Vroomshoopse Boys begon de knock-outfase van het districtsbekertoernooi met een thuiswedstrijd  tegen vv Holten. De bezoekers, die vorig jaar het eeuwfeest vierden, staanmomenteel op de gedeelde eerste plaats in de derde klasse D. van het zondagvoetbal. De gasten spraken in de aanloop naar dit bekerduel op de Bosrand van een goede krachtproef voor het overwegend jonge team van hoofdtrainer Richard Smit tegen de koploper van de tweede klasse J. van het zaterdagvoetbal.

Al heel snel bleek dat Vroomshoopse Boys enkele maatjes te groot was voor vv Holten. Aanval na aanval rolde af op het doel van vv Holten, dat manmoedig verdedigend werd door de jonge keeper Jesse Ulfman. Het was een lust voor het oog te zien hoe Vroomshoopse Boys met een hoge intensiteit, prima combinatievermogen en veel inzet speelde. De paal, de dappere Holtense doelman en onnauwkeurigheid bij de eindpasses en de doelpogingen verhinderden dat de thuisclub al voor rust meer afstand had genomen dan de 3-0, die op het elektronisch scorebord stond.

Al na 4 minuten tilde Bert Verschoor met een vlammend schot de Boys naar 1-0. In de 35ste minuut kopte Jesper Derks uit een corner in en rondde Tom Pierik het uiteindelijk af: 2-0. Drie minuten later lieten linkervleugelverdediger Sten Runhart en middenvelder Léon Dogger de defensie van vv Holten op links hun hakken zien, waarna centrumspits  Jordy Harms het karwei afrondde: 3-0. Met die stand werd gerust. Ook in de tweede helft bleef de thuisclub, waarbij de 20-jarige debutant Jordy Hofsink tussen de krijtlijnen kwam voor de licht aangeslagen Robert Veld, heer en meester. In de 46ste minuut was het direct al raak, toen Jos Hutten met een fraaie tegendraadse kopbal een panklare voorzet van rechter vleugelverdediger Sil Derks verzilverde. In de 54ste minuut lag de bal alweer in het net van vv Holten. Vanaf links gaf Bert Verschoor een perfect aangesneden voorzet aan Jordy Harms, die met dit buitenkansje wel raad wist: 5-0.

In de 65ste minuut kregen de aanvallers Ernst-Jan Heideman en Jordy Harms rust van Boys- hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. Zij werden gewisseld voor Levi Aitink en de van een blessure herstelde Juliën Derks. Het spelbeeld veranderde niet met een onverminderd vol op de aanval spelend Vroomshoopse Boys, dat vv Holten volledig in de tang had. In de 79ste minuut knaldeJuliën Derks op prachtige wijze van 20 meter raak na voorbereidend werk van Sten Runhart en Bert Verschoor. Het slotakkoord kwam in de laatste seconde, toen Holten-verdediger Frank Marsman een harde inzet van Dogger vanaf rechts tot doelpunt promoveerde. Direct daarna floot arbiter Bjorn van der Veen voor de laatste keer en was een eclatante 7-0 overwinning voor Vroomshoopse Boys een feit. Op overtuigende wijze werd de volgende bekerronde bereikt. Vroomshoopse Boys tankte tegelijkertijd vertrouwen voor het restant van de competitie, te beginnen op zaterdag 29 oktober met een uitwedstrijd bij HVV Tubantia. Op het sportpark De Bijenkorf In Hengelo wordt om 15.15 uur afgetrapt.

Tegen vv Holten werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: Chiel Sickman; achter: Sil Derks, Jesper Derks, Robert Veld (46: Jordy Hofsink) en Sten Runhart; midden: Tom Pierik, Léon Dogger en Jos Hutten; voor: Ernst-Jan Heideman (65: Juliën Derks); Jordy Harms (65: Levi Aitink) en Bert Verschoor.

Voor Vroomshoopse Boys 2 is het bekeravontuur ten einde door een 0-2 thuisnederlaag tegen WVF 2 uit Zwolle. Vroomshoopse Vrouwen 1 boekte uit in Almelo een knappe 1-0 overwinning op het Vrouwen 2-team van Oranje Nassau.

Op dinsdagavond 25 oktober spelen  de beloften tot en met 21 jaar van Vroomshoopse Boys thuis tegen de leeftijdsgenoten van DOS’37 uit Vriezenveen. Deze tweede wedstrijd in de voorronde van het Beltonatoernooi begint om 20.00 uur.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl