Boys 2 uitgebekerd

In dit competitievrije weekend, mochten wij voor de beker aantreden tegen Schalkaar 2. Aangezien zij normaal op zondag spelen, mochten we om 17.00 uur aantreden op het prachtige sportcomplex in Schalkhaar. Het was de dagen ervoor even puzzelen, maar mede dankzij de medewerking van het 1e konden we een prima team opstellen: René; Melvin, Jan-Willem, Bart (c), Tony; Harold, Jelle, Bram;, Chris, Tobias en Tim. Alexander, Danny en Niek begonnen op de bank.

Vanaf de aftrap bleek dat we te maken kregen met een tegenstander die graag wilde inzakken en vanuit de omschakeling gevaarlijk wilde worden en daar hadden ze dan ook de spelers voor. Wat je dan in elk geval niet moet doen, is de tegenstander binnen 3 minuten in het zadel helpen en een doelpunt cadeau doen. Wij deden dat echter wel en daarmee werd de opdracht nog lastiger. We hadden veel de bal, maar kwamen eigenlijk nauwelijks tot kansen. We speelden in een te laag tempo, er was weinig beweging en we kozen te snel voor de lange bal. Die paar keer dat we er wel middels combinatievoetbal doorkwamen was de eindpass niet goed of was er onvoldoende bezetting voor het doel. Omdat ook Schalkhaar nauwelijks meer gevaarlijk werd, werd de rust bereikt met een 1-0 achterstand.

Na rust hadden we heel een een korte opleving, maar een inzet van Tobias trof geen doel en we verzandden al snel weer in hetzelfde spel als voor rust. Omdat we wel probeerden vooruit te voetballen, ontstond er voor Schalkhaar ruimte en na opnieuw slordig balverlies, hadden we onvoldoende mensen achter de bal en kwam Schalkhaar op 2-0. Hierna hebben we aanvallend gewisseld met Alexander, Danny en Niek voor Jan-Willem, Jelle (lichtgeblesseerd) en Tony. Dit leidde echter nauwelijks tot kansen, we kregen het idee dat we een hele avond door konden voetballen zonden een goal te maken. Schalkhaar was in de omschakeling (ook met 10 man na een domme rode kaart) dichter bij de 3-0 dan wij bij de 2-1. Het bleef echter bij 2-0 en zo zijn we, onnodig maar terecht, uitgeschakeld in het bekertoernooi. Gauw vergeten en de focus weer op de competitie waar ons voor de winsterstop nog 5 pittige wedstrijden wachten, te beginnen volgende week, uit tegen Hulzense Boys 2.