iets dringender op onze helft was dan wij op die van hun. Gelukkig stonden wij achterin erg goed en kwamen ze niet door onze laatste lijn. Excelsior probeerde ons met de opbouw onder druk te zetten, dit lukte ze aardig waardoor wij moeite hadden om van onze helft af te komen. Toch speelden we regelmatig hier onder uit en voetbalden we via Duncan, Levi en Rick richting Sem en Niek. Waardoor wij het spel verlegden. In de 16e minuut ging het mis, dom balverlies zorgde ervoor dat Excelsior een vliegensvlugge counter op kon zetten, ze kwamen oog in oog met Daan maar Daan kon de bal op knappe wijze redden. De tweede bal die vandaag te weinig door ons werd gewonnen kwam voor de voeten van een speler van Excelsior en deze besloot deze bal ineens onder de lat over Daan te trappen. 0-1 na 16 minuten. Niks aan de hand wij zaten lekker in ons spel en we probeerden gewoon ons eigen spel te spelen. Tot kansen ten gevolg want het was Sem die vandaag weer ouderwets gevaarlijk was en strooide met passes vanaf de linkerkant. Zo ook bij de eerste kans op de 1-1 het was Sem die de bal voorgaf en de bal kwam via via bij Nelson voor de voeten, Nelson besloot ineens te schieten alleen de uitstekend keepende keeper wist dit schot te blokken. Helaas… We gingen rusten met een 0-1 achterstand.

In de rust moesten we tot onze spijt Jordi wisselen die (te)veel last had van een tik wat die had opgelopen waardoor we op enkele posities moesten schuiven. Julian kwam er in op 2, Levi ging naar 4 en Duncan kwam op 10. Stef kwam erin voor Nelson op 7. We besloten om meer te proberen Excelsior onder druk te zetten en nog vaker de bal van kanten proberen te verleggen.

Vlak na rust kregen we wederom een dot van een kans om de 1-1 te maken. In de 35e minuut werd de goed spelende Hugo in gespeeld. Hij verlengde de bal ineens op Sem en Sem kon door naar de keeper met een man in de rug. Sem omspeelde keeper wilde schieten maar zijn tegenstander blokte de bal. In de rebound schoot Sem met rechts vlak langs de verkeerde kant van de paal waardoor we wederom helaas nog steeds op een 0-1 achterstand stonden. In de counter die hierop volgde speelde Excelsior door het hart van onze verdediging en scoorde de pijnlijke 0-2, die nog bijna werd gekeerd door Daan. We wisten dat dit Excelsior zijn kracht was, zorgen dat wij niet in de organisatie stonden en hiervan optimaal profiteren. En dit deden ze vandaag uitstekend. Drie minuten later in de 39e minuut kregen we de genadeklap de nummer 8 van Excelsior schoot de bal ge-wel-dig in de kruising en scoorde zo de 0-3. We besloten om een slotoffensief er uit te persen door 1-3-3-4 te gaan voetballen. We probeerden het maar kwamen er niet voldoende doorheen en Excelsior scoorde in de 54e minuut haar laatste doelpunt en maakte de einduitslag bekend 0-4.

Terecht verloren? Jazeker, maar zeker niet kansloos. We hebben zeker twee 100% kansen gehad op de 1-1 deze scoorden wij niet en Excelsior scoorde vandaag wel op de juiste momenten en waren zeer effectief. Voetballend hebben we vandaag weer iets terug gezien van onze oude vorm en dit was mooi om te ervaren. Excelsior was net iets feller in de tweede ballen waarbij wij deze vaak verloren. Maar de jongens hebben tot het eind gestreden en dit is zeker een compliment waard.

Aanstaande zaterdag spelen we een inhaalwedstrijd voor de competitie tegen Gramsbergen JO13-1. We trappen af om 09:30 op de Bosrand in Vroomshoop. Tot zaterdag!

Man of the Match; Vandaag was Niek Man of the Match. Onvermoeibaar gestreden op het middenveld en veel intercepties en belangrijk in de opbouw. Klasse Niek hou dit vast!

’s middags hebben we het voorjaar afgesloten met een FIFA toernooi en gourmetten. Dit was meer dan geslaagd en hebben het erg leuk gehad. Levi mocht ze kronen tot FIFA Koning en Arjen tot gehaktbal koning. De rommel vergeten we maar snel weer, want wat was het een werk om alles weer op te ruimen :).