PH Almelo liet op eigen veld tegen Vroomshoopse Boys zien dat het als ongeslagen  koploper van de derde klasse van het zaterdagvoetbal het nodige in z’n mars heeft.  Trainer Roy Bouck heeft individueel technisch vaardige spelers tot z’n beschikking, die het verschil kunnen maken.  Net als de Boys kwam niet de normale basis elf tussen de lijnen in dit bekerduel en werd aan enkele spelers rust gegund. In de beginfase kwamen door acceptabel combinatievoetbal aan beide kanten kansen. In de 19e minuut kon Sam Hesselink namens PH Almelo op links vrij doorstomen en zijn geplaatste schot was keeper Chiel Sickman te machtig. In de 29ste minuut werd Boys-spits Jordy Harms op de rand van de zestien meter ten koste van een gele kaart gestuit. De door arbiter Patrick Smeenge toegekende vrije trap werd onberispelijk binnen geschoten door Leon Dogger: 1-1. In de 38ste minuut reageerde de Boys-defensie niet goed bij een vrije trap en Abdullah Aykutlu kon de bal vrij voor keeper Chiel Sickman binnen tikken: 2-1. Op slag van rust etaleerde Jordy Harms  namens de Boys z’n klasse. Na goed doorzeten van Robert Veld aan de linker kant werd de bal door de Boys-spits gecontroleerd en vanuit de draai knap ingeschoten: 2-2.

In de tweede helft hadden de bezoekers al na vier minuten succes. Keeper Dyon Esink liet de bal los uit een corner en Ramon Bolks was er als de kippen bij om de 2-3 aan te laten tekenen. De Boys controleerde vervolgens het duel, maar kreeg in de 58ste minuut weer het deksel op de neus. Een indraaiende voorzet vanaf links werd door de attente Abdulah Aykutlu bij de tweede paal binnen geschoten: 3-3. Een minuut later kwam de thuisploeg met tien man te staan. Keeper Dyon Esink beroerde de bal net buiten het  strafschopgebied opzettelijk met de hand om zo de diepgaande Jordy Harms af te kunnen stoppen. Dat betekende direct rood. Vroomshoopse Boys kreeg daarna meerdere kansen om te scoren, maar verzuimde de trekker over te halen. In de 68ste minuut kwam Bram Hooijer, Juliën Derks als linker spits aflossen.

In de 72ste minuut promoveerde Bram Hooijer koppend een voorzet van Jelle Drees tot doelpunt: 3-4. In de 73ste minuut werd bij de gasten Tobias Kempers voor Robert Veld gebracht door trainer Karlo Meppelink.  Met de moed der wanhoop ontwikkelde PH Almelo een verwoed slotoffensief, dat nog enkele doelrijpe kansen opleverde. Guy van Straaten schoot in de extra tijd uit een vrije trap tegen de buitenkant van de paal. Er volgde nog een gevaarlijke situatie, maar Boys-keeper Chiel Sickman redde knap bij een vlammend schot ten koste van een corner. Zo werd in een al met al matige bekerwedstrijd een 4-3 overwinning over de streep getrokken door Vroomshoopse Boys. Daarmee werd de vierde ronde van de strijd om de districtsbeker van de KNVB bereikt. Zaterdag wacht weer de competitie. Dan wordt in Zutphen tegen de gelijknamige club gespeeld.

In Almelo werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: Chiel Sickman; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld (73: Tobias  Kempers); midden: Leon Dogger, Ramon Bolks en Jelle Drees; voor: Jos Hutten, Jordy Harms en Juliën Derks (68: Bram Hooijer).

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl