Vroomshoopse Boys speelde op dinsdagavond 22 november in Harbrinkhoek in de tweede knock-out fase van het districtsbekertoernooi uit tegen MVV’29, subtopper in de derde klasse van het zondagvoetbal. Jesper Derks, Léon Dogger en Tom Pierik waren afwezig, maar daar stond de terugkomst na een blessure en een schoring van Robert Veld en Juliën Derks tegenover. De jonge talenten Mats Scholten en Siem Pierik maakten hun opwachting in de basisformatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman.

De Boys begon direct aanvallend, maar kreeg door slordig verdedigen al in de derde minuut het deksel op de neus. Uit een aanval over rechts kon een speler van MVV’29 geheel vrijstaand uithalen: 1-0. De Boys bleef direct daarna grossieren in persoonlijke fouten en de aanvallers van het fris en fruitig spelend MVV’29 kregen alle vrijheid. In de zesde minuut was het alweer raak, toen de thuisploeg uit een snelle aanval opnieuw scoorde. De wakker geschrokken gasten pakten het daarna beter op en in de 10e minuut mistte Jory Harms het doel van MVV’29 op een haar na een goede actie vanaf links van Juliën Derks. In de 20e minuut was het wel raak voor de Boys. Jordy Harms snelde langs meerdere verdedigers en zijn voorzet werd door de attente Bert Verschoor binnen getikt: 2-1.

Wie dacht dat Vroomshoopse Boys daarna het heft in handen zou nemen, kwam bedrogen uit. Er kwamen weliswaar kansen voor de gasten, maar de tegenstoten van MVV’29 waren minstens zo gevaarlijk. Met een stand van 1-2 werd voor de rust gefloten door scheidsrechter Ramon Heveling uit Almelo.

In de tweede helft begon MVV’29, waar het de eerste minuten van de wedstrijd mee begonnen was: aanvallen dus. Eerst ontsnapte de Boys nog aan een derde treffer, toen de bal bij een scrimmage op de lat belandde. In de 65ste minuut was het wel raak voor de thuisploeg, toen een inzet vanaf rechts zomaar in het doel van de Boys plofte. In de fase erna kregen de gasten met goede combinaties een veldoverwicht en dat werd beloond in de 73ste minuut. Levi Aitink zette goed door op rechts en Jordy Harms kopte de bal binnen: 3-2.

Met de van een hardnekkige blessure teruggekeerde linker vleugelverdediger Simon Kempers en met rechter vleugelspits Ernst-Jan Heideman ontketende de Boys een hevig slotoffensief. Een hard schot van Levi Aitink werd in de ultieme slotfase met het nodige geluk door een verdediger van MVV’29 geblokt, waarbij de keeper al verslagen was. Met een tomeloze inzet trok de thuisploeg de overwinning over de streep, zodat de eindstand 3-2 werd. De Boys had door een beroerde start van dit bekerduel in feite steeds achter de feiten aan gelopen. Dat een moegestreden speler van MVV’29 direct na afloop van de wedstrijd door kramp enkele minuten op het veld moest blijven zitten, was illustratief voor de verdiende winst van een strijdlustig MVV’29.

Voor de Boys restte niet meer dan een teleurstellende bekernederlaag. Ook was het besef daar dat scherp aan een wedstrijd beginnen een voorwaarde is om succesvol te zijn. Het klinkt als een cliché, maar het klopt wel: Vroomshoopse Boys kan zich vanaf nu helemaal op de competitie richten.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl