Afgelopen zaterdag speelde Vroomshoopse Boys JO12-1 in de kwartfinale van de beker tegen ZAC uit Zwolle. Na een toeristische heenreis door het groene buitengebied van Noord-Overijssel, werd er op een winderig kunstgrasveld met maar liefst 2-8 gewonnen van ZAC JO12-4. Dat betekent dat het team van teammanager Arjen Maat op zaterdag 30 maart in de halve finale staat tegen Sparta Nijkerk.

Het scoreverloop was afgelopen zaterdag dusdanig grillig, dat zelfs de spelers uit Vroomshoop achteraf niet exact konden reconstrueren wie nou hoe vaak gescoord had. Dyelano Maneschijn, Esmée Timmer en Hielke Maat tekenden in elk geval voor het achttal doelpunten. Maar eenvoudig was het allerminst in Zwolle. “We hadden wat moeite in het begin”, aldus Maat. “Maar toen van Esmée een verdwaalde voorzet de goal van de tegenstander in wapperde, ging het beter lopen.”

Dankzij prima keeperswerk van Milan Meijer en de verdedigende kwaliteiten van Lars Haan, Jens Maat en Cas Hannink, bleef het bij maar twee tegengoals. Middenvelders Arthur Sarojan, Mees Meijerink en Esmée Timmer slalomden er lustig op los en zorgden keer op keer voor gevaar. Aanvaller Mike Ballast was een plaag voor de verdedigers van ZAC. Uiteindelijk bleek de weerstand van ZAC JO12-4 gebroken en stond er na vier kwartier een 2-8 eindstand op het scorebord. “En dat was beslist niet geflatteerd”, aldus een tevreden Maat.

De trainingen van Wouter Lucas, Rick Kaas en Mink de Jong hebben volgens Maat inmiddels effect. “Absoluut”, klinkt het stellig. “Er wordt bijzonder fanatiek getraind op maandag- en donderdagavond. We wilden ook echt een goed resultaat neerzetten en dat is gelukt. Mooi om te zien hoe ook de ouders van de spelers zelfs bij verre uitwedstrijden massaal van de partij zijn en zorgen voor een prima sfeer.” En nu de halve finale? Maat knikt. “Daar gaan we voor. We hopen op flink veel supporters op zaterdag 30 maart. We spelen thuis om 9.30 uur!”

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl