Boys JO11-2 drukt krachtsverschil pas in 2e helft uit in doelpunten

Den Ham uit… altijd lastig ?

Zaterdag 14 oktober 10.00 uur is de aftrap op sportpark de Rohorst in Den Ham. De zon schijnt en alles staat in het teken van een mooi potje voetbal. Dit team van Den Ham (JO11-2) heeft voor ons geen geheimen meer. We speelden in de voorbereiding en beker ook al tegen ze. (8-1 winst en 7-2 winst)

We beginnen een beetje mat aan de wedstrijd waarbij we ook nog eens slordig in de afwerking zijn. Toch komen we in de 4e minuut al op een 0-1 voorsprong door een bekeken vrije trap van Maxim welke langs de muur links in de hoek wordt binnengeschoten. Je zou denken dat dit het startsein zou zijn om door te zetten, maar nee, niets van dit alles…

We voetballen onrustig, onnauwkeurig en niet erg effectief. Toch ontstaan er kansen genoeg voor ons waarbij gezegd moet worden dat de keeper van Den Ham absoluut fabelachtige reddingen laat zien. Aan de andere kant komen we 1 á 2 keer goed weg door klutsballen richting ons doel, waarbij Ryan er elke keer goed bij zit.

We gaan rusten met 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft starten we met veel energie en beginnen we ook meer en meer de bal het werk te laten doen. Na de bal te hebben veroverd op het middenveld wordt de bal op Steyn ingespeeld en deze weet na een mooie aanname de 0-2 binnen te schieten.

Dit is het begin van een fase waarin de blauwe voetbalmachine uit Vroomshoop op stoom komt… Aanval na aanval volgt elkaar op en de 0-3 is er één uit het boekje. Via de rechterkant wordt de bal opgepikt door Sam en deze geeft, na de verdediger bijna achteloos een “panna” te hebben gegeven, een briljant passje tussen drie verdedigers door waarna het voor Steyn een koud kunstje is de bal langs de keeper te schuiven.

We blijven goed druk zetten en na wederom een afgeslagen corner neemt Thom de bal op de pantoffel en schiet hem kiezelhard links in de kruising. 0-4.

De volgende corner dient zich al snel aan en wordt door Maxim met een mooie krul zonder tussenkomst van aanvaller of verdediger rechtstreeks in de goal gedraaid. 0-5.

Den Ham kan niet onder de druk uitkomen en dat is ook mede te danken aan onze verdedigers Teun en Teun, welke elk kansje van Den Ham meteen in de kiem smoren. De volgende aanval begint van achteruit en wordt over veel schijven in de voeten van Luuk afgeleverd en deze start aan een mooie individuele actie welke resulteert in een prachtige goal die hard wordt binnengeschoten aan de binnenkant van de linkerpaal. 0-6.

Bijna op het eind van de wedstrijd ontvangt Maxim de bal op de rechterkant en passeert de verdediger van den Ham op pure snelheid om daarna naar binnen te trekken en zijn derde van deze morgen op te laten tekenen. 0-7 en dit is ook de eindstand.

Na de nogal matte vertoning in de eerste helft zijn we in de tweede helft boven onszelf uitgestegen en hebben we een niveau op de mat gelegd wat veel vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. Leiding, trainers en ouders zijn getuige geweest van een supermooie pot voetbal…

Man of the match: Hessel Toonstra. Het gaat niet elke week even makkelijk, maar afgelopen zaterdag was zo goed als foutloos. Goed en snel druk gezet in de verdediging maar ook de passing in aanvallend opzicht was prima. Ga zo door jongen, dan komt het dik voor mekaar !